Beste hogedrukreiniger 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Stijn

Ben je klaar met het schrobben van de tegels in de achtertuin en zoek je een apparaat dat écht grondig schoonmaakt? Met een hogedrukreiniger heb je het juiste gereedschap in huis. Om je te helpen de juiste keuze te maken, hebben we hieronder de beste hogedrukreinigers van 2022 op een rij gezet.

Deze hogedrukreinigers zijn vergeleken op basis van prijs, waterdruk, maximale watertemperatuur en reinigingscapaciteit. Daarbij is de Karcher K2 Power Control als beste uit de test gekomen. Ook zo benieuwd naar de grote voordelen van dit én de andere goede hogedrukreinigers? Hier lees je er alles over!

# Product Waterdruk (bar) Maximale watertemperatuur Reinigingscapaciteit
1 Karcher K2 Power Control
Beste koop hogedrukreiniger
110 Bar 40 °C 20 m²/uur Bekijk prijzen
2 Nilfisk E150.2-9 X-TRA
Best geteste hogedrukreiniger
150 Bar 40 °C 45 m²/uur Bekijk prijzen
3 Karcher K7 Premium Smart Control
Beste professionele hogedrukreiniger
180 Bar 60 °C 60+ m²/uur Bekijk prijzen
4 Karcher K4 Power Control
Beste hogedrukreiniger voor de auto
130 Bar 40 °C 35 m²/uur Bekijk prijzen
5 Karcher K5 Power Control
Beste terrasreiniger
145 Bar 40 °C 40 m²/uur Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zondag 2 oktober 2022
Karcher K2 Power Control Bekijk prijzen
Waterdruk (bar): 110 Bar
Maximale watertemperatuur: 40 °C
Reinigingscapaciteit: 20 m²/uur

Laten we direct beginnen met de beste hogedrukreiniger van 2022, de Karcher K2 Power Control! Na verschillende hogedrukreinigers getest te hebben is het ons wel duidelijk geworden dat je deze hogedrukreiniger in huis wilt hebben. Dit begint al met de uitermate voordelige prijs ten opzichte van de concurrentie, wat de prijs kwaliteitverhouding zeer goed maakt.

Voor deze prijs krijg je daarnaast nog verschillende accessoires meegeleverd die je voor zowel de grote als kleine klussen kunt gebruiken. Laten we hier eens kijken welke accessoires meegeleverd worden:

 • Wasborstel
 • Terrasreiniger
 • Vuilfrees
 • Spuitlans

De regelbare waterdruk zorgt ervoor dat je deze ook voor grote oppervlakken en stevige klussen, zoals het schoonmaken van de grasmaaier, kunt gebruiken, maar ook als je je auto gaat schoonmaken kun je een verlaagde waterdruk én de meegeleverde wasborstel gebruiken. Kortom, de waterdruk is een van de grote voordelen deze hogedrukreiniger.

Met het automatische start/stop systeem voorkom je daarnaast belasting van de motor én wordt het waterverbruik teruggedrongen. Je hoeft je geen zorgen meer te maken dat de hogedrukreiniger aan blijft staan als je even weg bent. Dit bespaart water én elektriciteit.

Verbeterpunten

Toch hebben we wel een tweetal verbeterpunten waar je rekening mee moet houden. Zo wordt er allereerst namelijk geen slang meegeleverd. Je zult deze dus zelf bij de bouwmarkt nog even aan moeten schaffen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze online te bestellen.

Daarnaast zien we dat deze hogedrukreiniger niet tegen warm water kan. De maximale temperatuur van deze hogedrukreiniger bedraagt 40 graden. Hierdoor kun je deze niet aansluiten op de warmwaterkraan, wat ten koste gaat van de zorgvuldige en hardnekkige reiniging.

Met een lage prijs, veel extra meegeleverde accessoires en een regelbare waterdruk is dit de beste hogedrukreiniger van 2022.

Plus- en minpunten
Meegeleverde terrasreiniger - Regelbare waterdruk - Automatisch start/stop - Prijs kwaliteitverhouding
Geen slang - Warm water
Verkrijgbaar bij:
Nilfisk E150.2-9 X-TRA Bekijk prijzen
Waterdruk (bar): 150 Bar
Maximale watertemperatuur: 40 °C
Reinigingscapaciteit: 45 m²/uur

Deze Nilfisk hogedrukreiniger, de Nilfisk E150.2-9 X-TRA, is de best geteste hogedrukreiniger van dit moment. Dat komt allereerst door de gebruiksvriendelijkheid van het product. Doordat er een hogedrukslang wordt meegeleverd van maar liefst 9 meter, heb je voldoende bewegingsvrijheid om grote oppervlakken schoon te maken.

Daarnaast is de haspel een groot pluspunt van deze hogedrukreiniger. Je hoeft hierdoor niet zelf de aansluiting van de elektrische hogedrukreiniger op te rollen. Dit kun je vergelijken met de haspel van een stofzuiger. Met één druk op de knop wordt de stekker in het apparaat gezogen. Doordat het een elektrische hogedrukreinigers is, hoef je je ook geen zorgen te maken dat de accu leeg raakt of dat de benzine op is.

Een belangrijke reden dat deze tot de beste hogedrukreinigers van 2022 behoort is het feit dat deze een waterdruk heeft van maar liefst 150 bar. Dit maakt de reiniger enorm geschikt voor intensief gebruik. Deze krachtige hogedrukreiniger heeft een reinigingscapaciteit van maar liefst 45 vierkante meter, waardoor deze erg geschikt is voor grote oppervlakken.

We hebben qua gebruiksvriendelijkheid wel één punt om aan te merken. Waar veel andere merken ervoor kiezen om de bediening op de spuitlans te zetten, is dit bij Nilfisk niet het geval. Hierdoor moet je dus naar het apparaat zelf grijpen om bijvoorbeeld de waterdruk aan te passen of de reinigingsmiddelentoevoer te wijzigen. Dit is wel een nadeel ten opzichte van de concurrenten.

De accessoires

Waar je bij de meeste hogedrukreinigers een aantal accessoires meegeleverd krijgt, is dat bij deze Nilfisk niet het geval. Je krijgt maar een aantal accessoires mee, waaronder:

 • Vuilfrees
 • Vario sproeier
 • Reinigingsmiddelenfles

Dit maakt het een goede hogedrukreiniger, maar hierdoor mist het wel een aantal cruciale aspecten die het schoonmaken van speciale voorwerpen nog net wat gemakkelijker maken. Denk daarbij aan een wasborstel voor het schoonmaken van de auto of de bladen van de grasmaaier of robotmaaier.

De best geteste hogedrukreiniger met meegeleverde vuilfrees, vario sproeier en reinigingsmiddelenfles.

Plus- en minpunten
Haspel - Regelbare werkdruk - Hogedrukslang - Elektrische hogedrukreiniger
Accessoires - Bediening
Karcher K7 Premium Smart Control Bekijk prijzen
Waterdruk (bar): 180 Bar
Maximale watertemperatuur: 60 °C
Reinigingscapaciteit: 60+ m²/uur

Met de Karcher K7 Premium Full Control hebben we de duurste hogedrukreiniger van deze review te pakken. Een van de belangrijkste redenen is dat deze hogedrukreiniger een onderhoudsarme waterfilter heeft geïntegreerd, die het vuil uit het water filtert voordat het uit de spuitlans komt. Dit is erg belangrijk om de hogedrukreiniger schoon te houden. Wil je dit zelf schoonmaken, dan hebben we hier wat tips voor je.

We zien dat deze hogedrukreiniger enorm geschikt is voor zware klussen, zoals een zwembad schoonmaken. Dit komt door de waterdruk van maar liefst 180 bar, direct ook de hoogste waterdruk van deze review. Daarnaast is er sprake van een aluminium pomp, geschikt voor langdurig en veelvuldig gebruik. Naast de standaard spuitlans en versie, zijn er ook nog verschillende andere varianten beschikbaar:

 • Basismodel met app
 • Basismodel met haspel en app
 • Geschikt voor auto en tuingereedschap
 • Geschikte hogedrukreiniger voor auto en terras

De bediening op de spuitlans zorgt ervoor dat je de hogedrukreiniger moeiteloos kunt bedienen en niet hoeft terug te vallen op het apparaat zelf. Dit maakt het een van de beste hogedrukreinigers van dit moment. Doordat deze Karcher K7 geschikt is voor een watertemperatuur van maar liefst 60 graden, krijg je hardnekkig vuil moeiteloos schoon.

De prijs

Qua prijs zien we dat deze hogedrukreiniger tot de duurste in zijn klasse behoort. Hoewel dit geen probleem is als er accessoires zijn meegeleverd, zien we dat het aantal extra accessoires ten opzichte van de concurrentie aan de lage kant is. We zijn dat je bij andere modellen meer accessoires voor minder geld krijgt. Dit is dus wel een klein minpunt.

Daarnaast zien we ook dat er geen slang wordt meegeleverd. Natuurlijk hadden we hier als testpanel al ervaring mee en hadden we zelf een slang liggen, maar dit kan voor mensen die voor het eerst een hogedrukreiniger aanschaffen beste een verrassing zijn. Houdt hier dus ook rekening mee bij het aanschaffen van deze hogedrukreiniger.

Met een werkdruk van maar liefst 180 bar is deze Karcher K7 geschikt voor de zwaarste klussen!

Plus- en minpunten
Waterfilter - Zwaardere klussen - Bediening op spuitlans - Aluminium pomp
Slang - Prijs
Verkrijgbaar bij:
Karcher K4 Power Control Bekijk prijzen
Waterdruk (bar): 130 Bar
Maximale watertemperatuur: 40 °C
Reinigingscapaciteit: 35 m²/uur

De Karcher K4 Power full control heeft een aantal redenen dat dit de beste hogedrukreiniger voor het schoonmaken van je auto is. De belangrijkste reden is dat er sprake is van een regelbare werkdruk die naar wens in te stellen is. Voor delicate klussen als het schoonmaken van je auto is deze zeer geschikt, maar ook als je bijvoorbeeld je tapijten wilt schoonmaken voor je eenvoudig de werkdruk op. De hogedrukreiniger is geschikt voor:

Dit doe je vanaf de spuitlans, die ook nog eens een verstelbare spuitmond heeft. De bediening op de spuitlans heeft als voordeel dat je hiervoor niet terug hoeft te laten naar de hogedrukreiniger zelf, wat het gebruiksgemak sterk ten goede komt. Direct ook een minpunt bij het gebruiksgemak is de haspel. Je moet namelijk zelf de kabel van de elektrische hogedrukreiniger inrollen

Gelukkig is er wel een hogedrukslang meegeleverd van 8 meter, waardoor je voldoende bewegingsvrijheid hebt om de grotere terrassen schoon te maken. Bij het schoonmaken van deze terrassen of grotere oppervlakken moet je wel rekening houden met de pomp die in de hogedrukreiniger zit.

Ncor pomp

Karcher heeft er bij dit model namelijk voor gekozen om een Ncor pomp te gebruiken. Deze verschilt sterk van een aluminium pomp, aangezien deze meer geschikt is voor de langere klussen. Aangezien de Karcher K4 een geschikte hogedrukreiniger is voor de af-en-toe schoonmaker, is een aluminium pomp ook niet nodig.

Heb je grotere schoonmaakklussen of schaf je de hogedrukreiniger bijvoorbeeld met een aantal vrienden aan om samen te gebruiken, dan zouden we adviseren om voor een hogedrukreiniger met aluminium pomp te gaan. Dit zorgt ervoor dat je de pomp langdurig kunt gebruiken, zonder dat de pomp oververhit raakt.

Met een gunstige prijs is deze Karcher K4 pomp zeer geschikt voor af-en-toe gebruik en de kleinere klussen.

Plus- en minpunten
Diversiteit - Hogedrukslang - Regelbare werkdruk - Bediening spuitlans
Haspel - Materiaal pomp
Verkrijgbaar bij:
Karcher K5 Power Control Bekijk prijzen
Waterdruk (bar): 145 Bar
Maximale watertemperatuur: 40 °C
Reinigingscapaciteit: 40 m²/uur

En tot slot hebben we dan nog de Karcher K5 Power Full Control, extreem geschikt als je op zoek bent naar een van de beste hogedrukreinigers voor je terras. Deze hogedrukreiniger heeft namelijk een werkdruk van maar liefst 145 bar, terwijl de reinigingscapaciteit neerkomt op maar liefst 50 vierkante meter per uur. Zelfs de grootste terrassen krijg je hierdoor binnen een mum van tijd schoon!

De automatische start/stop zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken dat de hogedrukreiniger langer aanstaat dan nodig is. Hierdoor bespaar je niet alleen stroom, maar uiteindelijk ook water. De hogedrukreiniger gaat namelijk automatisch uit als je de knop op de spuitlans niet bedient.

Met de mogelijkheid om reinigingsmodel toe te voegen, krijg je bijvoorbeeld ook je auto of scooter mooi schoon. Het reinigingsmiddel wordt namelijk automatisch in de tank vermengt, zodat je dit niet zelf vooraf hoeft te doen. Je krijgt zelfs autoshampoo meegeleverd, maar daar later meer op.

We willen nog wel een puntje van kritiek aanmerken bij deze hogedrukreiniger voordat we verdergaan naar de prijs kwaliteitverhouding. Er is namelijk geen sprake van een haspel bij deze hogedrukreiniger, waardoor de slang veel makkelijker in de knoop komt of in de war raakt. Hoewel lang niet alle hogedrukreinigers hierover beschikken, hadden we dit voor deze prijs wel verwacht.

Prijs kwaliteitverhouding

Hoewel de prijs van deze hogedrukreiniger behoorlijk is en ten opzichte van de concurrentie een stuk hoger, zien we ook dat je enorm veel extra accessoires meegeleverd krijgt. We hebben een lijstje van meer dan 10 accessoires, maar hieronder volgen de meest in het oog springende:

 • Hogedrukslang van 10 meter
 • Autoshampoo en Terrasreiniger T5
 • Vuilfrees
 • Waterfilter
 • Schuimsproeier

Kortom, voor een hoge prijs krijg je bij deze Karcher K5 ook meer dan genoeg terug. Deze accessoires kunnen gebruikt worden voor de meest hardnekkige vervuiling, zoals bij een robotmaaier, een crossmotor of een tapijt het geval kan zijn.

Let er ook nog op dat de kabellengte bij de Karcher K5 maar 5 meter is. Dit is in vergelijking met de concurrentie aan de korte kant, waardoor ook je bewegingsvrijheid soms wat ingeperkt wordt. Hier moet je wel rekening mee houden, ook kijkende naar waar de aansluiting zit. Je zou er optioneel voor kunnen kiezen om een verlengsnoer te gebruiken.

Deze Karcher K5 Power Control is met de hoge werkdruk en de reinigingscapaciteit geschikt voor de grootste terrassen!

Plus- en minpunten
Werkdruk - Reinigingscapaciteit - Uitgebreid accessoirepakket - Automatisch start/stop
Haspel - Prijs
Verkrijgbaar bij:
Door: Stijn

Hi! Wat leuk dat je dit leest. Mijn naam is Stijn Lamers en ik ben al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Ik houd van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Bij dit soort producten denk ik altijd, ‘kwaliteit boven kwantiteit’ en daarom wil ik jullie als lezer ook informeren over de beste producten die er momenteel op de markt zijn. Ben je benieuwd? Lees dan vooral de verschillende reviews op de website en zeg maar dag tegen een miskoop!