Welke hardloop app past het beste bij jou?

Of je nu al verslaafd bent aan hardlopen, of net bent begonnen maakt niet uit. Iedereen die loopt wil zien hoe hij presteert. Gelukkig zijn er veel hardloop apps op je telefoon downloaden. Maar welke hardloop app is voor jou het beste? Ik heb de 3 bekendste apps onder de loep genomen en de voor- en nadelen per app gegeven. Kies jij dan welke app bij jou past?

Welke hardloop app past het beste bij jou?


  1. Runkeeper
    Dit is waarschijnlijk de bekendste app voor hardlopen. Dit komt ten eerste omdat hij gratis te downloaden is. In deze app kan je al je loopsessies bijhouden. Ook kan je andere activiteiten bijhouden, zoals wandelen of fietsen. De app biedt daarnaast inzicht in hardlooptijden, gelopen routes, hoe vaak je per week loopt en dit kan je weer vergelijken met andere weken. Tijdens het lopen zelf kan je instellen dat je informatie krijgt. Dit is bijvoorbeeld informatie over je snelheid en duur van de loop. Tot slot kan je nog bijhouden hoe je vrienden het er van af brengen. Een nadeel is wel dat als je meer informatie over je trainingssessies wilt betalen, je een prijzig abonnement moet afsluiten.

  2. Strava 
    In de app Runkeeper zoals hierboven uitgelegd, kan je bijhouden hoe je vrienden presteren. Strava gaat nog een stapje verder en daagt jou en je vrienden uit om tegen elkaar te lopen in competitieverband. Je kan zelf je route uitstippelen of een eerder opgeslagen route volgen. Vervolgens komt jouw hardlooptijd in een lijst te staan, en deze lijst is voor iedereen in te zien. Hierdoor ontstaat er het community gevoel. Ook in deze app kan je jouw andere activiteiten bijhouden. Ook hier moet je betalen als je meer gegevens inzichtelijk  wil krijgen.

  3. Endomondo
    Waar je bij bovengenoemde apps moet betalen om trainingschema’s te maken, is dat in deze app gratis. Je kan namelijk makkelijk en overzichtelijk schema’s opstellen, die voorzien van uitleg. Door deze uitleg krijg je weer extra motivatie om je aan de schema’s te houden. Ook is het een overzichtelijk app en makkelijk in gebruik. Het enige nadeel bij deze hardloop app is dat je geen vaste routes hebt.

Kies ook de beste hardloopschoenen

Kortom, kies de hardloop app die bij jou past. Op zoek naar een strijd met je vrienden? Kies dan voor Strava. Wil je gewoon lekker trainen, dan past Runkeeper het beste bij je. En als je meer inzicht in trainingen wilt krijgen kies je voor Endomondo. Heb je al wel de beste hardloopschoenen gekozen? In de top 10 hebben we de beste hardloopschoenen verzameld zodat je in 1 overzicht de beste schoenen ziet.