Beste 5 inlegzolen van 2023

Laatste update: 9 januari 2023

Je hebt de hele dag op je voeten gestaan en nadat je je schoenen ‘s avonds hebt uitgetrokken, merk je dat ze echt pijn doen. Je moeder komt met het fantastische idee om Ecco-schoenen te kopen, maar daar durf je je nog niet aan over te geven. 

Tijdens het zoeken op het internet, vind je een andere oplossing: steunzolen. Hoe onaantrekkelijk het idee klinkt om inlegzolen te dragen, zo aantrekkelijk klinkt de weggevaagde last in je voeten. 

Een goede inlegzool helpt de voet ondersteunen en geeft ook nog eens meer gemak tijdens het lopen. Maar een slechte steunzool kan je houding zelfs in de war brengen. 

We hebben ze bekeken en gingen op zoek naar de beste inlegzool van 2022. En daar was 1 duidelijk de beste: de Scholl ActivGel Werk Inlegzolen. 

Beste inlegzool 2022

Inlegzolen vergelijken

Product Geschikt voor Lengte Materiaal
Werk Volledige inlegzool Gel Bekijk prijzen
MYSOLE Running inlegzolen Best geteste inlegzool
Hardlopen Volledige inlegzool EVA foam Bekijk prijzen
LifeProducts4You Gel zooltjes Beste inlegzolen werkschoenen
Werk Volledige inlegzool Gel Bekijk prijzen
Schol ActivGel Beste schokdempende inlegzolen
Wandelen, werk Volledige inlegzool Gel Bekijk prijzen
Gelhak Beste hielspoor zooltjes
Hielspoor Hak Siliconengel Bekijk prijzen
Swipe swipe

1. Scholl ActivGel Werk Inlegzolen

Beste koop inlegzool

Voordelen:
 • Goede schokdemping
 • Geen vermoeide voeten
 • Past makkelijk in je schoen
Nadelen:
 • Minder geschikt voor brede voeten
 • Je moet ze waarschijnlijk op maat knippen
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 13,72

Deze Scholl ActivGel Werk Inlegzolen zijn de eerste inlegzolen die we hebben getest. Officieel zijn ze bedoeld voor gebruik tijdens het werk, waar ze je voeten ontlasten. Daarnaast passen ze prima in je wandelschoenen waar ze extra ondersteuning geven tijdens het wandelen.

Deze ActivGel inlegzolen zijn bedoeld voor mannen en hebben speciale schokabsorptie die zorgt voor meer comfort in je schoenen. Deze zooltjes verlichten de druk die op je voeten komt als je de hele dag moet staan en lopen. Wij waren natuurlijk erg benieuwd naar het effect van deze zooltjes.

Wij hebben deze inlegzolen van Scholl in onze schoenen gelegd. Omdat deze zolen geschikt zijn voor maat 40-46, moesten we ze eerst inkorten door er met een schaar een stukje af te knippen. Gelukkig staan er op de zool lijntjes, zodat je weet waar je moet knippen.

De zooltjes pasten goed in een paar sneakers. Omdat ze zo flexibel waren, was het niet moeilijk om de zooltjes in de schoenen te leggen. We hebben er twee uur op gelopen en al die tijd bleven de zooltjes goed op hun plaats zitten.

Beste koop inlegzool 2022

De zooltjes voelden heel zacht aan en wij hadden het idee dat de schokken goed gedempt werden. We kregen dus zeker de indruk dat deze zooltjes je voeten makkelijk een dag lang kunnen ondersteunen. De zooltjes waren wel smal. Ze zijn dus niet geschikt voor brede voeten.

De pluspunten van deze Scholl Activ Gel Werk Inlegzolen:

 • Goede schokdemping
 • Zitten lekker comfortabel
 • Makkelijk op maat maken

Wij vinden dit de beste koop inlegzool vanwege de goede schokdemping en de goede prijs.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

2. MYSOLE Running inlegzolen

Best geteste inlegzool

Voordelen:
 • Goede demping
 • Goede pasvorm
 • Vallen goed op maatJe kunt ze niet op maat knippen
 • Levensduur textielen toplaag
Nadelen:
 • Je kunt ze niet op maat knippen
 • Levensduur textielen toplaag
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 21,95

De tweede set inlegzolen die we hier testen, zijn de Mysole Sport Running steunzolen. Het verschil met de Scholl ActivGel Werk Inlegzolen is dat deze inlegzolen speciaal zijn bedoeld voor het hardlopen.

Of je dat nu buiten doet of op een loopband, je maakt bij elke stap een harde landing op de ondergrond. Deze Mysole steunzolen geven extra demping als je landt en dat helpt bij het voorkomen van blessures en pijn, bijvoorbeeld bij shin splints.

Bij het uitpakken van de zolen bleek dat deze zooltjes zijn gemaakt van comfortabel EVA schuim. Aan de bovenkant zit een slijtvaste laag ClimaTex+ waardoor de bovenkant zacht aanvoelt. Toen we de zolen droegen tijdens het hardlopen, hadden we ook het idee dat de zooltjes goed vocht opnamen.

De zooltjes zijn per maat verkrijgbaar. Je kunt ze niet op maat knippen of snijden. Het is dus belangrijk om de juiste maat te kiezen. De zooltjes vallen goed op maat dus je kunt gewoon je eigen maat bestellen.

Best geteste inlegzool van 2022

We vinden deze Mysole Sport Running steunzolen zo goed dat we ze de titel “best geteste inlegzool van 2022” geven. Dat komt met name door de volgende eigenschappen:

 • Goede pasvorm
 • Extra demping en steun tijdens hardlopen
 • Niet te hard

Deze steunzolen gaan lang mee dus je hoeft bij normaal gebruik niet vaak nieuwe te kopen. We vragen ons alleen wel af hoe lang de textielen toplaag meegaat. Verder lijkt het een prima inlegzool.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

3. LifeProducts4You Gel zooltjes

Beste inlegzolen werkschoenen

Voordelen:
 • Zachte gelvulling
 • Goede schokdemping
Nadelen:
 • Niet voor brede voeten
 • Je moet ze op maat knippen
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 12,49

De LifeProducts4You Gel zooltjes zijn inlegzolen voor werkschoenen. Tot nu toe hebben we één ander paar inlegzolen getest dat geschikt was om te dragen naar het werk. Dat waren de Scholl ActivGel Werk inlegzolen. Deze Gel zooltjes zijn stuk smaller en beter geschikt voor damesschoenen.

De LifeProducts4You Gel Inlegzolen zijn gemaakt met een gelvulling die je met je vingers in kunt drukken. In de verpakking zit 1 paar zooltjes wat geschikt is voor verschillende maten. Je kunt de zooltjes makkelijk op maat knippen, maar de maten vallen wel ruim uit.

Deze zolen zijn gemaakt om zelfs de kleinste schokken te absorberen en overmatige druk te verminderen. Toen we de zool in onze schoenen legden en erin stapten, voelden we een stevige ondersteuning bij onze hiel en onder onze voet.

We gingen een rondje lopen met deze LifeProducts4You Gel zooltjes in onze schoenen. Het voelde alsof we op wolkjes liepen, omdat schokken tijdens het wandelen goed werden gedempt. De zachte gelvulling voelde heel comfortabel aan in onze schoenen en we hadden geen last van zere voeten.

Beste inlegzolen werkschoenen

Hoewel deze inlegzolen bedoeld zijn voor werkschoenen, kun je ze wat ons betreft ook prima gebruiken als wandelen je hobby is. Wij vonden deze inlegzolen echte toppers voor als je lang moet lopen of staan.

Deze gel inlegzolen hebben de volgende pluspunten:

 • Zachte gelvulling
 • Passen in smallere schoenen
 • Goede schokabsorptie

We hadden wel het idee dat deze zolen helaas niet zo geschikt zijn als je brede voeten hebt. Dan kun je misschien beter kiezen voor de Scholl inlegzolen.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

4. Schol ActivGel

Beste schokdempende inlegzolen

Voordelen:
 • Voor dagelijks gebruik
 • Makkelijk schoon te maken
 • Goede demping
Nadelen:
 • Zelf op maat maken
 • Niet speciaal geschikt voor hardlopen of sporten
Bekijk prijzen

De volgende set inlegzolen die we hier reviewen zijn de Scholl ActivGel zooltjes. In tegenstelling tot de Mysole Sport Running steunzolen en de Scholl ActivGel Werk Inlegzolen zijn dit echte allrounders, want ze zijn bedoeld voor dagelijks gebruik en niet specifiek voor sporten of voor het werk.

Dus of je nou een workout doet op je crosstrainer of graag even met je hond gaat wandelen, de GelActiv-Everyday inlegzolen dempen de schokken zodat je minder snel last van je voeten krijgt. We hebben ook deze inlegzolen uitgeprobeerd door te gaan wandelen met de zool in onze schoenen.

Omdat deze inlegzolen voor maat 39-42 zijn, moesten we ze eerst even op maat knippen. Op de zolen staan lijntjes, dus het is niet moeilijk om ze op maat te maken. Ze pasten bij ons goed in een paar sneakers en ze bleven ook goed liggen tijdens onze wandeling.

In deze zolen zit een stevige gel en die geeft je steun onder je hiel en onder de holte van je voet. Toch zit er geen vervelende bobbel in de inlegzolen. In de GelActiv-Everyday zolen zit ook zachte gel die zorgt voor een fijne schokdemping als je loopt.

Beste schokdempende inlegzolen van 2022

Deze inlegzolen hebben een goede schokdemping door een ergonomisch ontworpen tussenstuk in gel dat geïntegreerd is in de inlegzool. Je voeten zullen minder vermoeid zijn omdat ze ondersteund worden door dit tussenstuk.

De positieve eigenschappen nog even op een rijtje:

 • Geschikt voor dagelijks gebruik
 • Met gel
 • Makkelijk schoon te maken

Deze Scholl ActivGel inlegzolen moeten na ongeveer 6 maanden vervangen worden. Na gebruik kun je ze makkelijk schoonvegen met een vochtig doekje.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

5. Gelhak

Beste hielspoor zooltjes

Voordelen:
 • Goedkope oplossing
 • Speciaal voor hielpijn en hielspoor
 • Comfortabele gelhak
Nadelen:
 • Kan verschuiven
 • Minder stabiel dan een volledige inlegzool
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 3,95

Ondanks dat we zelf geen last hebben van hielspoor, hebben we toch deze merkloze gelhak getest. Deze is speciaal bedoeld voor als je hielpijn, hielspoor of achillespeesklachten hebt. In tegenstelling tot de Mysole Sport Running steunzolen is deze gelhak speciaal gericht op hielspoorklachten.

We hebben de hakjes in een paar wandelschoenen geplakt om ze uit te testen. Helaas bleef de gelhak in één schoen niet op zijn plaats zitten en schoof wat naar voren tijdens het lopen. Van dit probleem heb je minder last als je een volledige inlegzool gebruikt.

We vragen ons dus wel af hoe geschikt deze hakjes zijn als je er mee wilt hardlopen. Waarschijnlijk gaan ze ook schuiven in je hardloopschoenen. Ze lijken meer geschikt voor wandelen of om te dragen tijdens het werk.

Deze gelhakken kun je ook gebruiken om een beenlengteverschil tot maximaal 10 mm te corrigeren. Doordat je hielen wat hoger komen te staan, voel je minder druk op je achillespees en het hielbeen. Daardoor geven deze hakken verlichting als je klachten hebt aan je hiel of achillespees.

Beste hielspoor zooltjes

In de verpakking zitten twee gelhakjes. De maten zijn wel wat ruim, ze zijn geschikt voor zes tot acht verschillende maten. We hebben dus wel wat twijfels over de pasvorm en door de breedte passen ze misschien ook niet in nette schoenen. Je hebt dan meer aan hakjes die precies op maat zijn.

De pluspunten:

 • Goedkope oplossing voor o.a. hielspoor
 • Gel voelt comfortabel aan
 • Speciaal gemaakt voor hielproblemen

Dit zijn wat ons de beste hielspoor zooltjes als je op zoek bent naar een goedkope oplossing voor pijn aan je hiel of achillespees.

Hoe wij inlegzolen vergelijken

Om de inlegzolen onderling met elkaar te kunnen vergelijken hebben we eerst nagedacht over de kenmerken waar goede inlegzolen aan moeten voldoen. Op basis daarvan hebben we een lijst met selectiecriteria opgesteld. Met deze lijst hebben we vijf inlegzolen uitgekozen die aan onze criteria voldeden en die getest.

Op onze lijst met selectiecriteria stonden de volgende eigenschappen:

Goed merk – Als je elke dag inlegzolen draagt, dan is de kwaliteit van de zolen heel belangrijk. We hebben daarom gelet op de merken van de inlegzolen die we hebben opgenomen in deze review. Daarbij hebben we bewust gekozen voor merken die goed bekend staan.

Zo hebben de merken Scholl, LifeProducts4You en MySole inlegzolen van goede kwaliteit. Daarom hebben we inlegzolen van deze merken opgenomen in onze review.

Gebruiksdoel – Inlegzolen kun je gebruiken tijdens je werk, tijdens het hardlopen of om sportblessures te voorkomen. In onze review hebben we zoveel mogelijk verschillende inlegzolen opgenomen, zoals de beste schokdempende inlegzolen en de beste hielspoor zooltjes.

Het gebruiksdoel bepaalt hoe de vorm en de samenstelling van de inlegzool. Sommige inlegzolen hebben bepaalde zones voor extra ondersteuning, waarbij er per zone verschillende materialen worden gebruikt. Inlegzolen leg je in je wandelschoenen, werkschoenen, hardloopschoenen etc.

Materiaal – Inlegzolen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. Omdat leer goed ademt en zweetvoeten voorkomt, zijn inlegzolen vaak helemaal van leer gemaakt. Er zijn ook kunststof inlegzolen waar een dun laagje leer op zit. Leer is een natuurproduct met eigenschappen die geen enkel synthetisch product heeft. Leer vormt zich geheel naar je voet en ademt beter.

Inlegzolen kunnen ook van gel zijn gemaakt. Deze inlegzolen hebben pijn- en drukverminderende eigenschappen. Gel inlegzolen, hielspoor cups en hielspoorkussens zijn heel prettig als je last hebt van achillespees- en hielspoorklachten. Wij hebben inlegzolen van verschillende materialen getest.

Waar moet je op letten bij het kopen van inlegzolen? 2022 Koopgids

Als je inlegzolen wilt gaan gebruiken, dan valt het niet altijd mee om de juiste inlegzolen te kiezen uit het grote aanbod. Om tot een goede keuze te komen, zijn er een paar eigenschappen waarop je moet letten.

Hieronder zetten we een paar kenmerken van inlegzolen op een rij, die belangrijk kunnen zijn bij je zoektocht naar goede inlegzolen.

Maat – Inlegzolen moeten goed passen. Dat geldt zeker als je ze wilt gebruiken in je wandelschoenen of op een loopband. De juiste maat is dus belangrijk. Weet je niet zo goed welke maat inlegzool je nodig hebt, kies dan altijd een grotere maat. Veel inlegzolen zijn gemaakt van een materiaal dat je makkelijk kunt bijknippen. Zo heb je altijd een inlegzool die het beste in je schoenen past.

Voetprobleem – Bepaal eerst wat je wilt gaan corrigeren met je inlegzool, voordat je een inlegzool uitkiest. Als je een specifiek probleem wilt oplossen, dan kun je vaak wel een zooltje vinden wat helpt bij dat probleem. Zo zijn er speciale zooltjes voor hielspoor of als je veel moet staan tijdens je werk. Als je eerst kijkt wat je wilt oplossen, dan kun je veel makkelijker een goede inlegzool kiezen.

De juiste demping – De juiste inlegzool is ook afhankelijk van de schoenen die je draagt en de ondergrond waar je de zooltjes op gaat gebruiken. Hoe harder de ondergrond, hoe meer demping je nodig hebt. Gebruik je hardloopschoenen? Hou dan rekening met de demping die al in de schoenen zit.

Pasvorm – De schoenen waarin je de zooltjes gaat dragen bepalen hoeveel ruimte er voor de inlegzool is. Draag je veiligheidsschoenen die ruim zitten, dan past daar prima een dikker zooltje in. Draag je vaak pumps? Dan heb je juist dunnere en smallere zooltjes nodig.

Sommige inlegzolen zijn geschikt voor één maat. Bij andere zolen is er een maatbereik, bijvoorbeeld maat 39-42 en moet je de zolen op maat knippen. Welke je ook kiest, het is belangrijk dat de zooltjes altijd goed in je schoenen passen omdat ze anders gaan verschuiven.

Veelgestelde vragen

Hoe werken inlegzolen?

Een inlegzool biedt extra demping bij de voetboog. Zo wordt er minder druk uitgeoefend op je voeten en loop je comfortabeler. Je voeten zijn aan het einde van de dag minder moe. Als je een verkeerde stand van de voet hebt of een afwijkend looppatroon, dan slijten je schoenen verkeerd af. Een inlegzool verbetert de stand van je voet het looppatroon, zodat je schoenen gelijkmatiger slijten.

Wanneer heb ik een inlegzool nodig?

Je hebt inlegzolen nodig als je voeten vaak of lang zeer doen. Inlegzolen kunnen ook helpen bij voetafwijkingen of als je specifieke klachten hebt.

Hielspoor, en nu?

Hielspoor ontstaat vaak door een verkeerde stand van je voet. Inlegzolen in je schoenen kunnen het probleem oplossen. Goede zooltjes kunnen vaak helpen tegen hielspoor en hielpijn. Inlegzolen geven extra demping onder de hak, zorgen voor een goed voetbed en corrigeren je voet.

Recente updates

 • 9 januari 2023: Bij de ontwikkeling van dit artikel hebben we ons laten leiden door gegevens uit diepgaande marktstudies en de expertise van gerenommeerde professionals in het vakgebied.

Over de auteur

Jasper van Campen
Eigenaar - product expert

Jasper, oprichter van debeste.com, is expert in productbeoordelingen voor thuisgebruik. Zijn diepgaande kennis en ervaring in het selecteren en testen van huishoudelijke producten maken hem tot een ve... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *