Is graanvrij hondenvoer beter voor je hond?

Door: Eva
Laatste update: 18 maart 2022

Je hond is geen moeilijk eter. Zodra jij iets in je mond stopt, is de kans groot dat hij naar je zal staren of misschien zelfs enthousiast op je springt, als hij nog niet zo afgericht is. Toch is het belangrijk om een hond niet alles te voeren en zelfs het voer dat je hem geeft moet van goede kwaliteit zijn. De laatste tijd is er veel te doen rond graanvrij hondenvoer. Maar is dat echt beter voor je viervoeter?

image

Eten zoals in de natuur

Je hond kun je het beste laten eten zoals in de natuur. Het hondenvoer moet daarop afgestemd zijn. Dat betekent dat de hond vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen vooral uit eiwitten zal halen zoals vlees. Je hond is een echte carnivoor. Het is namelijk een tamme afstammeling van de wolf.

Granen niet altijd een probleem

Hondenvoer bevat soms granen. Dat hoeft niet altijd een probleem te zijn voor de hond. In principe zal een hond zonder verdere allergie├źn of een overgevoelig darmstelsel niet zoveel last hebben van granen. Veel honden hebben hier echter wel last van. Zij kunnen problemen krijgen met hun darmen als ze te veel granen eten. Fabrikanten stoppen de granen vaak in goedkopere hondenbrokken of voer om de verpakkingen beter te vullen en goedkoper te maken. Granen zijn natuurlijk een stuk goedkoper dan vlees of vis.

Waarom dan beter toch graanvrij?

Hoewel niet iedere hond last heeft van granen, is het altijd af te raden hondenvoer te kopen dat hoog zit in granen of zelfs helemaal graanvrij te gaan voor je hond. Want zelfs als de hond een ijzeren spijsvertering heeft, dan is het alsnog beter hondenvoer te geven dat past bij de natuurlijke habitat van de hond, vol vlees en eiwitten en weinig granen. Goed hondenvoer bestaat meestal uit de volgende ingredi├źnten:

  • Botten
  • Groenten
  • Spieren
  • Organen

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer