Goede hardloopschoenen

Wanneer je begint (of al een tijd loopt) met hardlopen, dan zijn goede hardloopschoenen een must. Maar wat maakt hardloopschoenen, nu goede hardloopschoenen? Dit is voor elk persoon weer anders, want geen enkele voet is natuurlijk hetzelfde. En dan speelt persoonlijke voorkeur ook een rol, de ondergrond waar op je loopt, de frequentie dat je per week loopt en nog allemaal andere factoren. 

Goede hardloopschoenen

Probeer goede hardloopschoenen uit

Elke schoen moet lekker zitten, dat geldt ook voor hardloopschoenen. In een winkel kan je ze natuurlijk passen en er een stukje mee heen en weer lopen. Als de schoenen niet direct lekker zitten, betekent dit niet dat dit geen goede schoenen voor jou zijn. Vandaar dat het aan te raden is om nieuwe hardloopschoenen een ochtendje of middag in huis aan te hebben. Dan weet je echt wel of de schoen knelt, te klein of te groot is, of gewoon goed zit.

Goedkoop is duurkoop?

Je hebt hardloopschoenen vanaf enkele tientjes tot wel een paar honderd euro. Zijn de dure schoenen dan per se beter? Nee, dat hoeft niet. Bij dure schoenen zit er een deel marketing in de verkoopprijs berekend, waar jij als consument ook voor betaald. Het is natuurlijk waar dat de grote merken veel tijd stoppen in allerlei onderzoeken, en daar betaal je uiteindelijk voor. Maar een hardloopschoen die goedkoper is, kan voor jou als gegoten zitten. En daar kan je lang plezier van hebben.

Zien ze er mooi uit?

Ja, uiterlijk speelt ook een rol bij het kiezen van hardloopschoenen. Je gaat er echt niet beter van lopen, maar het zorgt er voor dat je zelfverzekerder gaat lopen. Want zeg nu zelf, als de hardloopschoenen er supermooi uit zien, heb je meer zin om weer te gaan lopen, dan als ze spuuglelijk zijn. Zorg er daarom ook voor dat jij jouw schoenen er goed uit vindt zien.

Om het je wat makkelijker te maken hebben we de beste hardloopschoenen van dit moment voor je verzameld in onze top 10.