Beste iPad 2023. 5x de beste koop iPads

Laatste ge-update in door Jasper

Waar Apple er jarenlang voor keus om maar één tablet op de markt te brengen, is er tegenwoordig een grote variatie aan iPads beschikbaar. Om je keuze voor een goede iPad te vergemakkelijken, hebben we hieronder de beste iPads van 2023 voor je op een rij gezet. Dit is de conclusie die we kunnen trekken uit de uitvoerige testen die we gedaan hebben.

We hebben de iPads namelijk getest op basis van opslagruimte, schermdiagonaal, internetverbinding en opslagruimte. Daaruit is gebleken dat de Apple iPad Pro de beste iPad van 2023 is geworden. Toch hebben we nog een viertal goede iPads in deze review opgenomen. Hier lees je alles over onze tests en ervaringen.

Apple iPad Pro Bekijk prijzen
Opslagruimte: 128 GB
Schermdiagonaal: 11 Inch
Internetverbinding: 5G en wifi - Alleen wifi
Hierom zijn we fan:
Zware applicaties - Externe apparatuur - Groothoeklens - Schermdiagonaal
Let hierop:
Scherm - Accessoires

We beginnen deze review natuurlijk met de beste iPad van 2022, de Apple iPad Pro. Een van de belangrijkste redenen dat we deze hebben genoemd als beste iPad is dat je er zeer zware applicaties op kunt draaien. Zo is het mogelijk om te multitasken en zware apps te draaien. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook gemakkelijk foto's en afbeeldingen bewerken, mede door de M1 chip die gebruikt is.

Om deze foto's en video's op te slaan, kun je gebruik maken van de opslagcapaciteit van 128 GB. Daarnaast is de iPad ook verkrijgbaar in:

 • 256 GB
 • 512 GB
 • 1 TB
 • 2 TB

Scherm

Kijken we naar het schermdiagonaal, dan is deze met 11 inch meer dan prima. Hoewel dit kleiner is dan een computer of laptop, is dit wel een stuk groter dan bijvoorbeeld een iPhone. Vind je dit echter nog te klein, dan is het ook mogelijk om de iPad te kopen met een schermdiagonaal van 12,9 inch.

Toch is het scherm ook direct een van de nadelen als we dit vergelijken met verschillende andere iPads. Het gaat namelijk om een Liquid Retina scherm, waarmee het minder scherm is dan bijvoorbeeld een Liquid Retina XDR display. Dit scherm wordt ook alleen gebruikt bij de 12,9 inch variant.

Wil je een extern scherm gebruiken om het werken gemakkelijker te maken, dan kun je deze met de usb C poort aansluiten. Hierdoor heb je een extra scherm dat je kunt gebruiken. Wil je de iPad ook gebruiken om foto's te maken, dan kun je profiteren van een groothoeklens. Zo krijg je veel meer in beeld.

Smart Keyboard

Helaas zien we wel dat er standaard geen accessoires worden meegeleverd, waaronder bijvoorbeeld een Magic Keyboard of Apple Pencil. Deze twee accessoires moet je dus nog apart aanschaffen, waardoor de uiteindelijke prijs nog kan oplopen. Dit is natuurlijk wel allen het geval als je de iPad ook voor werk wilt gebruiken. Is dat niet het geval, dan zijn deze accessoires vaak ook overbodig.

De beste iPad van 2022 vanwege het schermdiagonaal van 11 inch en de M1 chip die gebruikt is!

Verkrijgbaar bij:
Apple iPad Bekijk prijzen
Opslagruimte: 64 GB
Schermdiagonaal: 10,2 inch
Internetverbinding: 4G+ en wifi - Alleen wifi
Hierom zijn we fan:
True Tone - A13 chip - Apple Pencil 1 - Prijs
Let hierop:
Mobiele data - Meegeleverde accessoires

Na het uitvoeren van allerlei tests, zijn we erachter gekomen dat de Apple iPad uit 2021 als best geteste iPad genoemd kan worden. Dit komt allereerst door de scherpe prijs die gebruikt is. Dit komt vooral doordat het nog een gewone iPad is, die afkomstig is uit de eerste generatie iPads die Apple gemaakt heeft. Het is daarmee ook de goedkoopste ipad in deze review.

Apple Pencil

Een groot voordeel van deze iPad is dat je de Apple Pencil van de eerste generatie kunt gebruiken om bijvoorbeeld afbeeldingen te bewerken, notities te maken of te tekenen. Het is daarbij helaas niet mogelijk om de Apple Pencil van de tweede generatie te gebruiken. Ook moeten we daarbij vermelden dat deze niet standaard wordt meegeleverd en dat je deze dus los moet aanschaffen.

Het gebruik

Bij het gebruiken van de iPad zijn er een aantal dingen opgevallen. Dit is allereerst het True Tone scherm dat gebruikt is. Deze technologie is speciaal gemaakt om ervoor te zorgen dat de witbalans van het scherm zich afstelt op de omgeving. Wil je weten hoe je deze functionaliteit op je iPad en iPhone aanzet? Hier hebben we de instructies voor je!

Ook is ons de snelheid opgevallen waarmee we door de applicaties konden gaan. Dit komt door de krachtige A13 chip die gebruikt is. We hebben verschillende applicaties getest, waaronder ook de zwaardere applicaties. Hoewel de iPad met deze applicaties moeite had, ging dat met de reguliere applicaties meer dan prima. Denk daarbij aan:

 • Browsen via het internet
 • Het lezen van het nieuws
 • Bewerken van documenten
 • Spelen van games

Toch moeten we bij het gebruik ook een minpunt vermelden. Je beschikt met deze iPad niet over een internetverbinding en kunt dus geen gebruik maken van mobiele data. Hoewel er wel een variant beschikbaar is waarbij er standaard 4G internet op je iPad zit, is dat bij deze iPad dus niet het geval.

Werk je dus veel remote of ben je vaak op plekken waar geen of slechte Wi-fi is, dan zouden we adviseren om voor de andere variant te kiezen. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je ruim €100 meer betaald, dus weeg goed af of dit relevant voor je is.

De best geteste iPad van dit jaar vanwege de scherpe prijs en de snelle A13 chip die gebruikt is!

Apple iPad Air Bekijk prijzen
Opslagruimte: 64 GB
Schermdiagonaal: 10,9 inch
Internetverbinding: 5G en wifi - Alleen wifi
Hierom zijn we fan:
M1 chip - Center Stage functie - Slank ontwerp - Intern werkgeheugen
Let hierop:
Opslagruimte - Apple Pencil & Magic Keyboard

De iPad Air is een van de tablets waarbij Apple kracht heeft willen combineren met een dun en slank ontwerp. Dat is ook direct een van de grootste voordelen van deze iPad, aangezien je deze gemakkelijk mee onderweg kunt nemen, terwijl je niet hoeft in te leveren op prestaties. De iPad heeft de volgende afmetingen:

 • Diepte: 0,61 centimeter
 • Breedte: 17,85 centimeter
 • Hoogte: 24,76 centimeter
 • Gewicht: 461 gram

Krachtige iPad

De kracht van de iPad wordt benadrukt door een tweetal belangrijke factoren. Dit komt allereerst door de M1 chip die gebruikt is. Deze was niet aanwezig op de Apple iPad Air van 2020, waardoor je hier direct een grote verbetering te pakken hebt. Deze zorgt er namelijk voor dat je ook de zwaarste programma's moeiteloos kunt draaien.

Een andere functie is de Center Stage functie. Met deze functionaliteit volgt de ingebouwde camera jouw gezicht, ook als je deze tijdens het videobellen of opnemen van de camera weg beweegt. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je tijdens het koken aan het videobellen bent of als je tutorials voor op YouTube maakt met je iPad.

Hoewel we qua werkgeheugen en kracht zeer tevreden zijn, kan de opslagcapaciteit van de iPad wel een stuk beter. Deze is met 64 GB opslag aan de lage kant, terwijl je deze alleen bij aankoop kunt uitbreiden naar 256 GB. In tegenstelling tot sommige andere iPad's in deze review, is dit ook het maximale. Zeker als je deze voor het werk gebruikt, kan 256 GB aan de lage kant zijn.

Accessoires

Helaas missen we ook bij deze iPad twee belangrijke accessoires, te weten het Magic Keyboard en de Apple Pencil van de 2e generatie. Deze moet je er namelijk apart bij kopen, waardoor de prijs wat duurder uit kan vallen. Als je deze voor het werk gebruikt, mag een Magic Keyboard eigenlijk niet ontbreken. Bij designers en ontwerpers van afbeeldingen, video's of kleding, zien we juist de Magic Pencil essentieel is.

De beste iPad Air vanwege de krachtige M1 chip, het werkgeheugen en de nieuwe Center Stage functionaliteit.

Verkrijgbaar bij:
Apple iPad Mini Bekijk prijzen
Opslagruimte: 64 GB
Schermdiagonaal: 8,3 inch
Internetverbinding: 5G en wifi - Alleen wifi
Hierom zijn we fan:
Compact formaat - A15 chip - Kwaliteit scherm - Krachtige speakers
Let hierop:
64 GB opslag - Internet

De reden dat consumenten deze iPad kopen is natuurlijk vanwege het compacte design. Het is namelijk de kleinste iPad die we in deze review gaan behandelen. Toch is het lang niet het enige grote voordeel van de Apple iPad Mini met 64 GB. Want naast dat het scherm enorm klein is, is de kwaliteit van het scherm ook nog eens erg goed.

Het scherm beschikt namelijk over een 8.3 inch Liquid Retina scherm. Vergelijken we dit met het eerder gebruikte Retina scherm van Apple, dan heeft deze een hogere dichtheid qua pixels. Doordat er meer pixels gebruikt worden, zijn de pixels onderling niet meer van elkaar te onderscheiden en is het beeld nóg beter! Op het scherm is er ook nog gebruikt gemaakt van Touch ID om ontgrendelen nog makkelijker te maken.

Geluidskwaliteit

We hebben ook gekeken naar de geluidskwaliteit, aangezien we vaak horen dat de iPad Mini gebruikt wordt om films en series te kijken. De iPad maakt gebruikt van een stereo geluidsinstallatie met twee speakers. Door in plaats van mono gebruik te maken van stereo, wordt het geluid beter verspreidt en is de geluidsweergave mooier.

Ook bij het spelen van games of laden van applicaties is het geluid ons in positieve zin opgevallen, zeker als je veel games speelt. Het is daarmee de perfecte iPad om mee te nemen onderweg en lekker games op te spelen. De A15 chip die gebruikt is ondersteund een groot aantal verschillende games!

De minpunten

Helaas zijn er ons ook een aantal minpunten opgevallen. De kleine iPad maakt namelijk gebruikt van maar 64 GB opslagruimte, waardoor we dit kunnen vergelijken met een iPhone. Wil je deze gebruiken voor het werk, dan kan het wel problemen opleveren. Mensen die de iPad gebruiken voor andere doeleinden, zullen minder problemen ervaren. Denk daarbij aan:

 • Spelen van games
 • Lezen
 • TV of series kijken

Een laatste punt van aandacht is dat het bij deze variant niet mogelijk is om te internetten. Hoewel er wel een variant met 5G en Wifi verkrijgbaar is, maakt deze iPad mini daar geen gebruik van.

De beste iPad Mini van 2022 vanwege het Liquid Retina scherm, het compacte formaat en de goede speakers!

Verkrijgbaar bij:
Apple iPad Pro Bekijk prijzen
Opslagruimte: 128 GB
Schermdiagonaal: 12,9 Inch
Internetverbinding: 5G en wifi - Alleen wifi
Hierom zijn we fan:
Face ID - Grote iPad Pro - M1 Chip - Externe monitor
Let hierop:
Prijs - Accessoires

Ben je op zoek naar een tablet waarmee je ook alles voor het werk kan regelen? Dan hebben we deze Apple iPad Pro 2021 voor je! Deze is door Apple speciaal ontworpen om voor het werk gebruikt te worden, waarbij er gebruik is gemaakt van maar liefst 8 GB intern werkgeheugen en een M1 Chip voor optimale prestaties.

Grote iPad Pro

Natuurlijk is het grote scherm van alle iPad pro's een van de grote voordelen. Hierdoor heb je namelijk de mogelijkheid om het de iPad Pro als externe monitor te gebruiken. Dit komt mede door de Thunderbolt aansluiting, waardoor je deze eenvoudig op je Macbook Pro of Air aan kunt sluiten. Wat wel als een van de nadelen benoemd kan worden, is dat het apparaat zo groot is dat je deze moeilijker met één hand vasthoudt.

Deze grote iPad Pro wordt vaak gebruikt voor het werk. Toch ontbreekt er standaard het Magic Keyboard en de Apple Pencil. Doordat je deze los moet aanschaffen, loopt de prijs alleen maar verder op. Zeker het Smart Keyboard met ingebouwde trackpad is qua aanschaf aan de dure kant.

Dit komt dan nog eens boven op de prijs die je al voor deze iPad Pro betaald. Het is namelijk de duurste iPad die we in deze review opgenomen hebben. Wil je deze alleen gebruiken voor het kijken van series en films, dan zouden we adviseren om voor een ander apparaat te kiezen.

Ontgrendelen

Het ontgrendelen van de iPad kun je op een tweetal verschillende manieren doen. Allereerst kun je natuurlijk een toegangscode invoeren. Het is echter ook mogelijk om van Face ID gebruik te maken. Hiervoor gebruik je de uitstekende camera aan de voorkant. Ook de camera aan de achterkant is ons in positieve zin opgevallen en heeft de volgende specificaties:

 • 10 Megapixel
 • Groothoek lens
 • Autofocus
 • Flitser

De beste iPad Pro met 12,9 inch scherm, krachtige M1 chip en ook nog te gebruiken als externe monitor!

Verkrijgbaar bij:
Product Opslagruimte Schermdiagonaal Internetverbinding
Apple iPad Pro Apple iPad Pro
Beste koop Ipad
128 GB 11 Inch 5G en wifi - Alleen wifi Bekijk prijzen
Apple iPad Apple iPad
Best geteste Ipad
64 GB 10,2 inch 4G+ en wifi - Alleen wifi Bekijk prijzen
Apple iPad Air Apple iPad Air
Beste Ipad Air
64 GB 10,9 inch 5G en wifi - Alleen wifi Bekijk prijzen
Apple iPad Mini Apple iPad Mini
Beste Ipad Mini
64 GB 8,3 inch 5G en wifi - Alleen wifi Bekijk prijzen
Apple iPad Pro Apple iPad Pro
Beste Ipad 12,9 Inch
128 GB 12,9 Inch 5G en wifi - Alleen wifi Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: dinsdag 30 mei 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit