Beste hondenstretcher 2023

Laatste ge-update in door Tiewen

Honden zijn dieren en liggen op de grond, zou je denken. Toch springt die trouwe viervoeter van je vaak op de bank om lekker zacht te liggen. Niet iedereen wil zijn hond op de bank hebben. Viezigheid en haren kunnen de bekleding verpesten.

De oplossing is gelukkig daar! De hondenstretcher, ook wel een hondenligbed genoemd, geeft je hond zijn eigen perfecte plaats om te liggen en rusten. Zowel buiten als binnen ligt je hond altijd veilig en ver weg van viezigheid, nattigheid of een te koude of warme ondergrond. Wat is eigenlijk de beste stretcher voor jouw trouwe viervoeter?

Wij hebben vijf verschillende hondenstretchers voor je vergeleken op basis van het formaat, het materiaal, hun draagkracht en of je ze kunt opvouwen of niet. Onze favoriete hondenstretcher voor 2023 is het Dogs&Co Honden ligbed. Dit bedje heeft een overkapping. Dat beschermt je hond tegen de zon.

Honden gedragscentrum oost hondenbed Bekijk prijzen
Draaggewicht: 100 kg
Afmetingen: 122 x 71 x 21 cm
Materiaal: Teslin met stalen onderframe
Opvouwbare hondenstretcher: Nee
Hierom zijn we fan:
Grote stretcher met ruim draagvermogen van 100 kg.
Waterbestendige stretcher die je zowel buiten als binnen kunt gebruiken.
Antislip-voetjes voorkomen schuiven in huis.
Makkelijk te monteren met maar vier schroefjes.
Makkelijk schoon te maken materiaal.
Let hierop:
Erg grote stretcher die minder geschikt is voor kleine hondjes.
Onduidelijke handleiding.
Niet opvouwbaar.

Deze super simpele hondenstretcher van Hondengedragscentrum Oost doet wat het moet doen. Het is tevens de meest stevige stretcher die we getest hebben in deze review.

We wisten het bedje makkelijk in elkaar te zetten. Er zijn maar vier schroefjes nodig. Het bedje is waterdicht en heeft antislip-pootjes. Het materiaal van het bedje is stevig en draagt honden tot zelfs 100 kilogram. We konden ook zelf gemakkelijk zitten op het bedje. Dat bewijst dat het zware honden zeker kan dragen.

Lastige handleiding

Het nadeel van dit bedje is de handleiding. Deze vonden we erg onduidelijk. Gelukkig hadden we de stretcher snel zelf in elkaar gezet omdat er weinig onderdelen zijn. De stretcher heeft helaas ook geen overkapping. Dit maakt het bedje minder geschikt voor zonnige dagen. Je kunt de stretcher ook niet opklappen. Dat maakt het bedje niet zo handig voor onderweg.

Handig voor:

 • Als je een erg grote of zware hond hebt is deze stretcher ideaal. Aangezien dit bedje grote afmetingen heeft en een draagvermogen van 100 kg.

Misschien niet helemaal voor:

 • Als je een hondenstretcher zoekt om je hond te beschermen van de zon is dit product niet zo geschikt. Er is namelijk geen mogelijkheid om een overkapping aan vast te maken. Daarnaast is dit bedje echt bedoeld voor grote honden en het bedje is te groot voor een klein hondje.
Verkrijgbaar bij:
4animalz® Hondenligbed Ventilerend Bekijk prijzen
Draaggewicht: 10 kg
Afmetingen: 61x46x18 cm
Materiaal: Metaal en polyester
Opvouwbare hondenstretcher: Nee
Hierom zijn we fan:
Makkelijk mee te nemen met draagtasje.
Textileen doek geeft goede ventilatie op warme zomerdag.
Goede prijs-/kwaliteitverhouding.
Snel te monteren.
Het materiaal van de stretcher is makkelijk schoon te maken.
Let hierop:
Geen overkapping tegen UV-straling.
De stretcher is erg klein en minder geschikt voor middelgrote tot grote honden.
Geen antislip-voetjes waardoor de stretcher makkelijker glijdt.

Voor een kleine hond is de bovenstaande stretcher van Hondengedragscentrum Oost misschien wat te fors. Voor de kleine keffer is dit 4animalz® Hondenligbed een betere keuze. Het bedje is compact, opvouwbaar en precies groot genoeg voor een kleine hond. Ook een kat kan op dit bedje liggen. We namen het bedje makkelijk mee onderweg via het meegeleverde draagtasje.

Textileen doek zorgt voor ventilatie

Het bedje heeft een doek van textileen. Honden blijven daardoor lekker geventileerd op een warme zomerdag. Het bedje is ook wat hoger dan de meeste andere modellen die we gereviewd hebben. Het bevindt zich op ‘n 18 centimeter boven de grond. Hele warme of natte grond bederft het ligplezier zo nooit. We wisten ook deze stretcher weer snel in elkaar te zetten.

Het is alleen wel een nadeel dat er geen afdakje is, want in de zon ligt je viervoeter niet zo lekker. Daarnaast heeft de stretcher geen antislip onder de pootjes. Dat zorgt ervoor dat ons bedje in huis zelf kon bewegen. Vooral op een tegelvloer is dat risico hoog.

Handig voor:

 • Deze stretcher is speciaal gemaakt voor kleine honden en ideaal voor hondjes tot een maximaal gewicht van 10 kilogram. Het bedje is ook praktisch voor reislustige hondenbaasjes.

Misschien niet helemaal voor:

 • Deze stretcher is niet geschikt voor middelgrote of grote honden zwaarder dan 10 kilogram. Ze zullen niet op het bedje passen of er zelfs doorzakken.
Verkrijgbaar bij:
Dogs&Co Honden ligbed met zonnedak Bekijk prijzen
Draaggewicht: 30 kg
Afmetingen: 76x61x18cm
Materiaal: Metaal en polyester
Opvouwbare hondenstretcher: Ja
Hierom zijn we fan:
Stoffen bekleding is van ademend polyester en zorgt voor ventilatie.
Opvouwbaar ontwerp en makkelijk mee te nemen.
De overkapping biedt bescherming tegen de zon.
Antislip-voetjes voorkomen glijden.
Let hierop:
Lastig in elkaar te zetten door veel verschillende onderdelen.
De stretcher heeft een draagkracht van maximaal 30 kg en is daardoor minder geschikt voor grote honden.

Dit is de enige stretcher met een zonnedakje die we gereviewd hebben. Dit Dogs&Co Honden ligbed met zonnedak is ideaal voor baasjes die hun hond in de watten willen leggen. Je kunt het bedje namelijk zowel binnen als buiten gebruiken zonder je hond ooit in de felle zon te laten liggen.

We vinden het ook superfijn dat je dit bedje kunt opvouwen. Zo neem je het heel makkelijk mee op reis. Daarnaast heeft het bedje een speciaal nylon ligbed dat ademt. Je hond kan zo lekker luchtig liggen.

Gedoe om hondenstretcher te maken

Helaas was het voor ons wel een fiks karwei het stretchertje in elkaar te zetten. Het bedje bevat veel onderdelen. Het duurt daarom wat langer om het bedje te maken dan bijvoorbeeld het 4animalz® Hondenligbed Ventilerend.

Daarnaast is het een nadeel dat dit bedje geschikt is voor maximaal honden van maximaal 30 kilogram. Dat betekent dat het alleen geschikt is voor kleine en middelgrote honden. Een labrador kan bijvoorbeeld al net wat zwaarder zijn dan dertig kilogram.

Handig voor:

 • Dit bedje is ideaal voor hondenliefhebbers die hun hond mee willen nemen naar het strand of in de tuin uit de zon willen laten liggen. Je vouwt het bedje op en neemt het makkelijk mee op reis.

Misschien niet helemaal voor:

 • Als je een heel grote hond hebt is dit bedje minder geschikt aangezien het maar een draagkracht heeft van 30 kg.
Verkrijgbaar bij:
Merkloos Hondenbed XL Bekijk prijzen
Draaggewicht: 22 kg
Afmetingen: L110 x B68 x H19 cm
Materiaal: Metaal en polyester
Opvouwbare hondenstretcher: Nee
Hierom zijn we fan:
Je kunt de hoes verwijderen en wassen en vervangen met extra hoes.
Antislip onder de pootjes voorkomt glijden.
Groot formaat waardoor zodat je hond veel ligruimte heeft.
Ademend textiel van bekleding zorgt voor ventilatie.
Let hierop:
De stretcher heeft een draagkracht van maximaal 22 kg en is daardoor niet geschikt voor grote honden.
Er is geen overkapping die je hond beschermt tegen de zon.
De kwaliteit van het doek is wat goedkoper.

Deze merkloze honderstretcher is wat ons betreft de beste goedkope keuze. Hoewel het bedje maar iets goedkoper is dan bijvoorbeeld de stretcher voor kleine honden van 4animalz®, heeft deze stretcher wat meer ligruimte, iets meer draagkracht en een hoes die je kunt omwisselen. Vooral dat laatste is erg handig. Geen enkele andere stretcher heeft een hoes die je kunt wisselen.

Deze stretcher zetten we makkelijk in elkaar. Door de antislip-voetjes bleef het bedje zowel buiten als binnen stabiel staan.

Bedoeld voor kleine hondjes

Met een draagkracht van 22 kilogram is deze stretcher bedoeld voor wat kleinere honden. 22 kilogram lijkt veel, maar bedenkt je wel dat een volwassen golden retriever of labrador vrijwel altijd zwaarder is, ook de teefjes.

We snappen daarom niet helemaal waarom het bedje zo’n groot formaat van 110 bij 68 centimeter heeft. Te zware honden passen er niet op. Een ander nadeel vinden we het feit dat je het bedje niet op kunt vouwen. Dat maakt het, samen met het formaat, onhandig voor onderweg.

Handig voor:

 • Als je een goede stretcher zoekt maar geen groot budget hebt, is dit bedje ideaal. Hij biedt een hoge kwaliteit voor een lage prijs van minder dan 45 euro.

Misschien niet helemaal voor:

 • Als je een grote hond hebt is dit bedje minder geschikt aangezien het maar een draagkracht heeft van maximaal 22 kg.
Verkrijgbaar bij:
Maelson Soft Bed Verhoogd en Opvouwbaar Hondenbed Bekijk prijzen
Draaggewicht: 35 kg
Afmetingen: 86 x 86 x 34 cm
Materiaal: Metaal en nylon
Opvouwbare hondenstretcher: Ja
Hierom zijn we fan:
Je kunt de hoes verwijderen en wassen.
Opvouwbare stretcher die je makkelijk meeneemt op reis.
Verkrijgbaar in meerdere maten.
Antislip-pootjes voorkomen glijden.
Let hierop:
De stretcher is niet erg groot en heeft een draagkracht van maximaal 35 kg en is daardoor niet geschikt voor echt grote honden.
Geen overkapping tegen de zon.
De hoes is gemaakt van nylon en ventileert de huid van je hond niet zo goed in de zomer.
De stretcher is vrij duur met een prijs boven de 100 euro.

Dit super praktische Maelson Soft Bed Verhoogd en Opvouwbaar Hondenbed zit eigenlijk tussen een stretcher en een hondenmand in. Het bedje heeft een soort leuning. Dat zorgt ervoor dat je hond geborgen ligt.

Het textiel waar de hond op ligt is gemaakt van nylon en voelt superzacht aan. Het stoot water af maar is helaas niet heel ademend. Het is dan wel weer een voordeel dat je het kunt afnemen en wassen. Er is geen vervangend doek, zoals bij de goedkope merkloze stretcher hierboven.

Net als de meeste andere modellen verschoof het bedje in huis niet dankzij antislip. Daarnaast was het bedje opvouwbaar. Dit maakt het ideaal voor onderweg. We wisten het bedje ook makkelijk in elkaar te zetten.

Verschillende maten, maar niet heel groot

Je moet wel even opletten met de maat. De stretcher komt in een maat S, M en L. Waarbij de maat L geschikt is voor honden tot 35 kilogram. Dat is net aan voor een vrij grote hond, zoals en golden retriever. Het bedje heeft in de maat L ook maar een maatvoering tot maximaal 86 centimeter breedte en diepte. Dat is niet heel veel.

Het bedje is helaas ook wat duur. Het kost meer dan 100 euro. Dat is wel wat prijzig voor een bedje zonder ventilerende stof en zonder overkapping.

Handig voor:

 • Dit opvouwbare bedje neem je makkelijk mee op reis en maak je gemakkelijk schoon omdat het doek te verwijderen is. Ideaal voor hondjes die veel in de viezigheid spelen.

Misschien niet helemaal voor:

 • Het bedje is, zelfs in maat L, vrij klein en heeft een draagkracht van maximaal 35 kilogram. Dat maakt dit bedje niet geschikt voor grote honden.
Verkrijgbaar bij:
Product Draaggewicht Afmetingen Materiaal Opvouwbare hondenstretcher
Honden gedragscentrum oost hondenbed Honden gedragscentrum oost hondenbed
Beste hondenstretcher grote hond
100 kg 122 x 71 x 21 cm Teslin met stalen onderframe Bekijk prijzen
4animalz® Hondenligbed Ventilerend 4animalz® Hondenligbed Ventilerend
Beste hondenstretcher kleine hond
10 kg 61x46x18 cm Metaal en polyester Bekijk prijzen
Dogs&Co Honden ligbed met zonnedak Dogs&Co Honden ligbed met zonnedak
Beste hondenstretcher met dak/zonnedakje
30 kg 76x61x18cm Metaal en polyester Bekijk prijzen
Merkloos Hondenbed XL Merkloos Hondenbed XL
Beste goedkope hondenstretcher
22 kg L110 x B68 x H19 cm Metaal en polyester Bekijk prijzen
Maelson Soft Bed Verhoogd en Opvouwbaar Hondenbed Maelson Soft Bed Verhoogd en Opvouwbaar Hondenbed
Beste hondenstretcher met rugleuning
35 kg 86 x 86 x 34 cm Metaal en nylon Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: maandag 27 maart 2023
Door:
Tiewen
 • Tiewen is een freelance copywriter die schrijft over van alles. Hij heeft een achtergrond in de journalistiek. Hij komt uit Nederland maar woont nu in Gdansk in Polen aan de Baltische kust.
 • Hij is o.a. bekend van de Speld waar hij een paar jaar geleden wat artikelen schreef
 • Tiewen is afgestudeerd als historicus maar heeft ervaring in de journalistiek