Beste hondenbench 2023

Laatste ge-update in door Sarah

Het is eindelijk zo ver! Je krijgt een nieuw gezinslid, kind, maatje of hoe je je nieuwe hondenvriend ook noemt. Voor een hond in huis heb je een aantal spullen nodig, waaronder een goede hondenbench. Je weet tenslotte zelf hoe fijn het is om in een lekker bed te slapen. Je wilt daarom ook de beste bench voor jouw hond. Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste hondenbench is. Hierbij keken we o.a. naar afmetingen, maximaal gewicht en of de bench opvouwbaar is.

Wij zijn het meest enthousiast over de Maxxpet puppyren, doordat deze het meest geschikt is voor kleine honden/puppy’s en daarnaast erg betaalbaar. Zoek je een bench voor een grotere hond of speelt geld geen rol? Bekijk dan zeker de reviews van de 4 verschillende hondenbenches.

De beste hondenbench voor in de auto
Topmast Hondenbench
Bol.com
Topmast Hondenbench
Beste hondenbench zonder dak
MaxxPet Puppyren
Bol.com
MaxxPet Puppyren
Topmast Hondenbench Bekijk prijzen
Afmetingen (LxBxH): 70x52x52 cm
Opvouwbaar: Ja
Soort hond: N.v.t.
Hierom zijn we fan:
Stevig, dus geschikt voor speelse honden
Veel ventilatiemogelijkheden voor frisse lucht
Handige handgreep om de bench op te tillen
Meerdere opbergvakken voor de hondenriem, snoepjes en zakjes
De ritsen aan de boven- en zijkant bieden meerdere in- en uitgangen
Gemakkelijk in en uit te klappen, wat opbergen gemakkelijk maakt
Let hierop:
Aan de grote kant voor in een kleine auto
Gaas kan opengebeten worden
Sommige honden kunnen de ritsen openen

Je hond is je beste vriend. Althans, als je het ons vraagt. Het is dus niet gek dat je je hond overal mee naartoe wilt nemen. Daarvoor is een goede bench voor in de auto geen overbodige luxe.

Klaar? Instappen maar!

De beste hondenbench voor in de auto is de Topmast Autobench, doordat hij erg stevig en gemakkelijk in en uit te klappen is. Ook heeft de bench een handige handgreep waardoor het in en uit de auto tillen een eitje is.

Daarnaast heeft de bench veel ventilatie-opties voor frisse lucht en door het gaas kan je hond lekker naar buiten kijken. Dit geeft bovendien een minder opgesloten gevoel. De bench heeft meerdere opbergvakken om bijvoorbeeld de hondenriem, snoepjes en zakjes in te bewaren.

Voor een kleinere auto is de bench mogelijk net te groot. Ook kan een speelse puppy of hond met scherpe tandjes door het gaas heen bijten of de ritsen met de neus opzij duwen.

Handig voor: 

  • Mensen die hun hond graag meenemen op reis en hun hond vaak uitlaten in het bos of op het strand en de bench mee willen nemen in de auto

Minder handig voor: 

  • Mensen met puppy’s die nog veel kapotbijten
Verkrijgbaar bij:
Tectake opvouwbare puppyren incl. draagtas Bekijk prijzen
Afmetingen (LxBxH): 125x125x64 cm
Opvouwbaar: Ja
Soort hond: Kleine hond of pup
Hierom zijn we fan:
Licht in gewicht, dus gemakkelijk mee te nemen of te verplaatsen
Stabiel metalen geraamte zorgt voor stevigheid
Handig pop-up systeem, wat het opzetten gemakkelijk maakt
Het gaasdak kan geopend worden met een rits
Twee in- en uitgangen, dus op meerdere manieren te plaatsen
Makkelijk in en uit te klappen, wat opbergen en gemakkelijk maakt
Met de draagtas neem je de bench gemakkelijk mee
Het materiaal roest niet
Let hierop:
Sneller wankel doordat de bench van stof is
De bench is te klein voor grote honden
Gaas kan kapotgebeten worden

Heb je een kleine hond? Dan heb je geen enorme hondenbench nodig, maar kan het wel fijn zijn dat je hond lekker de ruimte heeft om te bewegen. De Tectake opbvouwbare puppyren is de beste hondenbench voor een pup/kleine hond.

Ideale hondenbench voor zowel thuis als op reis

De puppyren heeft een mooi design en is ideaal om thuis of op reis te gebruiken. Het handige pop-up systeem zorgt ervoor dat de puppyren binnen no-time is opgezet. Hij is daarnaast licht in gewicht, gemakkelijk op te vouwen en door de handige draagtas neem je hem gemakkelijk overal mee naartoe. Het metalen geraamte zorgt voor veel stabiliteit.

Heb je een achtertuin? Daar wil je hond vast maar al te graag spelen. Dat kan! Door de verankerde haringen is deze puppyren ook buiten op te zetten. Het gaasdak is gemakkelijk te openen door de ritssluiting, waardoor je hond echt het gevoel krijgt lekker buiten te zijn.

Doordat de puppyren van stof is en een zachte ondergrond heeft, is deze perfect geschikt voor honden met gevoelige pootjes. Ook heeft de ren geen scherpe randjes of plekken waar je hond een met een pootje of de snuit tussen kan komen.

Minder fijn aan de puppyren is dat deze van stof is en daardoor sneller wankel is dan een metalen bench. Ook is het materiaal sneller kapot te knagen door een puberende, speelse hond. Daarnaast kan een grote hond er niet vrij in bewegen, wat de puppyren vooral geschikt maakt voor puppy’s en kleinere honden.

Handig voor: 

  • Mensen die hun kleine hond of pup graag meenemen op reis

Minder handig voor: 

  • Mensen met een grote hond of een hond die graag ontsnapt
Verkrijgbaar bij:
Duvo+ Heavy Duty Bench XXL Bekijk prijzen
Afmetingen (LxBxH): 123x75x81 cm
Opvouwbaar: Ja
Soort hond: Grote hondenrassen (30-80kg)
Hierom zijn we fan:
Stevig frame dat niet kapot te bijten is
Verplaatsbaar door middel van wieltjes
Kunststof opvangplaat voor het opvangen van ongelukjes
Let hierop:
De dunne opvanglade kan snel kapot gaan
Prijzig, dus niet geschikt voor ieder budget
Stroeve sloten zorgen voor lawaai bij het dichtdoen

Heb je een grote hond die af en toe toch nog in de bench moet? Of een puppy van een hondenras dat groot wordt? Dan heb je een grote, stevige bench nodig. De Duvo+ Heavy Duty Bench XXL is de beste hondenbench voor een grote hond doordat hij super stevig is.

Niet kapot te krijgen

Het sterke frame is niet kapot te bijten en ontsnappen uit deze bench is dan ook bijna onmogelijk. Laat je hond dit maar niet lezen.

Ideaal aan deze bench is dat hij wieltjes heeft. Zo kun je hem gemakkelijk verplaatsen. Ook heeft de bench een uitneembare opvangplaat waarmee je ongelukjes gemakkelijk opvangt en opruimt. Helaas is de opvanglade wel wat aan de dunne kant.

Wat minder is aan deze grote hondenbench, is het opvallende design dat direct de aandacht trekt in huis. De sloten gaan ook wat stroever dicht, wat soms lawaai met zich meebrengt. Daarnaast is de bench aan de prijzige kant.

Handig voor: 

  • Mensen met een grote hond of een hond die alles kapot bijt en graag ontsnapt

Minder handig voor: 

  • Mensen die de bench vaak mee willen nemen in de auto
Verkrijgbaar bij:
Duvo+ draadkooi ninja edition met schuifdeur XXL Bekijk prijzen
Afmetingen (LxBxH): 122x76x84 cm
Opvouwbaar: Ja
Soort hond: Hondenrassen (30-80 kg)
Hierom zijn we fan:
Dik draad en hoekbeschermers zorgen voor meer stevigheid
Te openen met schuifdeur, waardoor de deur niet openklapt
Mooi, simpel design past bij ieder interieur
Inklapbaar en daardoor gemakkelijk op te bergen
Handig handvat om de bench op te tillen
Let hierop:
De dunne onderlade kan snel barsten
De onderkant kan krassen op de vloer maken
Een grote, krachtige hond kan de deur eruit drukken

Een hondenbench moet vooral functioneel zijn, maar het oog wil natuurlijk ook wat. De beste en mooiste hondenbench voor in huis is de Duvo+ draadkooi ninja edition met schuifdeur. Door het simpele design staat deze bench mooi in ieder interieur.

Simpel en stevig

De bench is erg stevig en daardoor ideaal voor grote honden en honden die graag ontsnappen of spullen kapotbijten. De bench heeft een dikker draad dan standaard draadkooien en hoekbeschermers die zorgen voor meer stevigheid.

Heb je thuis weinig opbergruimte? Je kunt de bench opvouwen, waardoor hij weinig ruimte inneemt. Met het handvat is de bench bovendien eenvoudig op te tillen en te vervoeren. De schuifdeur maakt het gemakkelijk om de bench te openen, zonder dat het extra ruimte inneemt. Bovendien lopen jij en je hond niet het risico tegen de deur van de bench aan te lopen.

Heb je een wat zwaardere hond? De lade aan de onderkant van de bench is wat dun en kan daardoor sneller barsten. Ook kan de bench krassen veroorzaken, doordat de metalen onderkant over de vloer schuurt als je hond beweegt. Het deurtje van de bench is helaas niet helemaal fool-proof. Een beetje een slimme hond kan zelf de schuifdeur openen en ontsnappen.

Handig voor: 

  • Mensen met een grote hond die de bench af en toe willen opbergen

Minder handig voor: 

  • Mensen met een zware hond
Verkrijgbaar bij:
MaxxPet Puppyren Bekijk prijzen
Afmetingen (LxBxH): 240x100 cm
Opvouwbaar: Ja
Soort hond: Elk gewicht, maar niet elke grootte
Hierom zijn we fan:
Geschikt voor buiten
Andere kleine dieren kunnen ook in de ren
Dubbele vergrendeling die zorgt voor extra veiligheid
Inklapbaar en daardoor handig op te bergen
Door de hoogte kunnen kleine honden niet over de ren heen springen
Let hierop:
Niet geschikt voor grote honden
Het materiaal oxideert bij lang buitengebruik
Door de smalle deur kunnen honden tegen de ren botsen

Een bench kan je hond een opgesloten gevoel geven. Om je hond wat meer vrijheid te geven, is een hondenbench zonder dak een goede optie. De beste hondenbench zonder dak is de Maxxpet Puppyren.

Zo vrij als een vogel

Deze fijne metalen hondenren heeft een open dak en is in meerdere vormen te plaatsen. Het opbouwen van de bench is gemakkelijk door middel van de stangverbindingen. Plaats je de puppyren buiten? Dan kun je de verbindingsstangen in de ondergrond steken voor meer stabiliteit.

Wil je de bench opbergen? Je klapt hem gemakkelijk in, waardoor hij minder ruimte in beslag neemt. De deur van de bench beschikt over een dubbele vergrendeling, wat zorgt voor extra veiligheid en minder kans dat je hond ontsnapt.

Heb je andere kleine huisdieren? Ook zij kunnen lekker vrij rondlopen in de puppyren, al dan niet tegelijk met de hond.

Een minpuntje aan de hondenbench is dat, ondanks de hoogte, grote honden er mogelijk overheen kunnen springen en het deurtje vrij smal is. Daarnaast oxideert het materiaal na een lange tijd buitengebruik, waardoor je de ren niet dag en nacht buiten kunt laten staan.

Handig voor: 

  • Mensen die hun hond buiten willen laten lopen

Minder handig voor: 

  • Mensen met een grote hond
Verkrijgbaar bij:
Product Afmetingen (LxBxH) Opvouwbaar Soort hond
Topmast Hondenbench Topmast Hondenbench
De beste hondenbench voor in de auto
70x52x52 cm N.v.t. Bekijk prijzen
Tectake opvouwbare puppyren incl. draagtas Tectake opvouwbare puppyren incl. draagtas
Beste hondenbench pup/kleine hond
125x125x64 cm Kleine hond of pup Bekijk prijzen
Duvo+ Heavy Duty Bench XXL Duvo+ Heavy Duty Bench XXL
Beste hondenbench grote hond
123x75x81 cm Grote hondenrassen (30-80kg) Bekijk prijzen
Duvo+ draadkooi ninja edition met schuifdeur XXL Duvo+ draadkooi ninja edition met schuifdeur XXL
Beste en mooiste hondenbench (voor in huis)
122x76x84 cm Hondenrassen (30-80 kg) Bekijk prijzen
MaxxPet Puppyren MaxxPet Puppyren
Beste hondenbench zonder dak
240x100 cm Elk gewicht, maar niet elke grootte Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 3 juni 2023
Door:
Sarah

Sarah – die als kind eigenlijk bakker wilde worden, zodat ze haar eigen taartjes kon opeten – is ruim vijf jaar geleden als professional in de pen gekropen. Van jongs af aan hebben woorden en teksten haar geboeid. Ze hoefde dan ook niet lang na te denken wanneer ze een studiekeuze ging maken: ze heeft de opleiding media, informatie en communicatie afgerond en heeft zich tijdens haar opleiding gespecialiseerd in tekstschrijven. Als Sarah niet aan het schrijven is, staat ze in de keuken of wandelt ze met haar hond Moes in de bossen.