Wat is hondenvoer waar ze minder van stinken?

Honden poetsen hun tanden niet en kunnen daarom wel eens een beetje uit hun bek stinken. In principe is dat niets vreemds want een hond is een dier en heeft een andere hygiëne. Toch kan je hond een zeer onfrisse adem krijgen die je zelfs van een afstandje al ruikt. Dat is vervelend. Gelukkig bestaat er

Waarom stinkt je hond?

Dat en hond kan stinken hoeft niet per se aan de tanden, de tong of de bek te liggen. Het kan zijn dat de hond stinkt vanwege de maag. Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen waarom de hond stinkt en het is altijd aan te raden met een dierenarts te overleggen wat je kunt doen tegen een stinkende hond.

Beter niet te veel granen

Gelukkig is er voordat het zover komt nog genoeg om te voorkomen dat je hond stinkt. Dat kun je bijvoorbeeld doen door de hond voer te geven dat past bij zijn natuurlijke habitat. In de natuurlijk zal de hond geen brood of graan vinden, maar wel vlees. In goed hondenvoer zit daarom bijvoorbeeld:

  • Organen
  • Botten
  • Spieren
  • Groenten

Voer je hond dus niet met een heleboel granen die zijn buik van streek kunnen maken en daarmee ook zijn adem een stuk onaangenamer maken. In vlees zitten bovendien de mineralen en eiwitten die zijn bek gezond houden.

Een hondentandenborstel en kauwen

Je kunt je hond volgens de dierenarts ook een handje helpen door zijn bek met enige regelmaat te poetsen, de hond ter controle naar de arts te brengen en zo nu en dan een tandsteenbehandeling te laten ondergaan.

Daarnaast raden dierenartsen aan om de hond te laten kauwen. Met kleine brokjes zal dat niet veel succes hebben, omdat de hond een erge schrokop is. Een kluif is daarom beter om de hond een gezond gebit te geven.