Wat zijn de beste hardloopaccessoires?

Hardloopkleding pas je aan het seizoen aan, in de winter draag je warmere hardloopkleding dan in de zomer. In combinatie met de juiste hardloopschoenen ben je goed voorbereid om veel kilometers te rennen. Helaas ben je in Nederland wel afhankelijk van de weersomstandigheden, denk aan koude, donkere dagen tot aan de hete zomer dagen. Uiteraard wil je ook vooruitgang meten en inzicht hebben in je loopontwikkeling. Daarom een overzicht met de meest onmisbare hardloopaccessoires.

De beste hardloopaccessoires

9200000077690597

Compressiekousen

Door compressiekousen zorg je dat de doorbloeding van het onderbeen wordt gestimuleerd door opbouwend drukverloop. Hierdoor worden afvalstoffen beter afgevoerd. Ook als je last hebt van een scheenblessure zoals shin splints, worden compressiekousen geadviseerd. Door de kous wordt de kuit gefixeerd zodat de kuit geen vrije beweging meer heeft. Compressiekousen kan je in de winkel laten aanmeten.

Drinkgordels

9200000043764826

Een drinkgordel klik je vast om je middel en bevat 1-3 drinkflesjes die goed blijven zitten zonder te stuiteren tijdens het hardlopen. Ideaal te gebruiken op warme dagen of als je lange afstanden gaat lopen. Je kan er je sleutels in kwijt en je gels. Een aantal modellen heeft zelfs ruimte voor je handschoenen, hardloopjack of je telefoon.

9200000108471915-removebg-preview (1)

Smartwatch

Met een smartwatch wordt je onder andere je hartslag gemeten. Je hebt ook inzicht in de gelopen afstanden, snelheid en trainingstijd. Je hartslag is een graadmeter om je training te doseren en daardoor onmisbaar voor elke loper.

9200000106123993_1


Koptelefoons

Tegenwoordig zie je de meeste lopers wel met een koptelefoon lopen. Vaak staat er een muziekje op, of krijg je informatie door van een hardloopapp. Het is dan fijn als je een draadloze koptelefoon hebt, zodat je niet meer zit te stoeien met het snoer, je ervaart daardoor meer bewegingsvrijheid.

veiligheidshesje

Reflectie / verlichting

Het is belangrijk dat je door andere weggebruikers in het donker wordt gezien. Voor jouw eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van anderen. Hoe je wilt opvallen in het donker is aan jou. Denk bijvoorbeeld aan een reflectievest en lampjes voor om je armen en benen. Een hoofdlamp is ook mogelijk als je vaak rent op onverlichte stukken. Dan heb je zelf goed zicht op de weg.


Zweetbanden

9200000071981809

Het doet je misschien denken aan de jaren 80, de hoofd- en polszweetbandjes. Maar oh zo handig voor als je gaat rennen op warme dagen. Ikzelf vind het vervelend als het zweet van mijn gezicht loopt, door de polsbandjes haal je het zweet weg en komt het ook niet in je ogen.

Een hele lijst met hardloopaccessoires. Bedenk van tevoren goed wat je wel en niet nodig hebt als je begint met hardlopen. Zo is een drinkgordel echt niet nodig als je begint met een half uurtje rennen. Zichtbaar zijn in het donker daarentegen is belangrijk, investeren in reflectie accessoires is noodzakelijk!