Hardloopblessure: hielspoor

Als hardloper weet je waarschijnlijk als geen ander dat een blessure altijd op de loer ligt. In het algemeen staat hardlopen ook bekend om zijn blessuregevoeligheid. Dit heeft er mee te maken dat het een intensieve sport is. Je lichaamsgewicht landt telkens weer op de voeten, dus die hebben het – samen met de knieën – zwaar te verduren. Verder lopen we in Nederland vaak op asfalt. En dit veert helemaal niet mee, waardoor je de schok van het landen extra voelt. Tot slot leer je jezelf misschien een verkeerde loophouding aan. Hierdoor vergroot je ook de kans op een hardloopblessure. Lees hier meer informatie over een bekende hardloopblessure: hielspoor.

Hardloopblessure: hielspoor

Oorzaak hielspoor

Als je de hardloopblessure hielspoor hebt, kan je hier veel hinder van ondervinden in het dagelijkse leven. Het is trouwens een veelvoorkomende blessure, die niet alleen door hardlopen wordt veroorzaakt. Er kunnen namelijk vele oorzaken voor zijn. Maar het is wel een blessure die onder veel hardlopers voorkomt. De pijn voelt aan alsof je steken hebt in de hiel. De pijn is vaak erg heftig bij het opstaan. Omdat je kuitspieren pas in de loop van de dag worden opgerekt verdwijnt de pijn geleidelijk. Maar zal gedurende de dag weer gaan opspelen. Vaak lopen mensen te lang met hielspoor voordat ze naar de huisarts of fysiotherapeut gaan. Doe dit niet, het duurt dan namelijk langer voordat de klachten verdwijnen.

Hardloopblessure hielspoor

Overpronatie is vaak de oorzaak van hielspoor onder hardlopers. Ondanks goede hardloopschoenen kan hielspoor alsnog ontstaan, helemaal als je niet de juiste hardloopschoenen hebt. Kies daarom voor hardloopschoenen gericht op overpronatie. Je kan ervoor kiezen om speciale zolen aan te schaffen (of aan te meten bij de podotherapeut). Met de zolen komen je voeten weer in een normale stand te staan, waardoor de voet niet meer overbelast raakt.

Nog geen goede hardloopschoenen gevonden voor jezelf? Bekijk dan de top 10 beste hardloopschoenen. Hier staan alle beste hardloopschoenen van het moment in.