5 beste hoofdkussen voor een goede nachtrust [2022 editie]

Laatste ge-update in door Eva

Het hoofdkussen is een van de belangrijkste onderdelen in bed. Als het kussen niet goed slaapt, en klachten veroorzaakt, kan dit een kettingreactie opwekken in jouw lichaam waardoor de pijn niet alleen in je nek zit, maar ook in je schouders, je rug en je hoofd.

Eerlijk gezegd, als wij niet aan het werk zijn, doen wij niets liever dan heerlijk slapen. Als er een vacature zou zijn om te slapen, dan zouden wij daar onmiddellijk op reageren. Het was voor ons dan ook echt geen straf om al die verschillende kussens te testen om erachter te komen welk kussen bekroond ging worden als beste hoofdkussen.

Zonder meer gedoe zullen we gelijk de 5 beste kussens laten zien, waarna we uitleggen hoe we tot die conclusie zijn gekomen.

Product Vulling Navulbaar Anti Allergie Neksteun
Kapok Kapok
Beste koop hoofdkussen
Kapok Bekijk prijzen
Joepi Joepi
Best geteste hoofdkussen
Synthetisch Bekijk prijzen
3D 3D
Beste hoofdkussen zijslaper
Synthetisch
-
Bekijk prijzen
White box White box
Beste hoofdkussen bij nekklachten
Synthetisch Bekijk prijzen
Wave pillow I Wave pillow I
Beste nekkusen
Traagschuim Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 22 maart 2023
Kapok Bekijk prijzen
Vulling: Kapok
Navulbaar: Ja
Anti Allergie: Nee
Neksteun: Nee
Hierom zijn we fan:
Navulbaar – Goede ventilatie – Vochtregulatie – Weinig onderhoud
Let hierop:
Niet anti huisstofmijt – Geen neksteun

Misschien ken je de stof kapok nog niet, maar je zou het zeker moeten kennen als je een lekker zacht kussen wil voor een klein prijsje. Kapok komt van de kapokboom en bestaat uit zachte vezels. Deze vezels worden bij dit kussen gebruikt als vulling. De tijk is gemaakt van katoen.

Dit is een goed hoofdkussen als je op zoek bent naar wat meer vulling, het heeft namelijk een vulgewicht van 900. Dit wil zeggen dat het kussen niet alleen lekker dik is, maar ook nog eens lekker warm. Het geeft de juiste ondersteuning op de juiste plekken.

De vulling van een kussen kan gemaakt zijn van:

 • Schuim;
 • Synthetische vulling;
 • Kapok;
 • Veren.

Weinig onderhoud

Het mooie aan kapok is dat het onderhoud niet heel veel vereist. Dagelijks opschudden en regelmatig luchten is in principe voldoende, maar je kunt het kussen ook gewoon wassen met de hand. Daarnaast is het kussen ook navulbaar, dus je kunt het zo dik of dun maken als je zelf wilt.

Hoewel dit een dik kussen kan zijn, is het nog steeds lekker koel. Dit heeft het te danken aan de goede ventilatie en vochtregulatie in combinatie met de katoenen tijk. Voor mensen die snel transpireren, of die warme zomernachten, is dit kussen ideaal.

Lijkt zo’n kussen van kapok jou wel wat? Neem het dan niet van ons aan, maar haal het kussen vandaag nog in huis! Je gaat toch zeker geen minuut langer op jouw oude kussen liggen dan nodig is?

Verkrijgbaar bij:
Joepi Bekijk prijzen
Vulling: Synthetisch
Navulbaar: Nee
Anti Allergie: Ja
Neksteun: Nee
Hierom zijn we fan:
Anti huisstofmijt – Weinig onderhoud – Optimale ventilatie – Antischimmel
Let hierop:
Niet navulbaar – Geen neksteun

Joepie is het ideale kussen voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen hier prima op slapen, het is natuurlijk niet voor niets het beste hoofdkussen wat wij getest hebben. Dit kussen heeft alle eigenschappen wat je van een goed kussen mag verwachten.

Een groot aantal mensen heeft last van allergieën door huisstofmijt. Kinderen zijn hier vooral gevoelig voor, maar ook volwassenen kunnen hier overmatig veel last van hebben. Het Joepie kussen is speciaal ontworpen voor mensen met een huisstofmijtallergie. Voor extra bescherming kan je een luchtbevochtiger gebruiken met reinigingsfunctie.

Het onderhoud van dit kussen bestaat uit:

 • Dagelijks opschudden;
 • Regelmatig luchten;
 • Wassen op 40 graden.

Ondersteuning voor iedereen

Op zich is dit een heel klein kussen, en dan hebben we het niet alleen over de afmeting. Het kussen heeft een afmeting van 65 cm x 55 cm. Het is echter ook klein in de zin van de dikte. Joepie heeft een vulgewicht van 250 wat het redelijk dun maakt. Voor kinderen is dit geen probleem, maar sommige volwassenen vinden dit ook heerlijk slapen.

Wij hebben vooral gemerkt dat dit kussen goede ondersteuning kan bieden in elke slaaphouding. Of je nu een rug,- zij-, of buikslaper bent, jouw hoofd wordt altijd op de juiste manier ondersteund zodat je een goede nachtrust kan hebben waar je van opknapt.

Kan jij wel genieten van een klein kussen, of ben je op zoek naar het beste kussen voor jouw kind? Dan moet je Joepie zeker een kans geven. Bestel dit kussen vandaag nog en geniet zo snel mogelijk van een herstellende slaap.

3D Bekijk prijzen
Vulling: Synthetisch
Navulbaar: Nee
Anti Allergie: Ja
Hierom zijn we fan:
Ergonomisch gevormd – Geschikt voor alle slaapposities – Goede ventilatie
Let hierop:
Niet navulbaar – Geen extra neksteun

Als je graag op je zij slaapt, dan wil je natuurlijk het beste hoofdkussen voor zijslapers in jouw bed hebben liggen. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat je dan dit ergonomisch gevormde 3D kussen wilt hebben. Een ergonomisch gevormd kussen zorgt ervoor dat jouw lichaam altijd in de perfecte houding ligt tijdens het slapen.

Het kussen biedt een medium stevige ondersteuning met ergonomische vorm voor meer steun in de nekzone. Deze ondersteuning blijft altijd op hetzelfde niveau met een vulgewicht van 700 wat niet navulbaar is. Wassen is echter geen probleem, zo lang het op maximaal 30 graden is.

Er wordt gebruik gemaakt van 3 verschillende materialen:

 • Synthetisch;
 • Fiber ball vulling;
 • Katoen tijk.

Koel slapen in elke positie

Het is in de zomermaanden erg vervelend als de wekkerradio morgenvroeg weer gaat en jij maar niet in slaap kunt komen door de warmte. Je geniet dan ook van een goede ventilatie waardoor de warmte goed weg kan. Ook als je even de koelste kant van het kussen wil gebruiken is het geen probleem, de ondersteuning waar we het eerder over hadden werkt namelijk aan beide kanten prima.

Hoewel dit een goed kussen voor je nek is als je een zijslaper bent, is dit kussen ook prima geschikt voor de buikslaper of de rugslaper. In alle posities biedt het kussen medium stevige ondersteuning. Als je vaak ligt te draaien is dit dan wellicht ook het beste slaapkussen.

Wil jij ook graag een ergonomisch gevormd kussen wat jou goed laat uitrusten in alle slaapposities? Zoek dan niet verder en kies gewoon voor het 3D kussen!

Verkrijgbaar bij:
White box Bekijk prijzen
Vulling: Synthetisch
Navulbaar: Nee
Anti Allergie: Ja
Neksteun: Nee
Hierom zijn we fan:
Extra hoogte – Goede ventilatie – Antiallergie – Navulbaar
Let hierop:
Geen extra neksteun – Niet voor buikslapers

Je wil natuurlijk een goed hoofdkussen bij nekklachten, het moet immers niet erger worden. Daarom is White Box ook onze absolute aanrader als je stevige ondersteuning zoekt. Het heeft een vierkante vorm en een hoge band voor extra ondersteuning in de nek.

De vulling bestaat uit Comforel. Dit is een synthetisch losse vulling bekend om zijn veerkrachtige eigenschappen. Daarnaast heeft het ook nog eens een antiallergische eigenschap. Deze twee eigenschappen zorgen ervoor dat je heerlijk zacht en fris kunt slapen.

Een aantal voordelen van dit kussen zijn:

 • Veerkrachtig;
 • Extra hoogte;
 • Zowel op rug als zij slapen;
 • Antiallergie.

Gegarandeerd goede ventilatie

De tijk is 100% katoen waardoor je goede ventilatie hebt. Deze tijk is ook afritsbaar om op maximaal 30 graden te wassen. Je kunt de vulling eruit halen of er juist meer bij stoppen om het zachter te maken. Zo kun jij jouw kussen helemaal naar jouw smaak aanpassen. Zorg er natuurlijk wel voor dat de vulling hetzelfde is als het origineel, of vervang het in zijn geheel.

Je verwacht het eigenlijk niet, maar ook kussens hebben een garantietermijn. White Box heeft een garantietermijn van 1 jaar volgens de CBW voorwaarden. Mocht er dus onverhoopt iets mis mee zijn, dan kan je dit altijd laten maken of een vervanging krijgen.

Heb jij last van nekklachten en wil je nu eindelijk weer eens een keer zo heerlijk als een baby slapen? Dan is White Box hét kussen voor jou. Haal het vandaag nog in huis en lijd geen minuut langer door nekklachten!

Verkrijgbaar bij:
Wave pillow I Bekijk prijzen
Vulling: Traagschuim
Navulbaar: Nee
Anti Allergie: Ja
Neksteun: Ja
Hierom zijn we fan:
Neksteun – Ergonomisch gevormd – Extra ventilatiegaten – Ook voor rugklachten
Let hierop:
Niet in de droger – Niet voor buikslapers

Om nekklachten te voorkomen, of niet erger te maken, is het belangrijk dat je het beste nekkussen in bed hebt. Je kun zo veel yoga doen als je wilt, maar tijdens het slapen is ondersteuning ook belangrijk. In dit geval betekent dat dus dat je de Wave Pillow I in huis haalt. Dit kussen is ergonomisch gevormd en heeft speciale schokdempers voor zijn veerkrachtig vermogen.

De vulling bestaat uit drukverlagend visco-elastisch schuim, een moeilijk woord voor traagschuim. Onder warmte vormt traagschuim zich naar de countouren van jouw lichaam waardoor je de perfecte ondersteuning krijgt. De neksteun biedt extra stabiele ondersteuning.

Onderhoud en instructies Wave Pillow I:

 • Regelmatig luchten;
 • Kussen niet thuis wasbaar;
 • Tijk wasbaar tot 60 graden;
 • Niet in de droger.

Slapen zonder klachten

Elke avond slaap jij op een zacht en droog kussen dankzij de extra ventilatiegaten. Hierdoor is het kussen zowel tijdens de winter als de zomer uitermate geschikt. De unieke vorm van dit kussen zorgt ervoor dat jouw nek altijd de perfecte positie aanneemt om klachten te voorkomen of te verlichten.

Die perfecte vorm is tevens niet alleen geschikt voor nekklachten. Een aantal van onze testers hebben rugklachten, maar liggen wel graag op hun rug. De Wave Pillow I blijkt echter ook het beste hoofdkussen voor rugklachten te zijn door de neksteun. Wanneer je nek de perfecte positie aanneemt, volgt je rug die houding ook.

Ben jij helemaal klaar met elke nacht woelen om in slaap te komen? Maak er een einde aan door de Wave Pillow in huis te halen. Ontdek wat het betekent om écht lekker te slapen!

Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.