Beste 5 inlegzolen van 2022

Laatste ge-update in door Agnes

Je hebt de hele dag op je voeten gestaan en nadat je je schoenen ‘s avonds hebt uitgetrokken, merk je dat ze echt pijn doen. Je moeder komt met het fantastische idee om Ecco-schoenen te kopen, maar daar durf je je nog niet aan over te geven. 

Tijdens het zoeken op het internet, vind je een andere oplossing: steunzolen. Hoe onaantrekkelijk het idee klinkt om inlegzolen te dragen, zo aantrekkelijk klinkt de weggevaagde last in je voeten. 

Een goede inlegzool helpt de voet ondersteunen en geeft ook nog eens meer gemak tijdens het lopen. Maar een slechte steunzool kan je houding zelfs in de war brengen. 

We hebben ze bekeken en gingen op zoek naar de beste inlegzool van 2022. En daar was 1 duidelijk de beste: de Scholl ActivGel Werk Inlegzolen. 

Product Lengte Geschikt voor Materiaal
Scholl ActivGel Werk Inlegzolen Scholl ActivGel Werk Inlegzolen
Beste koop inlegzool
Volledige inlegzool Werk Gel Bekijk prijzen
MYSOLE Running inlegzolen MYSOLE Running inlegzolen
Best geteste inlegzool
Volledige inlegzool Hardlopen EVA foam Bekijk prijzen
LifeProducts4You Gel zooltjes LifeProducts4You Gel zooltjes
Beste inlegzolen werkschoenen
Volledige inlegzool Werk Gel Bekijk prijzen
Schol ActivGel Schol ActivGel
Beste schokdempende inlegzolen
Volledige inlegzool Wandelen, werk Gel Bekijk prijzen
Gelhak Gelhak
Beste hielspoor zooltjes
Hak Hielspoor Siliconengel Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: dinsdag 21 maart 2023
Scholl ActivGel Werk Inlegzolen Bekijk prijzen
Lengte: Volledige inlegzool
Geschikt voor: Werk
Materiaal: Gel
Hierom zijn we fan:
Goede schokdemping – Geen vermoeide voeten – Past makkelijk in je schoen
Let hierop:
Minder geschikt voor brede voeten – Je moet ze waarschijnlijk op maat knippen

Deze Scholl ActivGel Werk Inlegzolen zijn de eerste inlegzolen die we hebben getest. Officieel zijn ze bedoeld voor gebruik tijdens het werk, waar ze je voeten ontlasten. Daarnaast passen ze prima in je wandelschoenen waar ze extra ondersteuning geven tijdens het wandelen.

Deze ActivGel inlegzolen zijn bedoeld voor mannen en hebben speciale schokabsorptie die zorgt voor meer comfort in je schoenen. Deze zooltjes verlichten de druk die op je voeten komt als je de hele dag moet staan en lopen. Wij waren natuurlijk erg benieuwd naar het effect van deze zooltjes.

Wij hebben deze inlegzolen van Scholl in onze schoenen gelegd. Omdat deze zolen geschikt zijn voor maat 40-46, moesten we ze eerst inkorten door er met een schaar een stukje af te knippen. Gelukkig staan er op de zool lijntjes, zodat je weet waar je moet knippen.

De zooltjes pasten goed in een paar sneakers. Omdat ze zo flexibel waren, was het niet moeilijk om de zooltjes in de schoenen te leggen. We hebben er twee uur op gelopen en al die tijd bleven de zooltjes goed op hun plaats zitten.

Beste koop inlegzool 2022

De zooltjes voelden heel zacht aan en wij hadden het idee dat de schokken goed gedempt werden. We kregen dus zeker de indruk dat deze zooltjes je voeten makkelijk een dag lang kunnen ondersteunen. De zooltjes waren wel smal. Ze zijn dus niet geschikt voor brede voeten.

De pluspunten van deze Scholl Activ Gel Werk Inlegzolen:

 • Goede schokdemping
 • Zitten lekker comfortabel
 • Makkelijk op maat maken

Wij vinden dit de beste koop inlegzool vanwege de goede schokdemping en de goede prijs.

Dankzij de gelvulling heeft deze inlegzool een goede schokdemping

Verkrijgbaar bij:
MYSOLE Running inlegzolen Bekijk prijzen
Lengte: Volledige inlegzool
Geschikt voor: Hardlopen
Materiaal: EVA foam
Hierom zijn we fan:
Goede demping – Goede pasvorm – Vallen goed op maatJe kunt ze niet op maat knippen – Levensduur textielen toplaag
Let hierop:
Je kunt ze niet op maat knippen – Levensduur textielen toplaag

De tweede set inlegzolen die we hier testen, zijn de Mysole Sport Running steunzolen. Het verschil met de Scholl ActivGel Werk Inlegzolen is dat deze inlegzolen speciaal zijn bedoeld voor het hardlopen.

Of je dat nu buiten doet of op een loopband, je maakt bij elke stap een harde landing op de ondergrond. Deze Mysole steunzolen geven extra demping als je landt en dat helpt bij het voorkomen van blessures en pijn, bijvoorbeeld bij shin splints.

Bij het uitpakken van de zolen bleek dat deze zooltjes zijn gemaakt van comfortabel EVA schuim. Aan de bovenkant zit een slijtvaste laag ClimaTex+ waardoor de bovenkant zacht aanvoelt. Toen we de zolen droegen tijdens het hardlopen, hadden we ook het idee dat de zooltjes goed vocht opnamen.

De zooltjes zijn per maat verkrijgbaar. Je kunt ze niet op maat knippen of snijden. Het is dus belangrijk om de juiste maat te kiezen. De zooltjes vallen goed op maat dus je kunt gewoon je eigen maat bestellen.

Best geteste inlegzool van 2022

We vinden deze Mysole Sport Running steunzolen zo goed dat we ze de titel “best geteste inlegzool van 2022” geven. Dat komt met name door de volgende eigenschappen:

 • Goede pasvorm
 • Extra demping en steun tijdens hardlopen
 • Niet te hard

Deze steunzolen gaan lang mee dus je hoeft bij normaal gebruik niet vaak nieuwe te kopen. We vragen ons alleen wel af hoe lang de textielen toplaag meegaat. Verder lijkt het een prima inlegzool.

Deze inlegzolen ondersteunen je voet tijdens het hardlopen zodat blessures voorkomen worden

Verkrijgbaar bij:
LifeProducts4You Gel zooltjes Bekijk prijzen
Lengte: Volledige inlegzool
Geschikt voor: Werk
Materiaal: Gel
Hierom zijn we fan:
Zachte gelvulling – Goede schokdemping
Let hierop:
Niet voor brede voeten – Je moet ze op maat knippen

De LifeProducts4You Gel zooltjes zijn inlegzolen voor werkschoenen. Tot nu toe hebben we één ander paar inlegzolen getest dat geschikt was om te dragen naar het werk. Dat waren de Scholl ActivGel Werk inlegzolen. Deze Gel zooltjes zijn stuk smaller en beter geschikt voor damesschoenen.

De LifeProducts4You Gel Inlegzolen zijn gemaakt met een gelvulling die je met je vingers in kunt drukken. In de verpakking zit 1 paar zooltjes wat geschikt is voor verschillende maten. Je kunt de zooltjes makkelijk op maat knippen, maar de maten vallen wel ruim uit.

Deze zolen zijn gemaakt om zelfs de kleinste schokken te absorberen en overmatige druk te verminderen. Toen we de zool in onze schoenen legden en erin stapten, voelden we een stevige ondersteuning bij onze hiel en onder onze voet.

We gingen een rondje lopen met deze LifeProducts4You Gel zooltjes in onze schoenen. Het voelde alsof we op wolkjes liepen, omdat schokken tijdens het wandelen goed werden gedempt. De zachte gelvulling voelde heel comfortabel aan in onze schoenen en we hadden geen last van zere voeten.

Beste inlegzolen werkschoenen

Hoewel deze inlegzolen bedoeld zijn voor werkschoenen, kun je ze wat ons betreft ook prima gebruiken als wandelen je hobby is. Wij vonden deze inlegzolen echte toppers voor als je lang moet lopen of staan.

Deze gel inlegzolen hebben de volgende pluspunten:

 • Zachte gelvulling
 • Passen in smallere schoenen
 • Goede schokabsorptie

We hadden wel het idee dat deze zolen helaas niet zo geschikt zijn als je brede voeten hebt. Dan kun je misschien beter kiezen voor de Scholl inlegzolen.

Deze inlegzolen moet je zelf op maat knippen voordat je ze kunt gebruiken
Verkrijgbaar bij:
Schol ActivGel Bekijk prijzen
Lengte: Volledige inlegzool
Geschikt voor: Wandelen, werk
Materiaal: Gel
Hierom zijn we fan:
Voor dagelijks gebruik – Makkelijk schoon te maken – Goede demping
Let hierop:
Zelf op maat maken – Niet speciaal geschikt voor hardlopen of sporten

De volgende set inlegzolen die we hier reviewen zijn de Scholl ActivGel zooltjes. In tegenstelling tot de Mysole Sport Running steunzolen en de Scholl ActivGel Werk Inlegzolen zijn dit echte allrounders, want ze zijn bedoeld voor dagelijks gebruik en niet specifiek voor sporten of voor het werk.

Dus of je nou een workout doet op je crosstrainer of graag even met je hond gaat wandelen, de GelActiv-Everyday inlegzolen dempen de schokken zodat je minder snel last van je voeten krijgt. We hebben ook deze inlegzolen uitgeprobeerd door te gaan wandelen met de zool in onze schoenen.

Omdat deze inlegzolen voor maat 39-42 zijn, moesten we ze eerst even op maat knippen. Op de zolen staan lijntjes, dus het is niet moeilijk om ze op maat te maken. Ze pasten bij ons goed in een paar sneakers en ze bleven ook goed liggen tijdens onze wandeling.

In deze zolen zit een stevige gel en die geeft je steun onder je hiel en onder de holte van je voet. Toch zit er geen vervelende bobbel in de inlegzolen. In de GelActiv-Everyday zolen zit ook zachte gel die zorgt voor een fijne schokdemping als je loopt.

Beste schokdempende inlegzolen van 2022

Deze inlegzolen hebben een goede schokdemping door een ergonomisch ontworpen tussenstuk in gel dat geïntegreerd is in de inlegzool. Je voeten zullen minder vermoeid zijn omdat ze ondersteund worden door dit tussenstuk.

De positieve eigenschappen nog even op een rijtje:

 • Geschikt voor dagelijks gebruik
 • Met gel
 • Makkelijk schoon te maken

Deze Scholl ActivGel inlegzolen moeten na ongeveer 6 maanden vervangen worden. Na gebruik kun je ze makkelijk schoonvegen met een vochtig doekje.

Deze inlegzolen zijn niet geschikt om orthopedische problemen op te lossen

Verkrijgbaar bij:
Gelhak Bekijk prijzen
Lengte: Hak
Geschikt voor: Hielspoor
Materiaal: Siliconengel
Hierom zijn we fan:
Goedkope oplossing – Speciaal voor hielpijn en hielspoor – Comfortabele gelhak
Let hierop:
Kan verschuiven – Minder stabiel dan een volledige inlegzool

Ondanks dat we zelf geen last hebben van hielspoor, hebben we toch deze merkloze gelhak getest. Deze is speciaal bedoeld voor als je hielpijn, hielspoor of achillespeesklachten hebt. In tegenstelling tot de Mysole Sport Running steunzolen is deze gelhak speciaal gericht op hielspoorklachten.

We hebben de hakjes in een paar wandelschoenen geplakt om ze uit te testen. Helaas bleef de gelhak in één schoen niet op zijn plaats zitten en schoof wat naar voren tijdens het lopen. Van dit probleem heb je minder last als je een volledige inlegzool gebruikt.

We vragen ons dus wel af hoe geschikt deze hakjes zijn als je er mee wilt hardlopen. Waarschijnlijk gaan ze ook schuiven in je hardloopschoenen. Ze lijken meer geschikt voor wandelen of om te dragen tijdens het werk.

Deze gelhakken kun je ook gebruiken om een beenlengteverschil tot maximaal 10 mm te corrigeren. Doordat je hielen wat hoger komen te staan, voel je minder druk op je achillespees en het hielbeen. Daardoor geven deze hakken verlichting als je klachten hebt aan je hiel of achillespees.

Beste hielspoor zooltjes

In de verpakking zitten twee gelhakjes. De maten zijn wel wat ruim, ze zijn geschikt voor zes tot acht verschillende maten. We hebben dus wel wat twijfels over de pasvorm en door de breedte passen ze misschien ook niet in nette schoenen. Je hebt dan meer aan hakjes die precies op maat zijn.

De pluspunten:

 • Goedkope oplossing voor o.a. hielspoor
 • Gel voelt comfortabel aan
 • Speciaal gemaakt voor hielproblemen

Dit zijn wat ons de beste hielspoor zooltjes als je op zoek bent naar een goedkope oplossing voor pijn aan je hiel of achillespees.

Verkrijgbaar bij:
Door:
Agnes

Agnes is all-round copywriter en schrijft het liefst in de categorie huishouden en wonen.  Ze vergelijkt van alles, zodat jij de beste keuze maakt in jouw aankoop. Verder houdt Agnes van schilderen en is ze dol op paardrijden.