Beste heren hardloopschoenen top 10 2020

Laatste ge-update in door Joel

Heren hardloopschoenen vallen anders dan hardloopschoenen voor dames. Het is belangrijk dat je goede hardloopschoenen aanschaft. Wanneer je de beste heren hardloopschoenen wilt aanschaffen, dan is het handig om onderstaande tips eerst nog door te lezen. Hiermee voor kom je dat je een verkeerde aankoop doet en direct goede heren hardloopschoenen koopt.

Schoenen passen

Pas nieuwe hardloopschoenen aan het einde van de dag. Je voeten zijn na een dag vaak wat uitgezet, waardoor je voorkomt dat je te kleine hardloopschoenen koopt. Rennen met te kleine schoenen zorgt er namelijk voor dat je voeten bekneld raken. Dit merk je direct doordat je last van blaren krijgt. Op den duur zal je blessureleed ervan ondervinden, doordat je geforceerd gaat lopen.

Wat is je doel?

Bedenk van tevoren wat het doel is van deze schoenen. Wil je er wekelijks een half uurtje op rennen? Of ben je bezig met het voorbereiden van een halve marathon? Elke schoen heeft andere kenmerken. Door te bepalen waarvoor je de loopschoen gaat gebruiken, kan je gerichter nieuwe schoenen kiezen.

Soort renner

Tot slot helpt het als je weet wat voor soort renner je bent. Een neutrale renner, of een renner met onder– of overpronatie. De juiste hardloopschoenen geven je steun daar waar jij het nodig hebt.

Goedkoop = duurkoop?

Er hangt wel een prijskaartje aan de aanschaf van nieuwe heren hardloopschoenen. Wanneer je jouw schoenen laat aanmeten in een speciale hardloopzaak, vraag dan altijd naar kortingen via atletiekverenigingen of sportclubs. Let verder op aanbiedingen voor heren hardloopschoenen. Vooral aan het einde van seizoenen zie je heren hardloopschoenen in de sale met flinke kortingen. Als je weet welke schoenen het best bij jou passen kan je er natuurlijk ook voor kiezen om jouw hardloopschoenen online te bestellen. Vaak heb je dan sterkere aanbiedingen en daardoor goedkopere heren hardloopschoenen dan wanneer je ze in een fysieke winkel zou kopen.

Top 10 beste heren hardloopschoenen
# Product Hardloopschoenen Prijs v.a.
1 Nike Air Zoom Vomero 14 Neutraal € 151,54
2 Asics Gel Fortitude Brede voeten € 145,00
3 Asics Gel-Nimbus Onderpronatie € 0,00
4 Mizuno Wave Rider 23 Neutraal € 0,00
5 Under Armour Charged Bandit Neutraal € 88,16
6 Asics Gel-Cumulus 18 Onderpronatie € 0,00
7 Asics GT-2000 7 Overpronatie € 98,00
8 Asics Gel-Kayano 26 Overpronatie € 0,00
9 Asics Gel Foundation 13 Zwaardere lopers € 130,00
10 Nike Free RN 5.0 Neutraal € 94,90
Laatste prijs-update: maandag 18 januari 2021
Joel de Bruin
Door: Joel
Joel is verantwoordelijk voor de reviews uit de categorieën Elektronica en Hobby & Sport. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Joel is zelf een fanatieke hardloper.

Socials Joel:
LinkedIn - Instagram - Youtube - E-mail