Starten met hardlopen

Vind je het vervelend dat je afhankelijk bent van de openingstijden van de sportschool? Wil je niet meer wachten op je teamgenoten om te kunnen sporten? Dan raden we je aan om te starten met hardlopen. De ideale sport die je altijd en overal kunt doen! Maar wat heb je nodig om te starten met hardlopen? Een goede planning, een schema en hardloopschoenen en je kunt beginnen!

Starten met hardlopen

Starten met hardlopen en een schema

Als je start met hardlopen kan het je in het begin best zwaar vallen. Verwacht niet dat je direct 10 km achter elkaar kunt rennen. Maar je moet ergens beginnen en ook al lijkt het nu niet zo, ook voor jou is dit haalbaar. We raden je aan om direct te starten met een hardloopschema. Dit kan er één op papier zijn maar er zijn ook allerlei gratis en betaalde apps die beginner schema’s aanbieden. Je vult in hoe vaak je wilt trainen en je ideale snelheid en afstand wordt berekend. Houd je aan dit schema en je resultaat zal optimaler zijn dan dat je zelf aan de slag gaat.

Planning

Je hebt besloten om te starten met hardlopen. Je schema ligt klaar en je mag 3 keer per week aan de slag. Bedenk nu alvast wanneer je dit gaat doen. Ben je meer een ochtend of een avondloper? Gaat in het weekend beter lukken of juist doordeweeks. Als je het van tevoren vastlegt is de kans kleiner dat er iets tussen komt. Hierdoor houd je het beter vol en boek je eerder resultaat.

Hardloopschoenen

Het ideale van starten met hardlopen is dat je er bijna niets voor nodig hebt en direct kunt beginnen. Schaf echter wel goede hardloopschoenen aan. De verkeerde schoenen leiden vaak onnodig tot blessures waardoor je hardloopcarrière al snel ten einde zal komen. Welke voor jou de beste hardloopschoenen zijn ligt aan het soort loper dat je bent. Maar een goed paar hardloopschoenen heb je al onder de €100,- En dat is toch een stuk minder dan het bedrag wat je bij de meeste sportclubs moet investeren. Starten met hardlopen kan dus vandaag nog!