Beste invalzaag 2023. 5x de beste invalzagen

Laatste ge-update in door Stijn

De afgelopen jaren zien we een grote groei in het aantal mensen dat thuis aan het klussen gaat. Door de hogere prijzen van bouwmaterialen proberen veel klussers geld te besparen door zelf dingen te gaan bouwen. Daarbij mag goed gereedschap natuurlijk niet ontbreken. Dit kan met allerlei verschillende gereedschappen, waaronder cirkelzagen, invalzagen, multitools en decoupeerzagen.

In deze review gaan we kijken naar de beste invalzaag van 2023, waarbij we onder meer letten op de stroomvoorziening, de stofafzuiging, de zaagdiepte, de kant van het zaagblad en natuurlijk de prijs. Daar is de Bosch PKS 66 AF als beste invalzaag naar voren gekomen. Toch zijn er nog een aantal andere invalzagen die we je niet willen onthouden!

Bosch PKS 66 AF Bekijk prijzen
Netstroom: Ja
Stofafzuiging: Ja
Zaagdiepte: Recht: 66 mm Schuin: 48 mm
Zaagblad rechterkant: Ja
Hierom zijn we fan:
Zaagdiepte
Geleiderail
Stofafzuiging
Prijs
Let hierop:
Gewicht
Gereedschapstas

We beginnen deze review met de beste invalzaag van 2022, de Bosch PKS 66 AF. Het is op dit moment niet alleen de beste invalzaag, maar ook een met een uitstekende prijs kwaliteitverhouding. De prijs van deze invalzaag ligt in vergelijking met andere modellen soms wel 4 keer lager!

Het zagen met deze goede invalzaag

Bij het zagen met deze invalzaag is direct de zaagdiepte van 66 millimeter opgevallen. Alleen de Makita HS7601J doet het wat dat betreft met 68 millimeter beter. Kijken we naar het verstek zagen, dan biedt deze Bosch invalzaag met 48 millimeter wel de meeste mogelijkheden.

Ook de meegeleverde geleiderail is een groot voordeel, aangezien je hierdoor kaarsrechte sneden kunt maken. De geleiderail heeft een lengte van 105 centimeter, zodat je meer ondersteuning hebt en precies kunt zien waar de invalzaag heen gaat. Met deze invalzaag zaag je moeiteloos:

 • Hardhout
 • Hout
 • Kunststoffen
 • MDF

Qua stofafzuiging maakt deze invalzaag gebruik van een stofbak. Zo hoef je geen bouwstofzuiger te kopen om deze aan te sluiten op de invalzaag, maar wordt het stof opgevangen in een bak. Ben je klaar met zagen? Dan verwijder je de bak eenvoudig uit het apparaat en gooi je het stof weg.

De verbeterpunten

Een van de nadelen van deze invalzaag is dat deze met 5,4 kilogram aan de zware kant is. Vergelijken we dit met de andere invalzagen in deze review, dan zijn deze tot wel 2 kilogram lichter. Het kan daarom zwaar worden om de zaag voor langere tijd te gebruiken.

Daarnaast zit er standaard geen gereedschapstas bij met extra accessoires. Deze is nog wel los bij te bestellen. Ook missen we een opbergkoffer om het apparaat veilig en stofvrij op te kunnen bergen. Er wordt natuurlijk wel een zaagblad meegeleverd, zodat je direct aan de slag kunt.

De beste invalzaag van 2022 vanwege de zaagdiepte, de meegeleverde geleiderail en de scherpe prijs!

Bosch PKS 55 A Bekijk prijzen
Netstroom: Ja
Stofafzuiging: Ja
Zaagdiepte: Recht: 55 mm Schuin: 38 mm
Zaagblad rechterkant: Ja
Hierom zijn we fan:
Compact
Kantelbaar
Stofafzuiging
Handgrepen
Let hierop:
Zaagblad
Opbergbox

Ga je een invalzaag kopen en ben je op zoek naar een compact model, dan ben je bij de Bosch PKS 55 A aan het juiste adres. Met een gewicht van slechts 3,9 kilogram is deze een stuk lichter dan zijn grotere broer, de Bosch PKS 66 AF. Hierdoor heb je bij langdurige zaagklussen minder last van trillingen!

De fanatieke doe het zelver

De invalzaag is uitermate geschikt voor de fanatieke doe het zelver. Dit komt door:

 • De mogelijkheid om verstek te zagen
 • Uitstekende stofafzuiging
 • Goede handgrepen met veel grip

Verstek zagen doe je bij deze invalzaag tot maximaal 38 mm diepte. Of je nu kiest voor recht of schuin zagen, de softgrip ergonomische handgrepen geven je enorm veel grip. Ook de grote voetplaat zorgt ervoor dat je voldoende kracht kunt blijven zetten.

Evenals bij de hierboven genoemde invalzaag van Bosch, wordt er ook bij dit model een ingebouwde stofafzuiging gebruikt. Je hoeft geen andere apparaten aan te sluiten, maar leegt het bakje eenvoudig na gebruik. Let er wel op dat je het bakje tijdig leegt om een rotzooi te voorkomen!

Splintervrij zagen

Het meegeleverde Speedline Wood zaagblad zorgt voor een mooie zaagsnede zonder splinters. Je moet er wel rekening mee houden dat er maar één zaagblad wordt meegeleverd. Wil je meerdere zaagbladen om andere materialen te zagen, dan moet je deze apart aanschaffen.

Ook hier missen we helaas een opbergbox om het apparaat in op te bergen. Denk er dus goed over na waar je deze krachtige machine opbergt, aangezien je deze buiten bereik van kinderen wilt houden.

De beste goedkope invalzaag van 2022 met uitstekende handgrepen, de goede stofafzuiging en een licht gewicht van maar 3,9 kilogram!

Makita SP6000J1X Bekijk prijzen
Netstroom: Ja
Stofafzuiging: Ja
Zaagdiepte: Recht: 55 mm Schuin: 39 mm
Zaagblad rechterkant: Ja
Hierom zijn we fan:
Geleiderail
Vermogen
Voorritsfunctie
Opbergbox
Let hierop:
Zaagblad
Prijs

Ben jij op zoek naar een invalzaag met geleiderail? Met deze Makita SP6000J1X haal deze in huis. De geleiderail van maar liefst 150 centimeter zorgt ervoor dat je altijd een kaarsrechte snede kunt maken over de gehele lengte van het te zagen materiaal.

Krachtige invalzaag

De verschillende tools en eigenschappen van deze invalzaag zorgen ervoor dat deze erg geschikt is voor fanatieke klussers. Zo beschikt deze invalzaag bijvoorbeeld ook over een voorritsfunctie. Deze zorgt er namelijk voor dat er een kleine zaagsnede in het materiaal wordt gemaakt, met als grote voordelen:

 • Schone zaaglijn
 • Kleinere kans op splinters
 • Nauwkeurig en precies zagen

Het vermogen van 1300 Watt is naar wens in te stellen. Door de softstart begint de invalzaag altijd op een lager toerental om de controle te behouden. Met een maximaal onbelast toerental van 5.200 toeren per minuut heb je echter ook de mogelijkheid om de hardste materialen te zagen.

Let er wel op dat je maar één zaagblad met 48 tanden meegeleverd krijgt. Dit is over het algemeen voldoende voor een mooie, nette zaagsnede. Vind je een grove zaagsnede ook goed, dan kun je nog een zaagblad met minder tanden aanschaffen.

De prijs

Helaas moeten we wel vermelden dat de prijs van deze invalzaag aan de hoge kant ligt. Ondanks dat je een mooie opbergbox meegeleverd krijgt, behoort deze tot de duurdere invalzagen in deze review. Ondanks dat de DeWalt DCS570P2-QW nog wat duurder is, heb je hier net wat meer mogelijkheden mee.

De beste invalzaag met meegeleverde geleiderail, voorritsfunctie en een handige opbergbox!

Verkrijgbaar bij:
DeWalt DCS570P2 QW Bekijk prijzen
Netstroom: Nee
Stofafzuiging: Ja
Zaagdiepte: Recht: 64 mm Schuin: 41 mm
Zaagblad rechterkant: Ja
Hierom zijn we fan:
Zaagdiepte
Gewicht
Laser
Bewegingsvrijheid
Let hierop:
Zaagblad
Geleiderail

Ben je een echte professional en op zoek naar een goede invalzaag, dan hebben we hier met de DeWalt DCS570P2-QW de beste professionele invalzaag voor je. Met een zaagdiepte van 64 millimeter kun je deze uitstekend gebruiken om de dikkere materialen te zagen.

Bewegingsvrijheid

Een van de grote voordelen van deze invalzaag is dat deze compleet op accu werkt. Hierdoor heb je veel meer bewegingsvrijheid en geen last van een kabel die in de weg zit. Doordat je ook nog eens twee accu's krijgt, hoef je je geen zorgen te maken dat je niet verder kunt. Naast de accu's, krijg je ook nog andere accessoires:

 • HM Zaagblad met 24 tanden
 • Langsgeleider
 • Stofafzuiging
 • T-STAK opbergkoffer

Bij deze invalzaag krijg je wel maar één zaagblad met 24 tanden meegeleverd. Deze wordt over het algemeen gebruikt voor het grovere zaagwerk. Wil je een nettere zaagsnede zonder splinters, dan wordt een zaagblad met 48 tot 72 tanden geadviseerd.

Ook het gewicht zorgt trouwens voor voldoende bewegingsvrijheid. Met een gewicht van maar 3,6 kilogram is dit de lichtste invalzaag in deze review. Belangrijk om te vermelden is dat je hiermee niet inlevert op kwaliteit en allerlei verschillende materialen kunt zagen!

Precieze zaaglijn

Bij de beste koop invalzaag van DeWalt profiteer je van een precieze zaaglijn. Hoewel er geen geleiderail wordt meegeleverd, werkt deze met een laser. Hierdoor heb je een enorm duidelijke aanduiding van de zaagsnede.

Heb je de zaaglijn op het materiaal uitgetekend, dan is het een fluitje van een cent om de laser op deze lijn te houden en een mooie zaagsnede te maken. Door de stofafzuiging hoef je je ook geen zorgen te maken dat er houtsnippers op de zaaglijn terecht komen.

Een van de beste invalzagen van 2022 vanwege de zaagdiepte, de meegeleverde accessoires en de enorme bewegingsvrijheid!

Makita HS7601J Bekijk prijzen
Netstroom: Ja
Stofafzuiging: Ja
Zaagdiepte: Recht: 68 mm Schuin: 46 mm
Zaagblad rechterkant: Ja
Hierom zijn we fan:
Maximale zaagdiepte
Gewicht
Kantelbaar
Prijs
Let hierop:
Zaagblad
Stofafzuiging aansluiten

En als laatste hebben we nog de Makita HS7601J voor je, momenteel de beste invalzaag van Makita. Met een maximale zaagdiepte van 68 millimeter laat deze alle concurrenten achter zich. Ten opzichte van de Bosch PKS 55 A heb je zelfs 13 millimeter meer!

Doe het zelvers

Mede vanwege de prijs is het echt een invalzaag voor de doe het zelvers onder ons. Dit wordt gecombineerd met het lichte gewicht van 4 kilogram. Sta je niet elke week in de schuur te klussen, dan zorgen het lichte gewicht en de prijs ervoor dat de invalzaag de investering waard is.

Je hebt bij deze invalzaag de mogelijkheid om maximaal 45 graden verstek te zagen tot een diepte van 46 millimeter. Dit is voor veel materialen ruim voldoende. Wil je nog net dat beetje extra kunnen zagen, dan is de Bosch PKS 66 AF met 48 millimeter beter geschikt.

Let er bij deze invalzaag wel op dat je de stofafzuiging moet aansluiten. Waar beide Bosch invalzagen gebruik maken van een stofbak, is dat bij deze Makita invalzaag niet het geval. Wil je voorkomen dat heel de schuur onder de zaagsnippers ligt, dan is een bouwstofzuiger aan te raden.

Het zaagblad

Kijken we naar het zaagblad, dan zien we dat er maar één zaagblad wordt meegeleverd. Deze heeft de volgende kenmerken:

 • Aantal tanden: 12
 • Diameter zaagblad: 190 mm
 • Diameter asgat: 30 mm
 • Dikte zaagblad: 2 mm

Door het lage aantal tanden is deze invalzaag alleen geschikt voor het grovere werk. Om een nettere zaagsnede te krijgen, zul je een blad met meer tanden moeten aanschaffen. Het is natuurlijk ook een optie om het materiaal met een schuurmachine bij te werken.

De beste voordelige invalzaag met een zaagdiepte van 68 mm, een licht gewicht en de mogelijkheid om verstek te zagen!

Product Netstroom Stofafzuiging Zaagdiepte Zaagblad rechterkant
Bosch PKS 66 AF Bosch PKS 66 AF
Beste koop invalzaag
Recht: 66 mm Schuin: 48 mm Bekijk prijzen
Bosch PKS 55 A Bosch PKS 55 A
Best geteste invalzaag
Recht: 55 mm Schuin: 38 mm Bekijk prijzen
Makita SP6000J1X Makita SP6000J1X
Beste invalzaag met geleiderail
Recht: 55 mm Schuin: 39 mm Bekijk prijzen
DeWalt DCS570P2 QW DeWalt DCS570P2 QW
Beste DeWalt invalzaag
Recht: 64 mm Schuin: 41 mm Bekijk prijzen
Makita HS7601J Makita HS7601J
Beste Makita invalzaag
Recht: 68 mm Schuin: 46 mm Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 3 juni 2023
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.