Wat zijn de beste puppybrokken?

beste puppybrokken

Wat zijn de beste puppybrokken? Een vraag die veel nieuwe baasjes zich stellen. Je pup is er nog niet, maar je wilt je waarschijnlijk al wel goed voorbereiden door de juiste spullen in huis te halen en daar horen onder andere puppybrokken bij. Helaas is het antwoord niet zo simpel en zul je zelf even goed moeten nagaan wat voor pup je in huis haalt en welke voedingsstoffen belangrijk zijn voor jouw pup. Hieronder vind je een aantal richtlijnen die je zullen helpen bij het vinden van de beste puppybrokken.

Hoe kies ik de beste puppy brokken?

Omdat puppy’s nog volop in de groei zijn, is het belangrijk dat je goede hondenbrokken speciaal voor een puppy koopt. Helaas voldoen lang niet alle puppybrokken aan alle voedingsstoffen die puppy’s nodig hebben. Vooral als het om calcium en eiwitten gaat. Lees het etiket op de verpakking van de puppybrokken goed door en houd de volgende richtlijnen in de gaten:

  • Aan calcium zit een maximum. Middel tot grote rassen mogen maximaal 1,4% calcium in hun puppybrokken hebben. Voor kleinere rassen geldt een maximum van 1,6%.
  • Het puppyvoer moet voor ongeveer 30% uit eiwitten bestaan. Je pup doet het, het beste op dierlijke eiwitten. Probeer geen puppybrokken met veel plantaardige eiwitten te kopen. Plantaardige eiwitten komen bijvoorbeeld uit mais, aardappelen, soja, rijst en erwten.
  • Dagelijks omega 3-vetzuur (DHA) is belangrijk voor het zenuwstel van je pup. Als de puppybrokken die je wilt geven dit niet hebben, is dit niet zo erg. Je zou de DHA als supplement (denk maar aan vis- of krillolie) aan je hond kunnen geven.

Wat gebeurt erbij te veel calcium?

Een maximale hoeveelheid calcium, is dat niet wat overdreven? Nou nee, het is goed om te weten dat puppy’s calcium niet goed kunnen verwerken. Bij een teveel aan calcium zouden ze groeipijn kunnen krijgen en zelfs problemen met hun skelet. Dit wil je natuurlijk niet. Gelukkig kun je dit eenvoudig voorkomen door goed het etiket van de puppybrokken te lezen en je aan het maximum te houden.

Waar opletten bij het geven van nieuwe puppybrokken?

Laat je pup eerst maar even wennen aan zijn nieuwe thuis. Geef je pup daarom de eerste weken het puppyvoer wat je van de fokker hebt meegekregen. Na een week of twee kan je langzaam overstappen naar de nieuwe brok. Je begint met mengen. Meng een paar puppybrokken van het door jouw gekozen merk door het zijn normale brokken. Elke dag doe je er wat meer bij. Als je merkt dat je pup er goed op reageert, dan ben je na ongeveer een week over op de nieuwe puppybrokken.