Beste hondenmand van 2022

Laatste ge-update in door Agnes

Honden slapen gemiddeld 12 tot 18 uur per dag. Mag jouw hond niet op je bed of de bank slapen? Zorg dan voor een comfortabele slaapplaats. Met de beste hondenmand regel je dat. Maar je wilt natuurlijk wel de fijnste hondenmand en de leukste hondenmand. Een mand die comfortabel is voor je hond en ook nog eens leuk staat in de woonkamer.

Is jouw hond toe aan een nieuwe hondenmand, maar weet je niet zo goed welke je moet kiezen? De mand moet natuurlijk praktisch zijn voor jou, maar ook een veilige plek zijn voor je hond. Als je op zoek gaat, dan zul je snel merken hoeveel hondenmanden er te koop zijn. En wat is een goede hondenmand?

Met deze hondenmand review helpen we je op weg. We hebben hier vijf mooie hondenmanden getest. Uiteindelijk kwam er een duidelijke winnaar uit onze test. De Doxie® Hondenmand vonden wij de beste hondenmand van 2022 omdat deze mand voor kleine honden heerlijk zacht is en gewoon in de wasmachine mag.

# Product Materiaal Afneembare hoes Geschikt voor Prijs v.a.
1 Doxie®
Beste koop hondenmand
Imitatiebont, pluche Kleine honden van 5-15 kg € 0,00
2 Petcomfort Bontmand
Best geteste hondenmand
Imitatiebont, schuim Kleine honden van 5-15 kg € 23,95
3 District 70 TUCK
Beste hondenmand kleine hond
Stof met fiber vulling Hele kleine hondenrassen (1-5 kg) € 44,95
4 Snoozle Donut
Beste hondenmand middelgrote hond
Stof en schuim grote hondenrassen (15-30 kg) € 51,95
5 Happysnoots Donut
Beste hondenmand grote hond
Pluche/polyester/Nylon Grote hondenrassen (30-80 kg) € 0,00
Laatste prijs-update: donderdag 6 oktober 2022
Doxie® Bekijk prijzen
Materiaal: Imitatiebont, pluche
Afneembare hoes: Nee
Geschikt voor: Kleine honden van 5-15 kg

We beginnen deze review met de Doxie® pluche hondenmand. Deze hondenmand heeft een ronde vorm en eis daardoor perfect voor honden die graag opgerold slapen. De mand is geschikt voor kleine honden met een gewicht tussen de 5 en 15 kilo, bijvoorbeeld een Beagle of Corgi.

Toen we de mand uitpakten, viel het ons op hoe zacht het pluchen materiaal aanvoelt. Aan de bovenkant en binnenkant zit pluche en aan de onderkant zit een antislipgedeelte. Daardoor glijdt de mand niet steeds van zijn plaats als je hond in of uit de mand stapt.

De fijnste hondenmand voor je hond

Het pluche is heerlijk zacht voor je hond, maar het heeft als nadeel dat je het niet zo makkelijk kunt afnemen met een doekje. En dat is niet handig als je hond wat heeft geknoeid met zijn voer of met modderpoten in de mand stapt. Het voordeel is dat deze mand wel in de wasmachine en droger mag.

Deze donutmand weegt ongeveer 1300 gram en dat is ongeveer een derde van wat de Snoozle hondenmand weegt. We konden de mand door het lage gewicht vrij makkelijk optillen voor een wasbeurt in de wasmachine. Onze hond ging na wat gesnuffel meteen in de mand liggen, dus we gaan er vanuit dat het heel comfortabel ligt.

Beste koop hondenmand 2022

Deze Doxie pluche hondenmand is er comfortabel voor je hond. De mand is niet geschikt voor honden die graag languit slapen. Voor honden die graag opgerold slapen biedt deze mand de volgende voordelen:

 • Comfortabel dankzij pluche van 3 cm lang
 • Mag in de wasmachine
 • Gezonde slaap met ondersteuning van de nek.

Wij vinden dit de beste hondenmand van 2022 door deze goede eigenschappen en het comfort wat de mand biedt aan honden. Een ideale mand voor als je je hond een fijne slaapplaats gunt.

Deze donutmand mag in zijn geheel gewassen worden in de wasmachine op 30 graden. Zo blijft de mand lekker schoon en fris.

Plus- en minpunten
Geschikt voor de wasmachine – Heerlijk zacht – Ondersteunt de nek van je hond
Pluche is moeilijk afneembaar – Niet geschikt voor honden die languit slapen
Verkrijgbaar bij:
Petcomfort Bontmand Bekijk prijzen
Materiaal: Imitatiebont, schuim
Afneembare hoes: Ja
Geschikt voor: Kleine honden van 5-15 kg

De Petcomfort Bontmand is de volgende mand uit onze review. Net als de Doxie hondenmand is dit een ronde hondenmand die geschikt is voor honden van 5-15 kilo. Qua materialen verschillen de manden wel van elkaar. De Doxie is gevuld met pluche en deze Petcomfort mand is gevuld met schuim.

Toen we deze mand uit de verpakking haalden, viel als eerste de leuke pootprint op. Die maakt deze mand net even wat leuker dan de effen gekleurde manden. Het gewicht viel ook op. Deze mand weegt maar 500 gram en is daarmee veel lichter dan de Doxie mand die bijna 1,5 kilo weegt.

Een fijne, praktische hondenmand

Eén van de voordelen is dat de hoes afneembaar is en makkelijk in de wasmachine gewassen kan worden. De Doxie mand kon in zijn geheel in de wasmachine gewassen worden en had geen afneembare hoes.

Best geteste hondenmand 2022

Een hondenmand is een van de dierenbenodigdheden die je echt nodig hebt voor je hond. De hoes van deze mand is heerlijk zacht en onze hond vond de mand erg interessant. De ovalen vorm is anders dan de Doxie hondenmand, die rond is. Beide manden zijn geschikt voor honden die opgerold slapen.

Samengevat zijn dit de pluspunten van deze Petcomfort hondenmand:

 • Stevige, schuimrubber kern
 • Zachte hoes van imitatiebont
 • De hoes is afneembaar en te wassen op 30 graden

Dit is een lekkere zachte hondenmand waar elke hond blij van wordt. Vandaar dat wij dit de best geteste hondenmand van 2022 vinden.

Deze hondenmand staat leuk in elke kamer. Dankzij de originele pootprint is dit een van de leukste hondenmanden

Plus- en minpunten
Afneembare hoes – Zachte hoes van imitatiebont – Lichtgewicht mand
Minder zacht dan een pluchen mand – Geen antislip materiaal aan de onderkant
Verkrijgbaar bij:
District 70 TUCK Bekijk prijzen
Materiaal: Stof met fiber vulling
Afneembare hoes: Nee
Geschikt voor: Hele kleine hondenrassen (1-5 kg)

Heb je een kleine hond? Dan vind je deze District 70 TUCK mand voor kleine honden vast interessant. Deze mand is speciaal voor kleine honden. Wij vinden vooral de v-vormige lag instap handig omdat kleine honden daardoor heel makkelijk in deze mand kunnen stappen.

Bij het uitpakken van deze mand zagen we dat de mand is gemaakt van zacht, warm corduroy met een zachte teddy-achtige stof aan de binnenkant. Dat is dus ideaal als je hond een dunne vacht heeft of gewoon dol is op warmte. De randen kun je omhoog zetten zodat je hond lekker beschut ligt.

Net als de manden van Doxie en Petcomfort heeft deze hondenmand een ronde vorm. De mand is dus minder geschikt voor hondjes die graag languit liggen te slapen. Voor honden die opgerold slapen is deze mand heel geschikt.

Beste hondenmand kleine hond dankzij de lage instap

Deze mand is ook ideaal om je puppy te laten wennen aan een echte hondenmand. Geef je puppy dan wel wat speciaal voer voor puppy’s of een kauwspeeltje, want deze mand is niet zo goed bestand tegen scherpe hondentandjes.

Wat wij de sterke punten vinden van deze mand:

 • De mand is wasbaar op 30 graden
 • Lage instap
 • Zacht en comfortabel

Door de lage instap en het lekker zachte materiaal is dit wat ons betreft de beste hondenmand voor kleine honden.

De opstaande randen van deze hondenmand kun je ook omlaag vouwen, zodat een comfortabel hondenbed ontstaat.

Plus- en minpunten
Lage instap – Zachte en warme stof – Wasbaar op 30 graden
Niet bestand tegen puppytanden – Geen afneembare hoes
Verkrijgbaar bij:
Snoozle Donut Bekijk prijzen
Materiaal: Stof en schuim
Afneembare hoes: Ja
Geschikt voor: grote hondenrassen (15-30 kg)

De volgende mand die we hier reviewen is de Snoozle Hondenmand New York. Deze rechthoekige hondenmand voor een middelgrote hond is groter dan de hondenmanden van Doxie, Petcomfort en District 70.

Dit hondenbed van Snoozle New York is de beste hondenmand voor een labrador of andere middelgrote hond. De mand weegt 3,9 kilo en dat vonden wij best wel aan de zware kant. Je schuift dit hondenbed dus niet zo heel makkelijk aan de kant om even wat gemorste brokjes op te ruimen.

Een praktisch hondenbed met een lekkere dikke vulling

De mand ziet er mooi uit, is dik gevuld en de opstaande randen vond onze hond erg fijn als steuntje voor zijn kop. Omdat de voorkant verlaagd is, net als bij de District 70 TUCK, kan je hond makkelijk in de mand stappen zonder eerst over een opstaande rand te hoeven klimmen.

Net als de Petcomfort bontmand heeft deze Snoozle New York een afritsbare hoes. Die kregen we makkelijk los. De rits zit aan de binnenkant van de mand, en dat moet je wel even weten. De hoes past trouwens wel makkelijk in de wasmachine en kan op 30 graden gewassen worden.

Beste hondenmand middelgrote hond met afneembare hoes

Als je een middelgrote hond hebt, dan is deze mand zeker de beste koop. Dat komt door de volgende positieve eigenschappen:

 • Afneembare hoes
 • Waterafstotend
 • Hoogwaardige stof

Ondanks het hoge gewicht van de mand is dit een zeer comfortabel bed voor als je een middelgrote hond hebt.

Deze hondenmand weegt bijna 4 kilo en is dus niet zo makkelijk te verplaatsen.

Plus- en minpunten
Geschikt voor middelgrote honden – Waterafstotend – Opstaande randen
Weegt bijna 4 kilo
Verkrijgbaar bij:
Happysnoots Donut Bekijk prijzen
Materiaal: Pluche/polyester/Nylon
Afneembare hoes: Ja
Geschikt voor: Grote hondenrassen (30-80 kg)

De laatste hondenmand die we hier testen is de Happysnoots Donut Hondenmand. Net als de Doxie mand heeft deze mand de vorm van een donut. Het verschil is dat deze mand geschikt is voor grote honden en dat de Doxie mand juist geschikt is voor kleine honden.

Beide manden hebben een afneembare hoes die je in de wasmachine kunt wassen. Handig als je hond wat brokken heeft gemorst of een ongelukje heeft gehad in de mand. Het viel ons op dat de randen niet hoog zijn, maar wel stevig. Zo ligt je hond lekker beschut.

Deze donut hondenmand weegt ruim 3 kilo en dat is vergelijkbaar met de Snoozle Hondenmand. Het is dus ook een vrij zware mand. De Petcomfort Bontmand weegt bijvoorbeeld maar 500 gram. We vonden het materiaal lekker zacht aanvoelen en onze hond ging er graag op liggen.

Beste hondenmand grote hond met antislip gedeelte

Deze mand heeft aan de onderkant een antislip gedeelte en de mand is vrij zwaar. Daardoor verschuift de mand niet zo snel als je hond er in gaat liggen. De afmetingen zijn voldoende voor een grote hond en de vulling is ook dik genoeg om een zwaardere hond te kunnen dragen.

De pluchen haren zijn zacht voor je hond, maar wel lastig schoon te maken. Wat dat betreft vonden we de gladde, waterafstotende stof van de Snoozle mand praktischer. Als je hond iets morst, dan is het wel zo makkelijk als je dat met een nat doekje kunt afnemen ipv de hele hoes te wassen.

 • Mooi design
 • Wasbare, afneembare hoes
 • Comfortabel en zacht

Als je een grote hond hebt, dan is dit een prima mand, vanwege de stevige vulling en het zachte comfort.

De verhoogde donut rand biedt een comfortabel holletje waar je viervoeter zich veilig voelt

Plus- en minpunten
Stevige vulling voor grote honden – Afneembare, wasbare hoes – Zacht en comfortabel
Zware mand – Niet goed afneembaar
Verkrijgbaar bij:

Welke hondenmanden hebben we vergeleken?

In totaal hebben we 5 hondenmanden onderzocht, getest en vergeleken van 5 merken.

De volgende hondenmanden hebben we onder de loep gehouden om erachter te komen wat de beste van 2022 is.

Door: Agnes

Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.