Beste 5 hoofdlampen van 2022

Laatste ge-update in door Stijn

We hebben het allemaal waarschijnlijk weleens gehad, we staan met pannen langs de weg of moeten buiten in het donker aan het werk. In dat geval is het altijd handig om een hoofdlamp bij de hand te hebben. Om je hierin te ondersteunen, hebben we hier gekeken naar de beste hoofdlampen van 2022.

Daar is deze ultrakrachtige militaire hoofdlamp als beste uit de test gekomen. Daarbij hebben we gekeken naar het aantal lumen, het kantelbare vermogen, de batterijduur en natuurlijk de prijs. In deze review hebben wij een overzicht van de beste 5 hoofdlampen van 2022 voor je op een rij gezet!

Product Lumen Kantelbare vermogen Batterijduur
Ultrakrachtige Militaire Hoofdlamp Ultrakrachtige Militaire Hoofdlamp
Beste koop hoofdlamp
18000 Lumen 90 graden kantelbaar 8 tot 10 uur Bekijk prijzen
TIGIOO Hoofdlamp Oplaadbaar TIGIOO Hoofdlamp Oplaadbaar
Best geteste hoofdlamp
200 Lumen 45 graden kantelbaar 4 uur in de felste stand Bekijk prijzen
Hoofdlamp LED oplaadbaar Hoofdlamp LED oplaadbaar
Beste hoofdlamp voor vissen
18000 Lumen 90 graden kantelbaar 6 uur Bekijk prijzen
LED Oplaadbaar Beige LED Oplaadbaar Beige
Beste oplaadbare hoofdlamp
300 Lumen 45 graden kantelbaar 4 uur in de felste stand Bekijk prijzen
Fjordstadt hoofdlamp Fjordstadt hoofdlamp
Beste hoofdlamp trail running
140 lumen 45 graden kantelbaar 4 uur Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 1 april 2023
Ultrakrachtige Militaire Hoofdlamp Bekijk prijzen
Lumen: 18000 Lumen
Kantelbare vermogen: 90 graden kantelbaar
Batterijduur: 8 tot 10 uur
Hierom zijn we fan:
Lumen – Kantelbaar – Batterijduur – Rood licht
Let hierop:
Prijs – Gewicht

De beste hoofdlamp van 2022 is deze ultrakrachtige militaire hoofdlamp. Door de maar liefst 18000 Lumen heb je met deze hoofdlamp een enorm bereik. Het maakt de hooflamp ideaal voor bijvoorbeeld hardlopen in het donker, maar ook als je een keer lekker gaat wandelen is dit meer dan prima.

Daarnaast zien we de kantelbare functie als een van de grote voordelen. Doordat deze maar liefst 90 graden kantelbaar is, zijn de opties enorm als je bijvoorbeeld recht voor je moet kijken. Ook als je juist een veel bredere lichtbundel wilt, is de kantelbare stand gemakkelijk te gebruiken.

Met een batterijduur van gemakkelijk 8 tot 10 uur, afhankelijk van het gebruik, kun je deze op elke wandeltocht meenemen. De oplaadbare batterijen zorgen er daarnaast nog voor dat je niet telkens nieuwe batterijen hoeft te kopen.

Er is zelfs sprake van een rood licht, wat het voordeel is dat dit gaat knipperen als je een noodsignaal wilt uitzenden. Wil je juist een licht dat minder pijn doet aan je ogen, ook dan is het rode licht extreem geschikt. In de doos vind je daarnaast nog verschillende accessoires:

 • Hoofdlamp
 • USB Oplaadkabel
 • Hardcase opbergtas
 • 2 oplaadbare batterijen

De minpunten

Helaas zijn er ook een aantal minpunten die we hebben opgemerkt. Allereerst de prijs, aangezien het product de hoogste prijs heeft van alle hoofdlampen die we in deze review getest hebben. Daarnaast is deze met meer dan 300 gram aan de zware kant als je deze langer op je hoofd moet houden.

Je hebt nog wel de mogelijkheid om de hoofdlamp naar wens af te stellen. Dit doe je met de hoofdband, die je strakker of juist losser kunt zetten.

Een hoofdlamp met extreem veel Lumen die tot op wel 500 meter zichtbaar is.

Verkrijgbaar bij:
TIGIOO Hoofdlamp Oplaadbaar Bekijk prijzen
Lumen: 200 Lumen
Kantelbare vermogen: 45 graden kantelbaar
Batterijduur: 4 uur in de felste stand
Hierom zijn we fan:
Prijs – Batterijduur – Standen – Gebruikscomfort
Let hierop:
Oplaadtijd – Lumen

Ben je op zoek naar de best geteste hoofdlamp dan ben je met deze verlichting aan het juiste adres. Niet alleen is het een kwalitatief hoogstaande hoofdlamp, ook is de prijs van de hoofdlamp zeer goed. Als je op zoek bent naar een koopje, dan is de TIGIOO Hoofdlamp de lamp die je moet hebben.

Kijken we naar de batterij, dan kan deze ruim 4 uur mee, ook als je deze op de zwaarste en felste stand gebruikt. Dit is prima, zeker als je deze gebruikt voor het sporten. Let er wel op dat de hoofdlamp minimaal 3 uur aan de oplader moet voordat deze volledig is opgeladen. Dit is wel een klein nadeel.

Kijken we naar het gebruikscomfort, dan zijn we er zeer over te spreken. Dit komt door de elasticiteit en de verstelbare hoofdband. Doordat de hoofdlamp slecht 70 gram weegt, is het een ideale hoofdlamp die je ook voor langere tijd op je hoofd kunt houden zonder er last van te krijgen. Een groot voordeel dus!

Het licht

Kijken we naar het licht, dan zijn we zeer te spreken over de zes verschillende standen die je kunt gebruiken. Door simpelweg binnen 15 centimeter voor de lamp met je hand te zwaaien, gaat deze automatisch aan of uit. De verschillende mogelijke standen zijn:

 • Focuslicht
 • Breed licht
 • Regulier licht
 • Rood licht modus

Helaas moeten we daarbij wel opmerken dat deze met 200 Lumen een stuk minder ver kan schijnen dan de hoofdlamp die we hierboven genoemd hebben. Ben je een fanatiek hardloper, dan is dat geen enkel probleem. Fiets je vaak op hoge snelheid, dan kan het wel een stuk lastiger zijn met deze hoofdlamp.

Verkrijgbaar bij:
Hoofdlamp LED oplaadbaar Bekijk prijzen
Lumen: 18000 Lumen
Kantelbare vermogen: 90 graden kantelbaar
Batterijduur: 6 uur
Hierom zijn we fan:
Lumen – Bereik – Verschillende standen – Waterdicht
Let hierop:
Gewicht

Deze waterdichte Hoofdlamp LED Oplaadbaar is zeer geschikt voor mensen die lekker in alle rust willen vissen. Ook al moet je misschien eens het water in of zit je in de regen te vissen, dan hoef je je om de hoofdlamp geen zorgen te maken. We hebben deze zelfs een avond buiten laten liggen zonder schade.

Ook het bereik van de lamp is iets wat we zeer op prijs stellen. Vis je namelijk op het water ’s avonds, dan is een behoorlijk bereik wel lekker. Met een bereik van maar liefst 500 meter hoef je niet bang te zijn dat je niet meer ziet waar je gebleven bent. Op elke visplek in Nederland is deze zeer geschikt.  

De verschillende standen maken het gemakkelijk om je aan te passen aan de omstandigheden langs het water. Kies je voor een breed licht bij weinig zicht of kies je juist voor focuslicht om alleen de hengel en de dobber in beeld te brengen. Het testteam van debeste.com heeft alle standen goedgekeurd!

Gebruiksvriendelijkheid

De gebruiksvriendelijkheid is prima in orde, vooral door het hoge aantal Lumen met 18.000. Hierdoor krijgen we alles goed in beeld en zien we alles helder voor ons. De kantelbare lamp maakt het mogelijk om zowel verder te kijken als alles dichtbij goed in beeld te krijgen.

Helaas is het gewicht op de lange termijn wel een puntje van aandacht. We hebben het geprobeerd om de hoofdlamp meerdere uren op te hebben, maar op een gegeven moment wordt het wel wat vervelender. Om de hoofdlamp te verstellen, vind je in de doos:

 • Verstelbare elastische hoofdband
 • Opbergtas
 • Hoofdlamp LED oplaadbaar
 • 2x batterijen

Tot slot willen we nog even opmerken dat de batterijduur onbekend is. We hebben het getest en konden verschillende rondes wandelen, zonder dat de batterij leeg was. Toch durft de leverancier geen uitspraak te doen over de batterijduur. Wij schatten deze op ongeveer 8 tot 10 uur, afhankelijk van de stand.

Voor de vissers onder ons is dit de ideale hoofdlamp voor 2022 met veel verschillende standen!

Verkrijgbaar bij:
LED Oplaadbaar Beige Bekijk prijzen
Lumen: 300 Lumen
Kantelbare vermogen: 45 graden kantelbaar
Batterijduur: 4 uur in de felste stand
Hierom zijn we fan:
Prijs – Gewicht – Bereik – Oplaadtijd
Let hierop:
Bereik – Netadapter

Allereerst valt de prijs van de Hoofdlamp LED Oplaadbaar op, aangezien het de goedkoopste hoofdlamp is die we in deze review getest hebben. Dat wil echter niet zeggen dat je een hoofdlamp koopt die kwalitatief minder is. We zijn namelijk zelf erg te spreken over de kwaliteit van de hoofdlamp.

Het eerste dat direct opviel toen we het product uit de doos haalde, was het gewicht. Tijdens verschillende hardloopsessies heb ik geen moment last gehad van het licht op mijn hoofd. Ik kwam er binnen in huis pas weer achter dat de lamp op mijn hoofd zat toen ik in de spiegel keek.

Ook het bereik is zeer goed. Het bereik van 300 meter gaat over het moment dat anderen je zien aankomen. Met 300 Lumen heb je echter een prima zicht van de aankomende 100 meter. Ga er niet vanuit dat je voor honderden meters zicht hebt, wat in vergelijking met andere hoofdlampen jammer is.  

Qua oplaadtijd is het zeer handig dat de batterij binnen no-time weer is opgeladen, zodat je niet zoals bij andere hoofdlampen een aantal uur moet wachten voordat je de lamp weer kunt gebruiken. Helaas wordt er geen netadapter meegeleverd. Om het product op te laden moet je dus wel een oplader hebben.

Batterijduur

De batterijduur is voor deze hoofdlamp meer dan prima. Er zit namelijk een batterij met 1200 mAh in, waardoor deze vrij lang meegaat. Dit is wel afhankelijk van de stand die je gebruikt:

 • Bij 100% stand gaat de batterij 4 uur mee.
 • Bij 75% stand gaat de batterij wel 7 uur mee.
 • Bij 50% stand gaat de batterij wel 12 uur mee.
 • Bij 30% stand gaat de batterij wel 15 uur mee.

Een zeer voordelige hoofdlamp met 300 Lumen voor uitstekend zicht tot wel 100 meter.

Verkrijgbaar bij:
Fjordstadt hoofdlamp Bekijk prijzen
Lumen: 140 lumen
Kantelbare vermogen: 45 graden kantelbaar
Batterijduur: 4 uur
Hierom zijn we fan:
Gewicht – Verschillende standen – Rood licht functie – Kantelbaar
Let hierop:
Lumen – Opbergcase

Echt hardlopers moeten er eigenlijk wel een hebben, een hoofdlamp voor trailrunning. In dat geval ben je bij deze Fjordstadt hoofdlamp aan het juiste adres. Deze hoofdlamp is namelijk zeer geschikt voor hardlopers, vooral door het gewicht van maar 60 gram. Hierdoor is het gebruiksgemak zeer hoog.

Daarnaast heeft de lamp 5 verschillende sterktes, waardoor je de sterktes aan kunt passen aan de omstandigheden. Toch is dat lang niet het enige voordeel van de hoofdlamp. Laten we eens naar de andere voordelen van de lamp kijken:

 • Kantelbaar tot 45 graden
 • Elastieken verstelbare band
 • Bewegingssensor

Wat ook opvalt is dat er sprake is van een rood licht functionaliteit. Deze functionaliteit heeft twee voordelen. Allereerst doet deze minder pijn aan de ogen als anderen in de lamp kijken. Daarnaast kun je de rood licht functie gebruiken om een SOS-signaal te verzenden.

Lumen

Het aantal Lumen is wat ons betreft met 140 Lumen aan de lage kant, maar meer dan genoeg als je deze hoofdlamp alleen gebruikt voor trailrunning. Let er daarbij wel op dat je hier goede hardloopschoenen voor koopt. Wil je er ook fietstochten in het donker mee organiseren, dan is dit minder aan te raden.

Wat veel andere hoofdlampen in deze review wel hebben, is dat er geen sprake is van een opbergcase bij deze hoofdlamp. Hoewel er geen accessoires bij zitten die kunnen beschadigen, moet je wel oppassen waar je de hoofdlamp opbergt. Het is aan te raden om deze op een droge plek op te bergen.

Deze hoofdlamp is ideaal voor fanatieke hardlopers onder ons die graag de bossen in gaan.

Verkrijgbaar bij:
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.