Een nieuwe uitdaging: hardloopwedstrijden!

Een nieuwe uitdaging: hardloopwedstrijden!

Je bent al een tijdje aan het hardlopen en merkt dat het je vrij gemakkelijk afgaat. Misschien is het dan eens tijd om na te denken over de volgende uitdaging. Je eerste hardloopwedstrijd! Hardloopwedstrijden zijn er wekelijks op vele verschillende locaties in het land. Trainen voor een wedstrijd vergt andere dingen van je dan dat je misschien normaal gewend bent en zorgt voor afwisseling en uitdaging in je trainingsschema.

Hoe ver ga ik lopen?

Bedenk allereerst hoeveel km je wilt gaan lopen. Loop je normaal 5 km met gemak dan kun je kiezen om een 5 km wedstrijd te lopen op snelheid of juist voor een 10 km wedstrijd te gaan om duurlopen te trainen. Wij raden je aan om een trainingsschema te gebruiken. Deze zijn ontwikkelt door professionals en zijn helemaal gericht op jouw doel. Om bijvoorbeeld een langere afstand te leren lopen moet je niet alleen aan je afstand werken maar ook interval trainingen doen. Deze zorgen ervoor dat je snelheid kan maken en dat je conditie verbetert. De meeste hardloop apps bevatten (betaalde) trainingsschema’s die je kunt volgen. Dit is de meest makkelijke manier om je prestaties bij te houden en vol te houden.

Kies je hardloop wedstrijd

Via de hardloopkalender kun je heel makkelijk een selectie maken voor de afstand die je wilt lopen en eventueel ook de datum en de plaats. Zoals je ziet worden er elk weekend veel wedstrijden door het hele land gehouden en heb je keuze zat. Begin met een wedstrijd in de buurt zodat je geen extra spanning hebt van een nieuwe omgeving.

Goede schoenen voor je wedstrijd

Nu je toe bent aan deze spannende volgende stap is het ook tijd voor goede schoenen en kleding. Ik hoop dat je inmiddels al goede hardloopschoenen had. Heb je deze nog niet? Bekijk dan onze top 10 met beste hardloopschoenen. Maar ook goede hardloopkleding is belangrijk voor je gemak en comfort. Kies een set die je het hele jaar door kan gebruiken voor zowel trainen als voor de hardloopwedstrijden.

Een eerste wedstrijd is misschien spannend maar zal je zeker een nieuwe uitdaging brengen. En voor je het weet heb je er een nieuwe verslaving bij…