Beste iPhone 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Jasper

Kun je het je nog herinneren? Dat Steve Jobs in januari 2007 het podium opstapte om de revolutionaire iPhone te presteren? We hoeven je inmiddels niet meer te vertellen dat Apple al jarenlang een van de beste mobiele telefoons produceert. Toch zitten er verschillen in de modellen die je aan het twijfelen brengen. Daar hebben wij gelukkig de oplossing voor! Ondertussen heeft Apple vijf verschillende modellen op de markt, waarbij er de komende jaren nog verschillende bij gaan komen.

Om je te helpen een goede keuze te maken tussen de verschillende modellen, hebben we hieronder een aantal van deze vijf modellen voor je vergeleken. Daarbij kijken we niet alleen naar de prijs, maar ook naar bijvoorbeeld de camera, de mogelijkheden qua geheugen en de grootte van het scherm. Wat we wel alvast kunnen verklappen, is dat de iPhone 12 met 128GB geheugen het beste uit de test komt. Deze iPhone bewijst dat een goede Apple telefoon helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Hieronder lees je waarom!

Product Scherm diagonaal Intern Werkgeheugen Screen to body ratio
Apple iPhone 12 128GB Zwart Apple iPhone 12 128GB Zwart
Beste koop iPhone
6,1 inch 4 GB 90,14% Bekijk prijzen
Apple iPhone 12 Mini 64GB Zwart Apple iPhone 12 Mini 64GB Zwart 5,4 inch 4 GB 87,85% Bekijk prijzen
Apple iPhone 12 Pro Max 256GB Grafiet Apple iPhone 12 Pro Max 256GB Grafiet 6,1 inch 6 GB 90,14% Bekijk prijzen
Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Blauw Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Blauw 6,7 inch 6 GB 90,63% Bekijk prijzen
Apple iPhone 11 128 GB Zwart Apple iPhone 11 128 GB Zwart 6,1 inch 4 GB 79% Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Apple iPhone 12 128GB Zwart Bekijk prijzen
Scherm diagonaal: 6,1 inch
Screen to body ratio: 90,14%
Intern Werkgeheugen: 4 GB
Hierom zijn we fan:
Geschikt voor 5G - Kraakheldere foto’s - Scherp OLED-scherm - 60 frames per seconde
Let hierop:
Geen accessoires

Laten we beginnen met het feit dat de iPhone volledig op de toekomst is aangepast. Door de processor en de interne software heeft het de mogelijkheid om te werken met 5G, ook al wordt dit momenteel nog niet gebruikt. Zeker als je van de allersnelste verbinding houdt, is dit zeker een aanrader.

Daarnaast heeft Apple de afgelopen jaren enorm hard gewerkt aan het verbeteren van de camera. Ten opzichte van de concurrentie bleef de producent namelijk erg achter. Tegenwoordig is dat niet meer het geval, aangezien je ook met de Apple iPhone 12 met 128 GB aan geheugen fantastische foto’s maakt!

Het scherm

Hoewel het scherm zeker niet verkeerd is, hebben we hier toch wel wat op- en aanmerkingen over. Allereerst willen we vermelden dat het enorm scherpe beelden geeft, wat te danken is aan het OLED-scherm. Met 60 frames per seconde kan het bij films en video’s nog weleens teleurstellen.  

Het is een ontbrekende schakel de laatste jaren bij Apple. Ze laten het steeds vaker na om accessoires mee te leveren, wat tot grote ergernis van mijzelf en andere Apple-fanatiekelingen leidt. Hierdoor ben je genoodzaakt, ook nog verschillende accessoires aan te schaffen. Zo ontbreekt er:

 • De oplader
 • De draadloze oplader
 • Oordopjes

Wat is de beste iPhone?

Voor ons is er geen twijfel mogelijk. De iPhone 12 met 128 GB geheugen is veruit de beste iPhone die er momenteel op de markt is. Het is een combinatie van elegantie, kwaliteit en prestaties. Het is daarom met recht een van beste elektronica aankopen die je dit jaar kunt doen.

De Apple iPhone 12 met 128GB is met recht de beste iPhone die er momenteel op de markt is.

Apple iPhone 12 Mini 64GB Zwart Bekijk prijzen
Scherm diagonaal: 5,4 inch
Intern Werkgeheugen: 4 GB
Screen to body ratio: 87,85%
Hierom zijn we fan:
Geschikt voor 5G - Bediening met één hand - Ultra groothoeklens - Enorm snel
Let hierop:
Geen telelens - Geen accessoires

Ben je op zoek naar kwaliteit, maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Dan ben je bij de Apple iPhone 12 mini met 64 GB aan het juiste adres. Met deze iPhone sorteer je alvast voor op het 5G netwerk dat eraan zit te komen. Door verschillende verbeteringen aan de processor is dit toestel ook nog eens erg snel!

Qua prijs/kwaliteit scoort de iPhone 12 mini erg goed. De telefoon past in één hand, waardoor je niet beide handen nodig hebt om de telefoon te bedienen. Uit ervaring blijkt dat dit bij andere iPhones wel nodig is. Daarnaast is de iPhone verkrijgbaar met verschillende totale opslagcapaciteit:

 • 64 GB
 • 128 GB
 • 256 GB

Camera

Wat betreft de camera kunnen we een groot voordeel, maar ook een nadeel benoemen. Het voordeel is dat Apple heeft gekozen voor een ultra groothoeklens, waardoor je enorm grote foto’s kunt maken. Helaas is er geen sprake van een telelens, waardoor je objecten minder dichtbij kunt halen.

Een ander nadeel is het niet meeleveren van accessoires. Daaronder valt bijvoorbeeld de (draadloze) oplader en de oortjes. Deze moet je dus apart bij het apparaat kopen als je deze niet meer hebt liggen van je eerdere iPhone. Veel Apple fanaten hebben hier al kritiek op gegeven, zonder effect helaas.

De iPhone 12 mini is dé iPhone voor Apple fanaten die op zoek zijn naar hoge kwaliteit voor een schappelijke prijs.

Apple iPhone 12 Pro Max 256GB Grafiet Bekijk prijzen
Scherm diagonaal: 6,1 inch
Intern Werkgeheugen: 6 GB
Screen to body ratio: 90,14%
Hierom zijn we fan:
Verschillende camera’s - 4X telelens - A14 Bionic Chip - Scherm
Let hierop:
Geen accessoires - Grote smartphone

Het scherm van deze iPhone is het grootste voordeel. Niet alleen is het scherm enorm groot waardoor je er vrijwel alles op kunt doen, ook de zogenaamde screen to body ratio ligt boven de 90%. Heirdoor heb je relatief weinig behuizing en veel scherm. Een compromis hiervan is het ontbreken van de home-knop.

Hoewel de grootte van het scherm als voordeel gezien kan worden, wordt het door sommige gebruikers ook als nadeel ervaren. Het maakt de smartphone namelijk erg groot. Hierdoor is er wel plaats voor een A14 Bionic Chip, die de iPhone geschikt met voor grootste prestaties, waaronder zware games.

Daarnaast is de aanwezigheid van de verschillende camera’s een belangrijke reden waarom Apple fanaten als ik hebben gekozen voor de Apple iPhone 12 Pro. De telefoon beschikt onder meer over een:

 • 4X Telelens
 • Groothoeklens
 • Standaard

Valbescherming

Doordat er gekozen is voor een metalen behuizing met glazen elementen, moet je wel opletten als je de telefoon laat vallen. We raden dan ook altijd aan om een bescherming voor je iPhone te gebruiken. Daarbij kun je kiezen voor zowel een schermprotector als een hoesje voor valbescherming.

Ontbreken van accessoires

Laten we dit maar direct als een van de grote nadelen benoemen. De oortjes en de oplader worden standaard niet meegeleverd. Een koptelefoon moet je dus apart kopen. Hoewel je wel de USB-kabel krijgt, moet je de stekker apart kopen. Dit komt dus nog boven op de prijs.

De krachtige iPhone 12 Pro 256 GB met groot scherm staat garant voor grote prestaties!

Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Blauw Bekijk prijzen
Intern Werkgeheugen: 6 GB
Scherm diagonaal: 6,7 inch
Screen to body ratio: 90,63%
Hierom zijn we fan:
Haarscherpe foto’s - 5X telelens - A14 Bionic Chip
Let hierop:
Geen accessoires - Grote smartphone - Camera steekt uit

Momenteel is het de grootste iPhone die er op de markt te verkrijgen is. Dit is zowel een voordeel als een nadeel te noemen. Het scherm is bijna niet met één hand te bedienen en past moeilijk in een broekzak, maar zorgt er wel voor dat je haarscherp beeld hebt. Het lijkt soms net een kleine tablet!

De grootte van de iPhone 12 Pro Max zorgt ervoor dat er ruimte is gemaakt voor de A14 Bionic Chip. Dit is de nieuwste en snelste chip die Apple in haar telefoons gebruikt. Hierdoor is het toestel een stuk energiezuiniger dan haar voorgangers. Voor de beste prestaties is een powerbank echter aan te raden. 

Camera’s

Ook hier zijn de camera’s van de iPhone het benoemen waard. Door de ingebouwde 5 keer telelens kun je enorm ver inzoomen, zonder dat de kwaliteit van de foto achteruit gaat. Daarnaast zijn er op de achterkant nog twee andere camera’s (waaronder een ultragroothoeklens) voor uitstekende foto’s.

Helaas steken de verschillende lenzen aan de achterkant van het toestel uit. Hierdoor leg je de iPhone altijd met de lens op tafel in plaats van met de behuizing. Dit is op te lossen door een extra hoesje te kopen, dat tegelijkertijd voor betere bescherming zorgt. Zonder hoesje heb je kans op beschadigingen.

Wil je de iPhone helemaal personaliseren, dan kun je kiezen voor 128 GB, 256 GB of zelfs 512 GB. Ook is het mogelijk om de iPhone te kopen is een van de volgende kleuren:

 • Pacific Blue
 • Goud
 • Grafiet
 • Zilver

De iPhone 12 Pro Max met 128 GB is een ware alleskunner met een groot beeldscherm, goede batterij en fantastische camera’s!

Apple iPhone 11 128 GB Zwart Bekijk prijzen
Intern Werkgeheugen: 4 GB
Scherm diagonaal: 6,1 inch
Screen to body ratio: 79%
Hierom zijn we fan:
Groothoeklens - Snelle A13 processor - Slow Motion video’s
Let hierop:
Geen optische zoom - Geen accessoires - Uitstekende lenzen

Ten opzichte van de vernieuwde iPhone 12 mist deze iPhone 11 met 128 GB het een en ander. Toch zien we ook verschillende verbeteringen ten opzichte van de iPhone X. Zo is het scherm groter, is er een groothoeklens ingebouwd, is er een betere chip (A13 Bionic Chip) gebruikt en is de batterijduur verlengd.

De groothoeklens is niet de enige verbetering die is doorgevoerd door Apple als het aankomt op de camera’s. Met de iPhone 11 is het namelijk ook voor het eerst mogelijk om slow motion video’s te maken. Ook dit is een sterke verbeteringen ten opzichte van de iPhone X.

Minpunten

Ook bij deze iPhone ontbreken de belangrijke accessoires. Er wordt geen adapter meegeleverd en ook de oortjes ontbreken. Maak je vaak gebruik van een speaker, dan zijn de oortjes geen probleem. Voor de adapter kun je kiezen voor een oude adapter of de adapter van een ander apparaat. Dit bespaart kosten.

Helaas is de iPhone nog niet geschikt voor 5G. Wil je dus gebruikmaken van de snelste verbinding, dan moet je kiezen voor het 4G netwerk of een sterk wifi-netwerk. Dit laatste heb je natuurlijk zelf in de hand en kun je verbeteren met verschillende wifi-versterkers.

Eindeloze mogelijkheden

Het grote voordeel van de iPhone 11 is dat de mogelijkheden qua persoonlijke voorkeur eindeloos zijn. Ik heb zelf een iPhone 11 in het zwart, maar deze is ook verkrijgbaar in geel, groen, paars, rood en wit. Ook de opslagcapaciteit is prima in orde:

 • 64 GB
 • 128 GB
 • 256 GB
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit