Beste hartslagmeter 2023. 5x de beste hartslagmeters

Laatste ge-update in door Stijn

Waar men vroeger nog naar het ziekenhuis moest om gezondheidsmetingen te moeten doen, zijn er de afgelopen jaren enorm veel ontwikkelingen geweest op dit gebied. Vandaag de dag mag een hartslagmeter dan ook niet meer ontbreken bij het meten van sportprestaties. Deze kun je meten met een sporthorloge, armband, borstband of zelfs via je slaap!

In deze review zetten we de beste hartslagmeters van 2023 voor je op een rij. Daarbij hebben we onder meer gekeken naar de compatibiliteit met je smartphone, het type hartslagmeter, de afneembare sensor, waterbestendigheid en natuurlijk de prijs. Daar is de Kalenji hartslagmeter als beste hartslagmeter naar voren gekomen. Benieuwd naar andere goede hartslagmeters? Hier lees je er alles over!

Kalenji Bekijk prijzen
Compatibel met smartphone: Ja
Type hartslagmeter: Borstband
Afneembare sensor: Ja
Waterbestendig: Ja
Hierom zijn we fan:
Verstelbare borstband
Afneembare sensor
Prijs
Stoffen band
Let hierop:
Data overdracht
Niet oplaadbaar

Geschikt voor: Beginnende sporters die kennis willen maken met hartslagmetingen tijdens activiteiten.

Laten we beginnen met de beste hartslagmeter van 2022, de Kalenji van Decathlon. Het grote voordeel van deze hartslagband is dat deze zeer scherp geprijsd is. We zien namelijk dat de andere hartslagmeters in deze review minimaal twee keer zo duur zijn. Dit maakt de hartslagmeter zeer geschikt voor mensen die er voor het eerst een kopen.

De borstband

Kijken we naar de borstband, dan zien we zowel voordelen als een nadeel. Het grote voordeel is dat de borstband te verstellen is door de sluiting te gebruiken. Hierdoor is deze voor veel mensen geschikt. Daarnaast zorgt de borstband ook niet voor irritaties, aangezien deze van stof is gemaakt.

Als nadeel van deze borstband zien we wel dat de sensor niet op te laden is. Er wordt namelijk gebruikt gemaakt van een CR2032 batterij. Hierdoor kan het zijn dat je na verloop van tijd de batterij moet wisselen. Helaas kun je daarbij ook niet zien hoe vol de batterij nog zit, waardoor het kan zijn dat je tijdens een workout met een lege batterij staat.

Gelukkig is de sensor wel afneembaar, wat je verschillende voordelen biedt:

 • Batterij gaat minder snel leeg
 • Je kunt de borstband uitwassen
 • Borstband is makkelijker op te rollen

De bluetooth verbinding

Kijken we naar de bluetooth verbinding van het apparaat, dan maak je gebruik van Bluetooth Smart 4.0 en ANT+. Bij het verbinden met een sporthorloge van bijvoorbeeld Garmin, hebben we gemerkt dat de verbinding minder soepel verloopt. Ook bij de fietscomputer is dit het geval. Vergelijken we dit met de hartslagmeters van Polar en Garmin, dan connecteren deze een stuk sneller met apparaten hetzelfde merk.

De beste hartslagmeter van 2022 vanwege de scherpe prijs, de afneembare sensor en de verstelbare band!

Verkrijgbaar bij:
Polar H10 Bekijk prijzen
Compatibel met smartphone: Ja
Type hartslagmeter: Borstband
Afneembare sensor: Ja
Waterbestendig: Ja
Hierom zijn we fan:
Bluetooth sensor
Gecodeerd
Volledige waterdicht
Afneembare sensor
Let hierop:
Batterij
Polar V800 sporthorloge

Geschikt voor: Sporters die de nauwkeurige hartslagmetingen gecodeerd naar een apparaat willen verzenden.

Na allerlei tests voltooid te hebben, hebben we de Polar H10 benoemd als best geteste hartslagmeter van 2022. Een van de belangrijkste redenen is dat deze polar hartslagmeter volledig waterdicht is. Hierdoor kun je de hartslagmeter dus ook gebruiken om jouw prestaties in het zwembad te meten!

Wil je graag je prestaties in het zwembad meten, dan moet je hiervoor wel het Polar V800 sporthorloge hebben. Dit is namelijk het enige polar horloge waarbij je de hartslaggegevens kunt opvangen tijdens het zwemmen. Dit zien we wel als een nadeel, zeker aangezien er enorm veel sporthorloges zijn die ook waterdicht zijn.

Nauwkeurige hartslagmeting

Bij het gebruiken van de hartslagmeter hebben we ervaren dat het een zeer nauwkeurige hartslagmeter is. We hebben de metingen van de hartslagmeter namelijk vergeleken met een meting in de nek én een meting met verschillende activity trackers. Daarbij kwam de hartslag in hoge mate overeen met onze eigen metingen.

Polar geeft daarnaast ook aan dat het de gegevens gecodeerd naar je apparaat worden verzonden. Dit wil zeggen dat de gegevens alleen worden gedeeld met apparaten die verbonden zijn. Het is voor anderen dus ook niet mogelijk om jouw hartslag op te pikken.

Als we het hebben over de sensor van de Polar H10, dan heeft deze de volgende kenmerken:

 • Afneembare sensor
 • Batterij type CR2025
 • ANT+, Bluetooth Smart en Bluetooth verbinding mogelijk

De batterij

Helaas zijn er ook een aantal verbeterpunten die we willen aankaarten. Allereerst is dat de batterij. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Polar Verity hartslagmeter, wordt er bij deze Polar H10 hartslagmeter gebruik gemaakt van een batterij die je na verloop van tijd moet vervangen. Hierdoor kan het zijn dat je met een lege batterij komt te staan.

De best geteste hartslagmeter vanwege de nauwkeurige metingen, de waterdichtheid en de gedoceerde verzending naar je smartphone.

Garmin HRM-Pro Bekijk prijzen
Compatibel met smartphone: Ja
Type hartslagmeter: Borstband
Afneembare sensor: Nee
Waterbestendig: Ja
Hierom zijn we fan:
Bluetooth sensor
Batterij
Geen schuurplekken
Afneembare sensor
Let hierop:
Armomtrek
Contactsporten

Geschikt voor: Sporters die zich geen zorgen willen maken om batterijduur en andere Garmin sportaccessoires bezitten.

Ben je op zoek naar een hartslagmeter via een band, dan moet je de Garmin HRM Pro hebben. Deze hartslagmeter maakt gebruik van een ANT+ connectie, waardoor je met verschillende apparaten kunt verbinden. Zo heb ik de hartslagmeter zelf verbonden met:

 • Garmin 530 fietscomputer
 • Garmin Fenix Pro
 • iPhone

Dit kan gelukkig allemaal tegelijk, waarbij de hartslagmeter niet alleen je hartslag meet, maar ook het aantal stappen dat je zet, je verbrande calorieën en het aantal intensiteitsminuten. Met deze extra functionaliteiten onderscheidt Garmin zich duidelijk van de concurrentie.

Let er wel op dat de hartslagsensor niet afneembaar is. Dit is vooral een nadeel bij intensief gebruik. Gaat de hartslagmeter namelijk slijten, dan kun je niet alleen de band vervangen. In dat geval moet je de hele hartslagmeter vervangen. Aangezien het de duurste hartslagband is, kan dit aardig in de kosten lopen.

Goede hartslagmeter

Deze goede hartslagmeter is ook nog eens waterdicht, waardoor je deze moeiteloos tijdens het zwemmen gebruikt. Ook als je de band gebruikt voor tijdens het hardlopen, fietsen of andere sporten, zijn de prestaties uitstekend. Zelfs bij contactsporten hebben we ervaren dat de hartslagband goed blijft zitten.

Deze goede hartslagmeter heeft een zeer goede batterijduur. Gebruik je de hartslagband dagelijks een uur, dan kan deze tot wel 12 maanden mee. Hierdoor hoef je je ook geen zorgen te maken dat je tijdens het sporten met een lege batterij komt te zitten.

De minpunten

Helaas heeft de batterij ook een nadeel, aangezien je de batterij alleen kunt vervangen door deze met een kruiskopschroevendraaier los te draaien. Hierdoor vervang je de batterij een stuk moeilijker dan bij de Polar H10 of de Kalenji hartslagmeter.

De beste hartslagband van 2022 vanwege de waterdichtheid, de lange batterijduur en de mogelijkheid om te verbinden met verschillende apparaten!

Polar Verity Sense Bekijk prijzen
Compatibel met smartphone: Ja
Type hartslagmeter: Armband Polsband
Afneembare sensor: Ja
Waterbestendig: Ja
Hierom zijn we fan:
Bluetooth sensor
Batterij
Geen schuurplekken
Afneembare sensor
Let hierop:
Armomtrek
Contactsporten

Geschikt voor: Zwemmers die graag prestaties in het zwembad meten

Wil je een hartslagmeter armband of polsband hebben, dan bevelen we de Polar Verity Sense aan. Doordat je deze band rondom je bovenarm of pols draagt, krijg je geen last van schuurplekken op de borst. Dit kan vooral ontstaan door overmatig zweten en met hartslagmeters die niet van stof gemaakt zijn.

Hartslag meten

Het meten van de hartslag gaat via een sensor. Deze sensor heeft aan aantal voordelen ten opzichte van de concurrentie:

 • Afneembare sensor
 • Optische sensor
 • Sensor geschikt voor een zwembril

Vooral dit laatste aspect is enorm belangrijk voor zwemmers. Zij kunnen de sensor namelijk aan de duikbril vastzetten, waarna de sensor de hartslag via de slaap meet. Door de draadloze software updates weet je ook zeker dat je device altijd up-to-date is en een goede hartslagmeting gegarandeerd wordt.

De hartslagmeter gaat ongeveer 30 uur mee, waardoor je deze voor langere tijd kunt gebruiken. Let er wel op dat als je de hartslagmeter gebruikt voor meerdere activiteiten achter elkaar, je de hartslagmeter sneller moet opladen. Dit kan door middel van de USB-oplader, zodat je niet telkens de batterij hoeft te vervangen.

De mindere ervaringen

Helaas hebben we ook een tweetal mindere ervaringen. De eerste is dat deze hartslagband in de weg zit bij contactsporten, zeker als je deze om je bovenarm draagt. Denk daarbij aan boxen, rugby of voetbal. In dat geval is een borstband als de Polar hartslagmeter net wat geschikter.

Een tweede minpunt is dat deze armband gebonden is aan een vaste armomtrek van 23 tot 32 centimeter. Doe je veel aan krachtsport of zit je juist veel op de fiets, dan is het mogelijk dat de armband niet past. Ook in dat geval is het beter om voor een polshorloge, zoals de Polar Vantage 2, of borstband te gaan.

De beste optische hartslagmeter armband van 2022 met een lange batterijduur en speciaal geschikt voor zwemmers vanwege de afneembare sensor!

Polar Vantage V2 Bekijk prijzen
Compatibel met smartphone: Ja
Type hartslagmeter: Polshorloge
Afneembare sensor: Nee
Waterbestendig: Ja
Hierom zijn we fan:
Ingebouwde hartslagmeter
Training Load Pro
Recovery Pro
Navigatie
Let hierop:
Polsomtrek
Donker scherm

Geschikt voor: Sporters die méér willen dan alleen een hartslagmeting.

En als laatste hartslagmeter hebben we ook nog een polshorloge in deze review opgenomen. Het is een meter die vooral geschikt is als je je hartslag wilt meten, maar direct ook wilt profiteren van vele andere functionaliteiten, waaronder bijvoorbeeld:

 • Navigatie
 • Training Load Pro
 • Recovery Pro

Extra functionaliteiten

Een van de belangrijkste functionaliteiten is dat je deze hartslagmeter ook kunt gebruiken voor het registreren van je route of het navigeren. Dit komt omdat er een GPS tracker is ingebouwd in het horloge, waardoor je altijd precies weet waar je bent.

Daarnaast zijn er twee functionaliteiten die enorm geschikt zijn voor echte trainingsbeesten. Dit zijn Training Load Pro en Recovery Pro. Met de Training Load Pro functie hou je in de gaten hoe je training is verlopen en wat dit voor effect heeft gehad op je lichaam. Op basis hiervan adviseert het horloge je volgende trainingsintensiteit.

Dit geldt ook voor Recovery Pro. Onder meer op basis van je slaap en stress gedurende de dag wordt er bekeken hoe goed je herstelt. Deze gegevens worden door de Polar Vantage 2 allemaal meegenomen bij het bepalen van je volgende training. Zeker als je een trainingsschema volgt is dit een goed sporthorloge.

Hartslag nauwkeurig meten

Natuurlijk hebben we de hartslagmeter aangeschaft voor een nauwkeurige meting. Hierin worden we niet teleurgesteld. Hoewel deze je hartslag via de pols meet, heb je wel de mogelijkheid om een Polar hartslagmeter aan te schaffen voor om je borst. Let er daarbij wel op dat Polar dit polshorloge aanbeveelt aan mensen met een polsomtrek tussen de 18 en 22 centimeter.

Daarnaast heeft dit sporthorloge standaard een donker scherm. Hierdoor kan het moeilijk zijn om je trainingsgegevens af te lezen als de zon op het scherm schijnt. In dat geval moet je de zon afschermen met je hand om de gegevens te kunnen lezen.

Het beste polshorloge van 2022 vanwege de extra functionaliteiten, de accurate meting en de mogelijkheid om te navigeren.

Verkrijgbaar bij:
Product Compatibel met smartphone Type hartslagmeter Afneembare sensor Waterbestendig
Kalenji Kalenji
Beste koop hartslagmeter
Borstband Bekijk prijzen
Polar H10 Polar H10
Best geteste hartslagmeter
Borstband Bekijk prijzen
Garmin HRM-Pro Garmin HRM-Pro
Beste hartslagmeter band
Borstband Bekijk prijzen
Polar Verity Sense Polar Verity Sense
Beste hartslagmeter pols
Armband Polsband Bekijk prijzen
Polar Vantage V2 Polar Vantage V2
Beste hartslagmeter horloge
Polshorloge Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.