Hardloop gadgets - deze moet je hebben

Hardloop gadgets - deze moet je hebben

Heb je een goed voornemen om te beginnen met hardlopen? Of loop je al een tijdje hard en wordt het nu tijd om het serieuzer aan te pakken? Dan hebben wij wat handige tips voor je!

Voor het gemak gaan we er vanuit dat je inmiddels al goede hardloopschoenen hebt aangeschaft. Heb je dit nog niet gedaan dan is dit het eerste wat je moet doen. Om het je makkelijker te maken, hebben wij een lijst samengesteld met de beste hardloopschoenen.

Heb je al goede schoenen in huis maar heb je je verder nog niet verdiept in andere spullen dan is dit het juiste moment. Wij hebben een paar items waar we niet zonder kunnen en delen deze dan ook graag met jou!

Hardlopen in de kou

In de winter is hardlopen erg fijn. De frisse lucht en kou maken het na ongeveer 3 km erg behaaglijk om te lopen en doordat het niet te warm is vraagt het minder van het lichaam. Dit is natuurlijk alleen zo als je jezelf goed tegen de kou beschermt. Draag rond het vriespunt altijd een muts. Warmte verlaat je lichaam het snelst via je hoofd en die warmte heb je met de koudere temperaturen juist hard nodig. Hetzelfde geldt voor je handen. Er zijn speciale hardloophandschoenen die je nauwelijks voelt zitten maar het warmteverlies minimaliseren

Zorg dat je zichtbaar bent

Je vergeet nog weleens dat je bijna onzichtbaar bent op het moment dat het donker wordt buiten. Andere deelnemers aan het verkeer kunnen daarom behoorlijk schrikken als er ineens een hardloper tussen de auto’s doorschiet. Draag daarom altijd verlichting. Het veiligst is als je kiest voor een uitgebreid pakket met een hesje en armbanden. Je kunt ook eventueel alleen de armbanden los kopen. Zorg er altijd voor dat je genoeg verlicht bent.

Muziek voor onderweg

Lopen zonder muziek is vaak een grotere uitdaging en daarom gaat bij veel mensen de telefoon mee die volstaat met muziek. Die telefoon moet je natuurlijk wel ergens laten, hiervoor zijn speciale sportarmbanden die door middel van klittenband om je bovenarm vastmaakt. Je telefoon zit hier muurvast in en je hebt ook nog ruimte om je sleutel op te bergen. Ideaal want je hoeft dus niets in je handen te houden.

Hardloop App

Via een hardloop app kun je alle afstanden en tijden bijhouden. De bekendste hardloop app is toch wel Runkeeper. Runkeeper kun je gratis gebruiken. Ben je fanatiek en wil je het hardlopen naar een hoger level brengen? Dan is de betaalde upgrade erg interessant. Je krijgt dan onder andere coachingschema's, infografieken over de vooruitgang en je kunt eenvoudig je trainingen vergelijken.

Je kunt er natuurlijk ook voor een smartwatch kiezen. Een smartwatch kan kun je de hele de dag omhouden en houd los van het hardlopen ook nog eens de rest van jou activiteiten bij. Bijvoorbeeld het aantal water dat je drinkt of hoeveel calorieën je binnenkrijgt en verbruikt. Een smartwatch is daarom ook erg interessant als je bezig bent met afvallen.