Beste hogedrukreiniger 2023. 5x de beste hogedrukreinigers

Door: Stijn
Laatste update: 22 september 2023

Wij verdienen mogelijk een kleine commissie op geselecteerde producten. Lees hier meer over ons en ontdek ons review proces.

Nu we de afgelopen jaren veel meer tijd hebben gehad om thuis te klussen en te tuinieren, willen we dat alles er ook spik en span bij blijft liggen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het zoeken naar een verbouwing van de tuin met 233% is toegenomen! Hier heb je vaak verschillende soorten gereedschap voor nodig, zoals een grasmaaier, bosmaaier of bladblazer.

Daarbij mag een goede hogedrukreiniger natuurlijk niet ontbreken. Om je daar een handje bij te helpen, hebben we hier de beste hogedrukreinigers van 2023 voor je op een rij gezet. Daarbij hebben we onder meer gekeken naar de werkdruk, de maximale watertemperatuur en de reinigingscapaciteit. Uiteindelijk is de Karcher K5 Premium door ons benoemd tot de beste hogedrukreiniger van 2023. Benieuwd naar de rest? Hier lees je er alles over!

Beste hogedrukreiniger 2023

 1. Beste koop hogedrukreiniger: Kärcher K 5 Premium Power Control Home
 2. Best geteste hogedrukreiniger: Kärcher K2 Universal Basic
 3. Beste professionele hogedrukreiniger: Nilfisk Premium 180.1-10
 4. Beste hogedrukreiniger voor de auto: Eurom Force 2000 plus
 5. Beste hogedrukreiniger voor terras: Nilfisk Core 140 PowerControl Home

Hogedrukreinigers vergelijken

Product Maximale watertemperatuur Reinigingscapaciteit Werkdruk
Kärcher K 5 Premium Power Control Home Beste koop hogedrukreiniger
40 graden 40 m2/uur 145 Bar Bekijk prijzen
Kärcher K2 Universal Basic Best geteste hogedrukreiniger
Onbekend 20 m2/uur 110 Bar Bekijk prijzen
Nilfisk Premium 180.1-10 Beste professionele hogedrukreiniger
60 graden 60+ m2/uur 180 Bar Bekijk prijzen
Eurom Force 2000 plus Beste hogedrukreiniger voor de auto
60 graden 40 m2/uur 150 Bar Bekijk prijzen
Nilfisk Core 140 PowerControl Home Beste hogedrukreiniger voor terras
40 graden 40 m2/uur 140 Bar Bekijk prijzen
Swipe swipe

Beste koop hogedrukreiniger Kärcher K 5 Premium Power Control Home

Hierom zijn we fan:
 • Meegeleverde accessoires
 • Bediening
 • Haspel
 • Reinigingsmiddel
Let hierop:
 • Slang
 • Watertemperatuur
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 430,00
Maximale watertemperatuur: 40 graden
Reinigingscapaciteit: 40 m2/uur
Werkdruk: 145 Bar
Merk: Kärcher

Geschikt voor: Mensen die met een gemiddelde temperatuur fietsen, motors en tuingereedschap willen afspuiten

Laten we deze review beginnen met de Karcher K5 Premium. Wat ons betreft is dit de beste hogedrukreiniger van 2022, mede door het grote aantal accessoires dat is meegeleverd. Zo krijg je namelijk een:

 • Meegeleverde terrasreiniger
 • Hogedrukpistool
 • Haspel voor het snel oprollen van de slang
 • Vuilfrees
 • Spuitlans

Wat helaas wel ontbreekt bij deze goede hogedrukreiniger, is een tuinslang. Je moet dus zelf een tuinslang aanschaffen om je hogedrukreiniger te voorzien van water. Ook een wasborstel ontbreekt voor het wassen van je auto.

Het gebruik van de beste hogedrukreiniger

Tijdens het gebruiken van de hogedrukreiniger zijn ons een aantal dingen opgevallen. Allereerst is dat namelijk dat je deze eenvoudig via de spuitlans kunt bedienen. Je kunt de waterdruk eenvoudig aanpassen aan de klus die je aan het doen bent.

Dit scheelt veel gezien de lengte van de hogedrukslang. Met 10 meter kun je het apparaat vaak laten staan, terwijl je zelf om de auto heen loopt. Met een kabellengte van nog eens 5 meter kun je dus maximaal 15 meter van een stopcontact aan de slag met de hogedrukreiniger.

Daarnaast kun je ook reinigingsmiddel aan deze elektrische hogedrukreiniger toevoegen. Op die manier kun naast het afspuiten van je motor of auto, ook direct de auto schoonmaken. Zo hoef je niet meer langs de wasstraat!

De watertemperatuur

Je moet er tot slot ook nog rekening mee houden dat de hogedrukreiniger geschikt is voor temperaturen tot maximaal 40 graden. Sluit je deze aan op warmer water, dan is dat slecht voor de reiniger en kan deze sneller kapot gaan. Vergelijken we dit bijvoorbeeld met de Eurom Force of Nilfisk Premium, dan kunnen deze temperaturen tot maximaal 60 graden aan.

Te koop bij
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
Gratis verzending vanaf 20,-

Best geteste hogedrukreiniger Kärcher K2 Universal Basic

Hierom zijn we fan:
 • Compact
 • Licht gewicht
 • Prijs
 • Kleine klussen
Let hierop:
 • Accessoires
 • Kleine klussen
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 79,79
Maximale watertemperatuur: Onbekend
Reinigingscapaciteit: 20 m2/uur
Werkdruk: 110 Bar
Merk: Kärcher

Geschikt voor: Af en toe klussers die een compacte hogedrukreiniger in huis willen hebben.

Bij het vergelijken van verschillende hogedrukreinigers, is deze Karcher K2 Universal Basic uiteindelijk als beste uit de test gekomen. Dit komt vooral door de fysieke kenmerken van het product, aangezien deze erg licht en compact is. De kenmerken luiden als volgt:

 • Gewicht: 4,5 kilogram
 • Lengte: 18.2 centimeter
 • Breedte: 280 centimeter
 • Hoogte: 390 centimeter

Kleinere klussen

Het formaat van de hogedrukreiniger staat in verhouding met de kracht van de hogedrukreiniger. Deze heeft namelijk een maximale werkdruk van 110 bar, wat in vergelijking met de meeste hogedrukreinigers wel lager is. Het is daarom zowel een voor- als nadeel, aangezien je de hogedrukreiniger daarom vooral gebruikt voor de kleinere klussen.

Dankzij het formaat en de lagere druk is deze hogedrukreiniger ook een stuk goedkoper dan de concurrentie. Vergelijken we deze namelijk met de op een na goedkoopste, de Eurom Force 2000, dan scheelt dit ongeveer 100%. Vergelijken we het met de duurste, de Nilfisk Premium, dan scheelt het maar liefst 900%!

Een van de beste hogedrukreinigers

Doordat het een geschikte hogedrukreiniger is voor kleinere klussen, zien we ook dat het aantal accessoires minimaal is. Je krijgt namelijk alleen een hogedrukslang, spuitpistool en vuilfrees meegeleverd. Dit is in vergelijking met de andere hogedrukreinigers wel erg weinig.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste professionele hogedrukreiniger Nilfisk Premium 180.1-10

Hierom zijn we fan:
 • Krachtige hogedrukreiniger
 • Lange hogedrukslang
 • Automatisch start/stop
 • Watertemperatuur
Let hierop:
 • Bediening op spuitlans
 • Terrasreiniger
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 517,00
Maximale watertemperatuur: 60 graden
Reinigingscapaciteit: 60+ m2/uur
Werkdruk: 180 Bar
Merk: Nilfisk

Geschikt voor: Mensen die op zoek zijn naar een professionele hogedrukreiniger voor intensief gebruik.

Sta je vaak in de tuin of heb je simpelweg een groot terras dat je schoon wilt maken, dan heb je de Nilfisk Premium Full Control hogedrukreiniger nodig. Deze hogedrukreiniger heeft namelijk een aantal aspecten die het mogelijk maken om grote oppervlakken te reinigen:

 • Werkdruk van maar liefst 180 bar
 • Lange hogedrukslang van 10 meter
 • Maximale watertemperatuur van 60 graden
 • Verschillende accessoires meegeleverd

Krachtige hogedrukreiniger

Met een hoge waterdruk van 180 bar is deze hogedrukreiniger zeer geschikt voor de zwaardere klussen. Denk daarbij aan het schoonmaken van de caravan, je elektrische fiets of je opblaasbare jacuzzi. Met deze hogedrukreiniger weet je zeker dat je de klus kunt klaren.

Daarnaast beschikt de hogedrukreiniger ook over een automatisch start/stop systeem. Dit zorgt ervoor dat de motor niet onnodig belast wordt en dat de hogedrukreiniger behoorlijk lang mee gaat. Hiermee onderscheidt de hogedrukreiniger zich ook van de concurrenten.

De minpunten

Helaas zien we ook een aantal minpunten die tijdens het gebruik van de hogedrukreiniger zijn opgevallen. Je krijgt namelijk niet standaard een terrasreiniger meegeleverd. Ondanks dat het de duurste hogedrukreiniger uit deze review is, zijn er andere hogedrukreinigers met meer accessoires.

Daarnaast kun je de hogedrukreiniger ook niet bedienen op de spuitlans. Dat wil zeggen dat je altijd terug moet lopen naar de hogedrukreiniger om bijvoorbeeld de waterdruk zelf te regelen. Kijken we bijvoorbeeld naar de Karcher K5, dan is dat bij deze Nilfisk Premium full control wel een nadeel.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Beste hogedrukreiniger voor de auto Eurom Force 2000 plus

Hierom zijn we fan:
 • Wasborstel
 • Werkdruk
 • Haspel
 • Prijs
Let hierop:
 • Stoppengroep
 • Tuinslang meegeleverd
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 104,99
Maximale watertemperatuur: 60 graden
Reinigingscapaciteit: 40 m2/uur
Werkdruk: 150 Bar
Merk: Eurom

Geschikt voor: Mensen die graag thuis de auto, motor of fiets grondig willen reinigen

Mannen en auto’s, we kennen het allemaal wel. We willen natuurlijk dat onze auto er altijd perfect bij staat. Met deze hogedrukreiniger is dat geen enkel probleem. Deze is namelijk erg geschikt voor het thuis wassen van je auto, mede door:

 • De meegeleverde wasborstel
 • De werkdruk van 150 Bar
 • Een uitstekende prijs

Het gebruik

Bij het gebruiken van de hogedrukreiniger zien we dat Eurom met deze Eurom Force heeft gekozen voor een aluminium pomp. Hierdoor gaat de hogedrukreiniger langer mee en kun je moeiteloos een aantal uur achter elkaar met de hogedrukreiniger aan de slag.

Na gebruik zorgt de haspel ervoor dat de slang van de hogedrukreiniger knikvrij en snel wordt opgerold. Hiermee voorkom je dat je slang geknakt wordt opgeborgen en niet meer te gebruiken is als je deze weer uit de kast haalt.

Ook de werkdruk is een lust voor het oog. Naast het schoonmaken van je auto, kun je deze ook gebruiken om motoren, scooters, terrassen en tuingereedschap schoon te maken. Ideaal dus voor iedereen die op zoek is naar een echte alleskunner.

Belangrijk bij gebruik is wel dat de hogedrukreiniger een eigen stoppengroep nodig heeft. Daarnaast wordt er geen tuinslang meegeleverd. Ga je een tuinslang aanschaffen, dan heb je er een nodig met:

 • Diameter van 13 millimeter
 • Minimale lengte: 5 meter
 • Maximale lengte: 25 meter

Prijs ten opzichte van de meeste hogedrukreinigers

Een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie is het feit dat de prijs kwaliteitverhouding zeer goed is. Ondanks dat het niet de goedkoopste hogedrukreiniger is, heeft deze méér werkdruk dan de Karcher K5 voor een scherpere prijs! Hecht je weinig waarde aan accessoires, dan moet je deze hebben.

Beste hogedrukreiniger voor terras Nilfisk Core 140 PowerControl Home

Hierom zijn we fan:
 • Meegeleverde accessoires
 • Regelbare werkdruk
 • Automatische start/stop systeem
 • Bediening op spuitlans
Let hierop:
 • Tuinslang
 • Temperatuur
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 269,95
Maximale watertemperatuur: 40 graden
Reinigingscapaciteit: 40 m2/uur
Werkdruk: 140 Bar
Merk: Nilfisk

Geschikt voor: Mensen die graag op een schoon terras willen zitten

En een laatste hogedrukreiniger is de Nilfisk Core 140, uitermate geschikt voor het reinigen van het terras. Met een stel stevige wielen en een groot aantal meegeleverde accessoires, is dit een geschikte hogedrukreiniger voor vele klussen. Qua accessoires krijg je:

 • Roterende vuilfrees
 • Terrasreiniger
 • Wasborstel
 • Onderhoudsarme waterfilter

Regelbare waterdruk

Door de regelbare waterdruk én het feit dat je deze kunt regelen op de spuitlans, is geen klus te moeilijk. Zonder dat je telkens naar het apparaat hoeft te lopen, reinig je met deze hogedrukreiniger moeiteloos je gehele terras. Door de automatische start/stop weet je ook zeker dat de motor niet overmatig belast wordt.

Ook hardnekkige vervuiling draai je vakkundig de nek om door het toevoegen van reinigingsmiddel. Sluit eenvoudig de slang aan op de fles van het reinigingsmiddel en je producten worden wee mooi schoon. Het is daarmee niet verwonderlijk dat dit een van de beste elektrische hogedrukreinigers is.

Vergelijken we deze hogedrukreiniger met de andere reinigers in deze review, dan is deze hogedrukreiniger compact. Met een gewicht van maar 8,7 kilogram is het zeker niet de lichtste, maar wel een stuk lichter dan bijvoorbeeld de Eurom Force (10,7 kilo), Nilfisk Premium (21 kilo) of Karcher K5 (13,7 kilo).

De verbeterpunten

Ook al behoort deze tot de beste producten, we zien dat er geen tuinslang is meegeleverd. Deze moet je nog zelf aanschaffen, of je moet er een in de schuur hebben liggen. Daarnaast kan het apparaat voorzien worden van water met een maximale temperatuur van 40 graden. Hierdoor zijn de echte zware klussen wellicht wat te hoog gegrepen.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Hoe wij hogedrukreinigers hebben vergeleken

Bij het kopen van een hogedrukreiniger hebben we niet random een aantal hogedrukreinigers getest. Wij van debeste.com hebben dit als de belangrijkste punten opgesteld waarop we de reinigers hebben beoordeeld. Mede op basis van deze punten hebben we de lijst met de beste hogedrukreinigers van 2022 voor je samengesteld. Hieronder hebben we deze aspecten op een rij gezet:

Werkdruk van 110 bar

Laten we beginnen met de werkdruk, die minimaal 110 bar moet zijn. We hebben hiervoor gekozen om dat hogedrukreinigers met minder dan 100 bar niet voldoende reinigend vermogen hebben. Hoe krachtiger de hogedrukreiniger is, hoe grondiger je schoon kan maken. Let er wel op dat breekbare materialen juist minder waterdruk nodig hebben.

Regelbare waterdruk

Daarnaast hebben we gekeken naar de regelbare waterdruk, aangezien je hiermee de waterdruk kunt aanpassen aan de klus. Zo kun je de waterdruk voor kleine klussen, zoals het schoonmaken van de auto, terugschroeven. Voor de grote klussen kun je vervolgens de volledige waterdruk weer benutten.

Toevoegen van reinigingsmiddel

We hebben ook gekeken of er reinigingsmiddel toegevoegd kan worden. Dit maakt het direct een veelzijdige hogedrukreiniger die hardnekkig vuil kan verwijderen, bijvoorbeeld om je tapijt schoon mee te maken. Naast dat het tapijt schoon is, wordt het ook direct gereinigd. Daarbij kan het reinigingsmiddel op twee manieren worden toegevoegd:

 • Fles: Kies je voor een fles, dan moet je een aanzuigslang in de fles met reinigingsmiddel doen, waarna het middel vanzelf naar de slang met het water toegezogen wordt.
 • Tank: Een tweede optie is een tank, waarbij je de fles met reinigingsmiddel op de hogedrukreiniger kunt schroeven. Dit maakt het gemakkelijk in gebruik.

Extra accessoires meegeleverd

En een laatste element zijn de meegeleverde accessoires. Hoewel de ene hogedrukreiniger behoorlijk wat accessoires meelevert, hebben we er ook een aantal met een beperkt aantal accessoires. Toch voegen deze veel toe aan de bruikbaarheid en veelzijdigheid van de hogedrukreiniger.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hogedrukreiniger? – Koopgids 2023

Een hogedrukreiniger koop je natuurlijk niet verschillende keren per week, maand of jaar. Het is daarom belangrijk om een goede keuze te maken. Toch weten veel consumenten niet waar ze op moeten letten als zij een hogedrukreiniger kopen. Daarnaast kan het gebruik van de hogedrukreiniger per persoon sterk verschillen. Hieronder hebben we daarom een aantal aspecten op een rij gezet die je mee moet nemen in je keuze.

Waterdruk (en waar je de hogedrukreiniger voor gebruikt)

Een van de eerste belangrijke punten is de waterdruk, ook wel bekend als de werkdruk. Dit is de hoeveelheid bar, waarbij over het algemeen geldt dat hoe hoger de werkdruk, hoe hoger het reinigend vermogen. Is er sprake van regelbare waterdruk, dan zijn dit pluspunten.

Je hebt 3 verschillende modellen met hogedrukspuiten.

 • Beginners: met een maximum van 100 bar waterdruk. Dit zijn handige modellen om je fiets, houten hekjes of buitenmeubilair mee schoon te maken.
 • Medium: met een maximum van 110/220 bar waterdruk. Deze zijn goed voor het schoonmaken van iets ‘zwaardere’ producten. Denk hierbij aan je auto, de stoep of bakstenen muren. Het gaat hierom vooral om producten die wel tegen een stootje kunnen en niet heel gevoelig zijn.
 • Zwaar: met een minimum van 120 bar waterdruk. Dit is interessant als je écht zware troep moet schoonmaken. Denk bijvoorbeeld aan een dikke laag klei onder je tractor of aan aangekoekte modder onder je auto.

Daarnaast zegt de waterdruk ook iets over het reinigend vermogen van de hogedrukreiniger. Hoe meer waterdruk er geleverd kan worden, hoe groter het oppervlak dat je kan schoonmaken.

Reinigingsmiddelentoevoer

Het is ook belangrijk om te letten op de reinigingsmiddelentoevoer. Dit wordt vaak gebruikt als je spullen grondig schoon wilt maken. Zo kun je dit bijvoorbeeld gebruiken om je vouwfiets of elektrische fiets af te spuiten, maar ook om de auto schoon te maken. Zelfs als je je tapijt wilt reinigen komt het toevoegen van reinigingsmiddelen goed van pas.

Het waterdebiet

Het waterdebiet geeft aan hoeveel hoeveel water de hogedrukreiniger per uur kan rond pompen. Hoe hoger het getal, hoe efficiënter je hogedrukreiniger is. 300-500 is daarmee een goed gemiddelde om aan te houden.

De slanglengte

Tijdens het schoonmaken, ben je afhankelijk van de lengte van de slang voor de hogedrukreiniger. Hoe langer de slang is, hoe vrijer je bent met je hogedrukreiniger. Gemiddeld is een slang ongeveer 5-10 meter. Voor grotere klussen, kan je de slang ook vergroten naar 25 meter. Houd er wel rekening mee dat een lange slang er wel voor zorgt dat de waterdruk verminderd. Vaak heb je genoeg aan een slang van 5-10 meter. Je hebt eventueel ook verlengstukken, die de slang langer maken.

Accessoires meegeleverd

Evenals bij ander tuingereedschap, zoals een robotmaaier, bladblazer of grasmaaier, is het fijn als er ook verschillende accessoires meegeleverd zijn. Denk daarbij aan een vuilfrees, waarmee hardnekkig vuil op lastig te bereiken plekken wordt schoongemaakt. Andere accessoires waar je op moet letten zijn:

 • Spuitpistool
 • Spuitlans
 • Tornado nozzle
 • Reinigingsmiddel

Watertemperatuur

En tot slot moet je nog letter op de watertemperatuur. Veel hogedrukreinigers warmen het water zelf op tot een hogere temperatuur, maar niet elke hogedrukreiniger is geschikt om op de warmwaterkraan aan te sluiten. Ga je een hogedrukreiniger kopen, let dan op de maximale temperatuur die aanbevolen is én of het water zelf opgewarmd wordt of dat je deze op de warmwaterkraan kunt aansluiten.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een hogedrukreiniger?

Een hogedrukreiniger wordt aangedreven door een pomp met een elektrische motor. Deze jaagt met een hoge druk het leidingwater door het spuitpistool, wat ervoor moet zorgen dat het oppervlak schoon wordt.

Hoe sluit je een hogedrukreiniger aan op een kraan?

De reiniger kan het beste aangesloten worden op een buitenkraan. Je kunt de slang het beste eerst aansluiten op de kraan en deze even later doorlopen om vuil te verwijderen. Is dit gedaan, pas dan adviseren we om de slang aan te sluiten op de hogedrukreiniger.

Wat heb je nodig bij een hogedrukreiniger?

Bij een hogedrukreiniger heb je alleen een slang nodig die je aansluit op de kraan en een stroombron die zorgt dat de motor in de hogedrukreiniger het water kan oppompen door de slang heen. Er kunnen verschillende accessoires gebruikt worden om het oppervlak op een juiste manier te reinigen.

Wat is het beste merk hogedrukreiniger?

Er zijn verschillende merken hogedrukreinigers die goed zijn. Op dit moment is de Karcher K5 de beste hogedrukreiniger van 2023. Toch zijn er ook verschillende andere merken, zoals Bosch, Nilfisk en Eurom. Het hangt er daarom vaak ook vanaf welke merken iemand al in de garage of schuur heeft staan.

Wat is beter, Nilfisk hogedrukreiniger of Karcher?

Zowel bij het kopen van een Nilfisk als een Karcher reiniger haal je een goede hogedrukreiniger in huis. Het is daarbij vooral belangrijk om te kijken naar je persoonlijke wensen. Zo krijg je bij de Karcher K5 wat meer accessoires mee, maar is de Nilfisk Premium weer net wat krachtiger.

Wat is een goede bar voor een hogedrukreiniger?

De hoeveelheid bar, ook wel bekend als waterdruk, is vooral afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en waar je de hogedrukreiniger voor gaat gebruiken. Wil je deze alleen gebruiken om je fiets af te spuiten, dan is een hogedrukreiniger met 110 bar, zoals de Karcher K2, voldoende. Wil je juist een hogedrukreiniger voor het grove werk, dan is de Nilfisk Premium meer geschikt.

Welk schoonmaakmiddel kun je het beste gebruiken in een hogedrukreiniger?

Welke schoonmaakmiddelen je het beste kunt gebruiken in een hogedrukreiniger, hangt af van wat je schoonmaakt. Zo heb je speciale flesjes, gemaakt voor een hogedrukreiniger. Soms heb je ook een hogedrukspuit, die genoeg schoonmaakt met alleen de water die uit de spuit komt. Let er vooral op om geen hele chemische of bijtende schoonmaakmiddelen in de hogedrukreiniger te doen.

Over de auteur

Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Verder kun je bij Stijn niet a... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *