Waar moet je op letten bij het huren van een hogedrukreiniger?

Door: Stijn
Laatste update: 5 mei 2022

Stel je tuintegels zijn ontzettend vies en het mos en de aanslag zie je er van ver al op zitten. Schrobben met giftige schoonmaakmiddelen en een bezem, dat is geen doen. Het is beter om een hogedrukreiniger te gebruiken. Je zou kunnen overwegen deze bijvoorbeeld te huren. Maar waar moet je op letten als je een hogedrukreiniger huurt?

De punten waar je op moet letten bij het huren van een hogedrukreiniger

Het huren van een hogedrukreiniger gaat gepaard met het bepalen van de kenmerken van de reiniger die je kiest. Je kunt letten op de volgende punten:

  • De hoeveelheid bar: De waterdruk of bar in het apparaat dat je gaat huren speelt een belangrijke rol in het succes van je schoonmaakklus. Voor het schoonmaken van tuinmeubilair heb je aan minder dan 100 bar al genoeg, waar ga je met metselwerk of een terrastegel aan de slag, dan moet je zeker 150 bar hebben op het apparaat.
  • Wateropbrengt: Hoe hoger de wateropbrengst van de hogedrukreiniger, hoe beter het apparaat kan reinigen.
  • Accessoires: Opzetstukken om hardnekkige vuil of bepaalde oppervlakken schoon te maken, zorgen dat je hogedrukreiniger beter gebruikt kan worden.
  • Watertemperatuur: Wil je warm water gebruiken voor je reiningsklus? Let er dan op of de hogedrukreiniger op de warmwaterkraan aangesloten kan worden.
  • Slangetje voor schoonmaakmiddel: Bevat de hogedrukreiniger ook een slangetje waarop je schoonmaakmiddel kunt aansluiten voor een nog beter reinigingsresultaat?

Moet je letten op de aansluitingen bij je in huis?

Het is doorgaans niet nodig om te letten op de aansluitingen bij je thuis. Een hogedrukreiniger kan gewoon aangesloten worden op je kraan en het stopcontact bij je thuis. Let misschien wel op het bereik. Als je een grote tuin hebt, kan het fijn zijn als het snoer naar het stopcontact erg lang is, omdat je anders de uithoeken van je tuin niet kunt bereiken.

Over de auteur

Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Verder kun je bij Stijn niet a... Lees meer