Waar wordt hondenvoer van gemaakt?

Door: Eva
Laatste update: 18 maart 2022

Je hond is een carnivoor en moet goed eten. Doorgaans kopen we daarom hondenbrokken in de supermarkt of online, maar waar is hondenvoer van gemaakt en waar moet goed hondenvoer aan voldoen?

image

Een hond eet vlees

Honden zijn afstammelingen van de wolf en eten daarom natuurlijk voornamelijk vlees. Ze hebben vlees nodig omdat ze daar hun vitamines, mineralen en vooral eiwitten uit halen. Honden hebben soms ook koolhydraten nodig. Het is belangrijk om een hond het eten te geven dat past bij zijn natuurlijke habitat.

Wat zit er in hondenvoer?

In hondenvoer zit over het algemeen botten, groenten, spieren, organen en in sommige gevallen ook granen. Niet alle honden reageren goed op granen. Zeker als ze allergieën hebben. Rashonden zijn hier vaker gevoeliger voor dan een mengelmoes. Granen komen niet in de natuur voor bij wolven en zijn daarom voor honden ook niet ideaal.

Toch kan het soms geen kwaad als er een beetje granen in het voer zit. Je vindt altijd op de verpakking wat er precies in het hondenvoer is gestopt. Als je hond allergisch is kun je ook speciaal hypoallergeen hondenvoer kopen, dat speciaal gemaakt en bereid is voor honden die een gevoelige spijsvertering hebben. Bespreek met je dierenarts als je denkt dat je hond zulk voer nodig heeft. Want misschien is er wel iets anders met het dier aan de hand.

Wat mag je hond niet eten?

Een hond eet natuurlijk hondenvoer maar zal ook wel eens stiekem iets anders eten. Vooral bewerkt vlees zoals ham en worst, wordt nog wel een meegepikt door de hond. Ook zijn ze gek op bijvoorbeeld verse aardbeien. Dat kan natuurlijk geen kwaad, maar er zijn ook voedingsstoffen die een hond absoluut niet binnen mag krijgen, zoals:

  •  Ui, prei en bieslook
  • Knoflook
  • Macadamianoten
  • Avocado’s
  • Druiven en rozijnen
  • Chocolade

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer