Tips voor de aanschaf van hardloopschoenen

Gefeliciteerd! Je bent op zoek naar tips voor de aanschaf van hardloopschoenen. Dat betekent waarschijnlijk dat je hebt besloten om te gaan hardlopen en dat is een felicitatie waard. Het is nu zaak dat je plezier krijgt en houdt in het hardlopen, zodat je gaat genieten van alle voordelen van het lopen. Het is belangrijk dat je over de juiste schoenen beschikt, zodat je geen last krijgt van blessures. Lees snel verder om tips te krijgen waar je op moet letten als je voor het eerste hardloopschoenen koopt.

Op welke terrein ren je?

Bedenk goed waar je gaat rennen. Is dat in het bos of op andere onverharde paden? Of loop je vaak op het asfalt op bijvoorbeeld fietspaden? Je kan je voorstellen dat dit namelijk andere eigenschappen van de schoenen vergt.

Koop je schoenen aan het einde van de middag

Tips voor de aanschaf van hardloopschoenen

Alhoewel je misschien geen zin hebt om aan het einde van de dag te winkelen, adviseren we je om pas aan het eind van de dag nieuwe hardloopschoenen te passen. Waarom? Je voeten zetten gedurende de dag uit, en zijn aan het eind van de dag dus opgezet. Door nu de juiste maat schoenen te kopen, heb je niet het risico dat je schoenen te krap zijn. Pas ook altijd beide schoenen en loop er een rondje op. Je voet zal wat schuiven in de schoen. Als je nu al met je teen tegen de neus van de hardloopschoen komt, dan gebeurt dat zeker ook tijdens het lopen. Een schoen moet lekker aanvoelen en goed zitten, dat gevoel heb je dan ook tijdens je hardlooprondje.

Wel of geen loopanalyse

Gespecialiseerde hardloopzaken bieden je de mogelijkheid om een loopanalyse te laten maken. Er wordt dan gekeken naar de manier waarop je loopt en hoe je jouw voet afwikkelt. Zo wordt ook bepaald wat voor type loper je bent. Zo kan je onderproneren, overproneren of een neutrale loper zijn. Per type loper zijn er hardloopschoenen.

Maar als je een schoen geadviseerd krijgt die niet lekker loopt, gaat die later ook niet lekkerder lopen. Ook al past die het beste bij jouw manier van hardlopen. De hardloopschoenen van tegenwoordig hebben allemaal een goede demping, waar blessures mee voorkomen worden. Je merkt na een tijd hardlopen vanzelf waar je behoefte aan hebt bij een loopschoen. Dan kan je alsnog de loopanalyse laten uitvoeren.

Wij hebben alvast een top 10 gemaakte van beste hardloopschoenen. Lees de voor- en nadelen zodat je een goede keuze kan maken welke schoenen het beste bij jou passen!