Beste hondenhek 2023

Laatste ge-update in door Marle

Je wilt je trouwe viervoeter te allen tijde beschermen. Met een hondenhek kun je een bepaalde ruimte, zoals een trapgat, afschermen. Je voorkomt hiermee dat je dierenvriend op plekken komt, waar hij of zij eigenlijk niet hoort te zijn.

Hondenhekken komen ontzettend goed van pas en is het is dan ook niet zo verrassend dat er in 2023 vele soorten en modellen verkrijgbaar zijn. Om je op weg te helpen in je zoektocht naar het beste model voor jou, hebben we hieronder drie van de beste hondenhekken van 2023 voor je op een rijtje gezet. We hebben de hekken onder andere beoordeeld op gebruiksgemak en veiligheid.

In onze ogen is het Caedentes hondenhek het beste hondenhek van 2023. Ben je specifiek op zoek naar een uitschuifbaar hondenhek, bekijk dan eens de Trixie Afsluithek Uitschuifbaar. Onze top-3 heeft voor ieder wat wils!

Caedentes hondenhek Bekijk prijzen
Oprolbaarheid: Ja
Montage: installatie met schroeven en wandbevestiging
Uitschuifbaarheid: Uitschuifbaar tot 150 cm
Hierom zijn we fan:
oprolbaar hondenhek
neemt weinig ruimte in beslag
is op slot te zetten
sluit perfect aan
Let hierop:
hek moet vast worden gezet met schroeven
vooral geschikt voor kleine of middelgrote honden

We waren ontzettend onder de indruk van het gebruiksgemak van de Caedentes hondenhek. Het hek is in één snelle beweging uit te rollen en vast te klikken. Gebruik je het hek niet, dan zit hij nooit in de weg. Dat is handig!

Locksysteem

Het honden hek heeft een zogeheten locksysteem, waarmee je het hek op slot kan zetten. Hierdoor kan je hondje het hek niet indeuken of eronderdoor kruipen. Met een breedte van maar liefst 150 cm past hij in vrijwel iedere doorgang.

Het grootste nadeel is dat het hek vastgeschroefd moet worden. Hij is daardoor niet zo flexibel inzetbaar als bijvoorbeeld het Trixie Afsluithek. Daarnaast is het hek vooral geschikt voor honden tot 14 kilogram.

Handig voor: 

  • Eenieder die op zoek is naar een hondenhek dat niet in de weg zit.

Misschien niet helemaal voor: 

  • Grote honden (hek is geschikt voor honden tot 14 kg).
Verkrijgbaar bij:
Trixie Afsluithek Bekijk prijzen
Oprolbaarheid: Nee
Montage: geen installatie nodig
Uitschuifbaarheid: Inklapbaar van 60 tot 160 cm
Hierom zijn we fan:
hek is gemakkelijk te verplaatsen
hek is opvouwbaar
geschikt voor verschillende ruimtes
prachtig design
Let hierop:
niet bestand tegen regen
sluit niet perfect af

Wil je liever niet in je muren boren, dan kunnen we je het Trixie Afsluithek aanraden. Dit honden hek staat stevig op zijn eigen pootjes en is geschikt voor het afschermen van zowel grote als kleine ruimtes. Het hek kan gebruikt worden als traphekje, maar ook voor een deur of poort komt hij goed van pas.

Past bijna altijd

Doordat het hek maar liefst 160 cm breed is, scherm je er ook grotere ruimten mee af. Heb je meerdere hekken, dan breid je het gebied nog verder uit! Gebruik je hek niet, dan klap je hem eenvoudig in. Hierdoor is dit hek ook erg geschikt om mee te nemen op reis.

Een nadeel van een paneelhek zoals deze is dat hij minder goed aansluit. Vind je het belangrijk dat je hek perfect past, dan word je waarschijnlijk gelukkiger van het Caedentes hondenhek. Dit Trixie hondenhek blinkt voornamelijk uit in flexibiliteit en gebruiksgemak.

Handig voor: 

  • Het afsluiten van verschillende ruimtes.

Misschien niet helemaal voor: 

  • Gebruik buitenshuis.
Verkrijgbaar bij:
Trixie Afsluithek Uitschuifbaar Bekijk prijzen
Oprolbaarheid: Nee
Montage: geen installatie nodig
Uitschuifbaarheid: uitschuifbaar van 65 tot 108 cm
Hierom zijn we fan:
in breedte verstelbaar
sluit perfect aan
rubberen, slipvaste voetjes
zonder boren
Let hierop:
niet erg hoog
minder stevig op laminaatvloer

Een uitschuifbaar hek, zoals de Trixie Afsluithek Uitschuifbaar, past altijd perfect in je deuropening. En, omdat dit uitschuifbare hondenhek niet vastzit met schroeven, is hij ook nog eens gemakkelijk te verplaatsen. Daarnaast heeft het hek een prachtige uitstraling. Reden te meer dus om dit Trixie afschuifhek op te nemen in onze 2023 top-3.

Gebruiksgemak

We waren het meest tevreden over het gebruiksgemak van dit mooie houten hondenhek. Het hek sluit perfect aan en hoeft nergens aan vastgezet te worden. De breedte is verstelbaar van 65 tot 108 centimeter, waardoor je hem voor verschillende doeleinden kunt gebruiken.

Let wel op: omdat het hek niet vastzit met schroeven, is het hek eigenlijk alleen geschikt voor gebruik in een deurpost. Staat hij niet tussen twee punten vast, dan is hij gemakkelijk te verschuiven. Daarnaast heeft het hek minder houvast op een laminaatvloer.

Handig voor: 

  • Vooral geschikt voor het afdichten van deurposten.

Misschien niet helemaal voor: 

  • Staat minder stevig op een laminaatvloer.
Product Oprolbaarheid Montage Uitschuifbaarheid
Caedentes hondenhek Caedentes hondenhek
Beste oprolbare hondenhek
installatie met schroeven en wandbevestiging Uitschuifbaar tot 150 cm Bekijk prijzen
Trixie Afsluithek Trixie Afsluithek
Beste hondenhek zonder boren
geen installatie nodig Inklapbaar van 60 tot 160 cm Bekijk prijzen
Trixie Afsluithek Uitschuifbaar Trixie Afsluithek Uitschuifbaar
Beste hondenhek uitschuifbaar
geen installatie nodig uitschuifbaar van 65 tot 108 cm Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: maandag 27 maart 2023
Door:
Marle

Marle is drie jaar geleden begonnen als copywriter en schrijft nog steeds met veel plezier. Hoewel ze zich aan het begin voornamelijk richtte op het schrijven van product descriptions, schrijft ze ondertussen ook verschillende artikelen en reviews voor deBeste.com. Daar ze zelf graag in de keuken staat, vind ze het altijd erg interessant om meer te weten te komen over verschillende keukenaccessoires. En dat vanaf het prachtige, zonovergoten eiland Bali!