Beste kattenverjager 2022

Laatste ge-update in door Els

Je ligt lekker lui op de loungebank in je tuin en ruikt ineens iets vies. Toch niet alweer hè? Jawel, dat is dus wél kattenpis!

Het is niet dat je katten haat, je houdt alleen niet van hun uitwerpselen in je tuin. Alle tips van je oma heb je al opgevolgd, van koffieprut tot kerriepoeder strooien, maar niets werkt.

Dan toch maar overgaan op zo’n apparaat met hoge pieptoon. Je schrikt van de hoeveelheid kattenverjagers waar je uit kunt kiezen. Hoe zorg je nu dat je geen kat in de zak koopt?  

Wij hebben voor jou verschillende modellen ultrasone kattenverjagers onderzocht en getest. We keken onder andere naar de werking, energiezuinigheid en installatie- en montagemogelijkheden.

Het was een spannende strijd tegen ongewenst kattenbezoek maar het is ons gelukt! We hebben een top 5 beste kattenverjagers samengesteld. Met op nummer 1 de beste kattenverjager 2022 Pest-Tech™ PT-501

Beste koop kattenverjager
Pest-Tech™ PT-501
Bol.com
Pest-Tech™ PT-501
Best geteste kattenverjager
Dentools
Bol.com
Dentools
Beste ultrasone kattenverjager
Pest-Tech™ PT-221
Bol.com
Pest-Tech™  PT-221
Beste elektronische kattenverjager
CatAway®
Bol.com
CatAway®
Beste kattenverjager met licht
Ferodelli
Bol.com
Ferodelli
Pest-Tech™ PT-501 Bekijk prijzen
Werking: Ultrasoon
Verstelbare frequentie: Ja
Weerbestendig: Waterdicht IP44
Energiezuinig: Ja
Hierom zijn we fan:
Kattenverjager is energiezuinig waardoor je geen extra geld kwijt bent aan batterijen.
Let hierop:
Kattenverjager laadt niet op wanneer het zonnepaneel bedekt is met bladeren of onder water staat. Check vooral bij herfstig weer of het apparaat het nog doet.

De beste koop kattenverjager 2022 is de ultrasone Pest-Tech™ PT-501 omdat het effectief de katten uit onze tuin heeft verjaagd! Het is wel een duurder apparaat vergeleken met andere merken maar je krijgt echt waar voor je geld.

Plaatsing

We hebben dit apparaat opgehangen in de tuin van een collega. Heel makkelijk; een spijker in de schutting en klaar. Er zat ook een pin bij om de kattenverjager in de grond te steken, dat is ook handig als je de katten bijvoorbeeld uit je moestuin wilt houden.

Energiezuinig

Deze ultrasone kattenverjager werkt op batterijen die opladen door zonne-energie. Het apparaat is verder zuinig in gebruik. Het heeft een ingebouwde sensor die alleen activeert wanneer het een dier spot, bijvoorbeeld jouw buurkat.

Door gebrek aan zonnestralen hebben we het apparaat wel een keer op moeten laden. Dat ging trouwens prima met de bijgeleverde USB kabel.

Let wel op! Tijdens het opladen werkt de sensor niet en zendt het constant geluid uit. Wij konden het geluid niet horen, maar kleine kinderen kunnen er wel last van hebben. Voor de zekerheid hebben we het apparaat tijdens het opladen maar even uitgezet.

Andere gebruikers gaven aan dat je vooral in de herfst vaker moet controleren of het zonnepaneeltje niet bedekt is met bladeren of onderwater staat. Het apparaat kan dan niet opladen. Dus als je toch in de weer bent met de bladblazer, vergeet dan dus de kattenverjager niet!

De katten blijven weg uit onze tuin! We kunnen weer vogels spotten en tuinieren zonder angst voor kattenstront. Prima toestelletje!

Verkrijgbaar bij:
Dentools Bekijk prijzen
Werking: Ultrasoon LED-lichtflitsen
Verstelbare frequentie: Ja
Weerbestendig: Waterafstotend IPX4
Energiezuinig: Ja
Hierom zijn we fan:
Bij deze katteverjager kan je zelf de frequentie en bereik instellen zodat het effectief werkt in jouw situatie.
Let hierop:
Kattenverjager kan hoorbaar en onaangenaam zijn voor jonge kinderen, verhoog dan de frequentie zodat het niet meer hoorbaar is.

De best geteste kattenverjager 2022 Dentools ziet er op het eerste gezicht misschien niet supersonisch uit, maar werkt wél als de beste! En het heeft de laagste prijs uit onze top 5. Goedkoop is in dit geval geen duurkoop.

Plaatsing

We hebben deze Dentools kattenverjager aan het werk gezet bij iemand die alles al had geprobeerd om twee buurkatten uit de tuin te houden. We zetten het apparaatje tussen de struiken in de grond. Je kan het ook neerleggen aangezien het een platte kant heeft.

Eén van de buurkatten was helaas niet onder de indruk en gebruikte de tuin als favoriete  kattenbak. Gelukkig zit er ook een mogelijkheid op om zelf de frequentie in te stellen. Daardoor kun je de frequentie verhogen tot het punt dat het geluid echt irritant is voor de kat en daardoor vertrekt.

We zochten op internet naar de frequentie die katten echt niet fijn vinden en hebben de frequentie zelf hoger gezet op 30 KHZ. En ja hoor, beide buurkatten niet meer gezien!

Energiezuinig

Deze kattenverjager werkt op zonne-energie en laadt tegelijkertijd de ingebouwde batterij op. Bij weinig zon gebruik je de bijgeleverde USB kabel om op het apparaat op te laden. Het beschikt net als de Pest-Tech™ PT-501 over een ingebouwde sensor waardoor het apparaat zuinig in gebruik is.

Het was even zoeken naar de juiste frequentie, maar nu deze gevonden is, werkt het perfect!

Verkrijgbaar bij:
Pest-Tech™  PT-221 Bekijk prijzen
Werking: Ultrasoon LED-lichtflitsen sonisch geluidsalarm
Verstelbare frequentie: Nee
Weerbestendig: Waterdicht ABS-plastic
Energiezuinig: Ja
Hierom zijn we fan:
Kattenverjager zendt sonisch en ultrasonisch geluid uit in combinatie met fel licht, waardoor het verdrijfeffect heel hoog is.
Let hierop:
De sensor is niet instelbaar op gevoeligheid en bereik, niet handig als je een afgekaderd klein gebied wilt beschermen.

De beste ultrasone kattenverjager 2022 Pest-Tech™ PT-221 is een slim apparaat, want het combineert ultrasoon (niet hoorbaar voor de mens) met sonisch (wel hoorbaar voor de mens) geluid en felle flitslichten! Extra schikken voor de kat dus, die in onze testcase snel de benen nam.

Plaatsing

Deze kattenverjager is makkelijk te monteren. De plek die je deze kattenverjager geeft is heel belangrijk omdat je de grootte van het bereik niet zelf in kan stellen. Onhandig als je bijvoorbeeld alleen het bloembed in je tuin wilt beschermen voor je eigen kat.

Net als bij een beveiligingscamera is het dus belangrijk het apparaat precies goed te richten, zodat je een effectief bereik hebt.

De sensor van deze kattenverjager is heel gevoelig. De sensor kan een klein kind aanzien voor een groter dier. Het sonisch geluidsalarm gaan dan af. Dat kan irritant worden als er spelende kinderen in de buurt zijn.

Energiezuinig

In onze testcase kozen we voor de stand waarbij het geluidsalarm, het ultrasone geluid en de lichtflitsen tegelijk afgingen. Het duurde 30 seconden. Het apparaat schakelde zichzelf uit, dus heel energiezuinig!

Deze kattenverjager werkt op batterijen die oplaadbaar zijn met zonlicht of met de bijgeleverde USB-kabel. Dit apparaat kun je ook op het lichtnet aansluiten. Nadeel is dat het apparaat dan 24 uur lang elk kwartier afgaat.

De batterij is wel snel leeg bij weinig zon, maar die kan je via een meegeleverde USB lader gelukkig weer snel opladen.

Verkrijgbaar bij:
CatAway® Bekijk prijzen
Werking: Ultrasoon
Verstelbare frequentie: Ja
Weerbestendig: Waterafstotend IPX4
Energiezuinig: Ja
Hierom zijn we fan:
Niet alleen voor katten maar ook andere dieren zoals ratten en muizen, handig; als de katten verjaagd zijn verdrijft het de muizen uit je tuin.
Let hierop:
Kattenverjager kan los op de grond vanwege de platte kant, maar grote kans dat het apparaat wegwaait bij stormachtig weer en kapotgaat.

Wij kozen als beste elektronische kattenverjager 2022 de CatAway® omdat het doet wat de naam van het apparaat al zegt; het houdt de kat weg! En als je wilt: ook nog andere dieren, zoals marters, muizen en ratten. Er zit zelfs een stand op om wilde dieren weg te jagen, handig voor in de tent als je gaat wildkamperen!

Ook dit apparaat doet zijn werk voor jou. De tijd van het startklaar zitten met je waterpistool is voorbij!

Plaatsing

We hebben dit apparaat uitgeprobeerd op een dakterras. In eerste instantie legden we het los tegen de muur aan. Maar na een flinke storm is het weggewaaid en helaas kapot gevallen. Op een dakterras of balkon hang je het apparaat maar beter op zodat het bij harde windstoten niet bij de buren belandt of kapot valt.

Energiezuinig

Deze kattenverjager werkt op door zonne-energie oplaadbare batterijen. Als er te weinig zon is kun je het apparaat eenvoudig opladen met de bijgeleverde USB-kabel.

Ik was altijd erg sceptisch tegen dit soort apparaten maar nu ik er een heb zou ik niet meer zonder willen.

Verkrijgbaar bij:
Ferodelli Bekijk prijzen
Werking: Ultrasoon LED-lichtflitsen
Verstelbare frequentie: Ja
Weerbestendig: Waterdicht IP44
Energiezuinig: Ja
Hierom zijn we fan:
Kattenverjager is bestand tegen alle weertypen, je kan het met een gerust hart in je tuin hangen of neerzetten.
Let hierop:
De meegeleverde grondpin sluit niet altijd goed aan, gebruik wat superlijm om de pin vast te zetten.

De beste kattenverjager met licht is de Ferodelli met het hoogste detectiebereik uit onze test! Het is een kwalitatief goed apparaat tegen een eerlijke prijs.

We maakten gebruik van de extra licht-stand. Een felle lichtflits verschijnt bij iedere beweging. Dat werkte prima achter in de tuin waar de katten over de schutting klommen, inderdaad, klommen, want dat is nu verleden tijd!

Glipt jouw eigen kat vaak weg over de schutting en wil je dat voorkomen? Dan is deze kattenverjager ook geschikt. En anders heb je altijd nog de tuinslang, waarmee je bij iedere klimpoging je kat nat sproeit. Een kat haat water, na een tijdje zal je kat de sprong niet meer wagen!

Plaatsing

Wij hingen de kattenverjager aan een schroef in de schutting.  Blijft prima hangen, zelfs bij slecht weer, windstoten en regenbuien. Er zit ook een grondpin bij, maar die sluit niet goed aan volgens andere gebruikers. Zij gebruikten een beetje superlijm en daarmee was het probleem opgelost!

Energiezuinig

Het apparaat werkt op zonne-energie en het laadt zichzelf op. Als er weinig zon is, gebruik dan de bijgeleverde USB-kabel om het apparaat op te laden. Dat werkt vrij gemakkelijk.

Heeft inmiddels al aardig wat regenbuien erop zitten en werkt nog steeds probleemloos zonder tussentijds opladen.

Verkrijgbaar bij:
Product Werking Verstelbare frequentie Weerbestendig Energiezuinig
Pest-Tech™ PT-501 Pest-Tech™ PT-501
Beste koop kattenverjager
Ultrasoon Waterdicht IP44 Bekijk prijzen
Dentools Dentools
Best geteste kattenverjager
Ultrasoon LED-lichtflitsen Waterafstotend IPX4 Bekijk prijzen
Pest-Tech™  PT-221 Pest-Tech™ PT-221
Beste ultrasone kattenverjager
Ultrasoon LED-lichtflitsen sonisch geluidsalarm Waterdicht ABS-plastic Bekijk prijzen
CatAway® CatAway®
Beste elektronische kattenverjager
Ultrasoon Waterafstotend IPX4 Bekijk prijzen
Ferodelli Ferodelli
Beste kattenverjager met licht
Ultrasoon LED-lichtflitsen Waterdicht IP44 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: dinsdag 6 juni 2023
Door:
Els

Els heeft ruim 6 jaar ervaring als copywriter. Ze is nieuwsgierig en duikt graag diep in een onderzoek om de beste producten naar boven te halen. Ze wordt blij als ze jou kan helpen bij keuzestress!