Beste kattenvoer 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Agnes

Wist je dat een kat jaarlijks gemiddeld tussen de 75 en 110 kilo natvoer eet? Voer je alleen kattenbrokken? Dan verbruik je al snel tussen de 15 en 25 kilo droogvoer op jaarbasis. Dat zijn heel wat kilo’s voer die jouw lieve huisdier weg smult.

Om erachter te komen wat het beste kattenvoer is, vergelijken we in deze review verschillende soorten droogvoer en natvoer. De Felix Original Mix Selectie in Gelei heeft daarbij de eerste plaats gekregen.

We kwamen tot deze conclusie nadat we vijftien soorten kattenvoer met elkaar hebben vergeleken. Hierbij hebben we speciaal gelet op de prijs, de voedingswaarde, gebruiksgemak en geschiktheid voor bepaalde katten. Kijk dus snel welke merken en soorten voer we getest hebben en wat we er van vonden.

# Product Speciaal voor Type voer Graanvrij
1 Felix Original Mix Selectie in Gelei
Beste koop kattenvoer
Alle katten Natvoer Bekijk prijzen
2 Royal Canin Sensible 33
Best geteste kattenvoer
Katten met gevoelige spijsvertering Droogvoer Bekijk prijzen
3 Almo Nature Hfc Cat Natural
Beste natvoer katten
Volwassen katten Natvoer Bekijk prijzen
4 Royal Canin Fit 32
Beste kattenbrokken
Volwassen katten Droogvoer Bekijk prijzen
5 Royal Canin Sterilised In Gravy
Beste kattenvoer gesteriliseerde kat
Gesteriliseerde/Gecastreerde katten Droogvoer Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zondag 2 oktober 2022
Felix Original Mix Selectie in Gelei Bekijk prijzen
Speciaal voor: Alle katten
Type voer: Natvoer
Graanvrij: Ja

Felix Original Mix Selectie in Gelei is kattenvoer wat geschikt is voor binnen- en buitenkatten. We vinden dit de beste koop omdat het geschikt is voor alle katten en bovendien een prima prijs heeft.

In deze voordeelverpakking zitten 44 zakjes met malse stukjes natvoer in gelei. Katten eten dit graag omdat het zacht en mals is. Het is dus ook geschikt voor oudere katten die soms moeite hebben met kauwen. Het voer is niet speciaal geschikt voor katten met een allergie.

De zakjes zijn handig in gebruik en hygiënisch. Ze zorgen helaas wel voor veel afval, zeker als je de aanbevolen 4 zakjes per dag voert.

Het beste natvoer voor kieskeurige katten

Als je een kat hebt die houdt van afwisseling, dan is dit voer heel geschikt. Er zitten namelijk 4 verschillende smaken in:

 • Rund
 • Kip
 • Zalm
 • Tonijn

Zo kun je elke dag iets anders voeren. De kwaliteit van dit voer is uitstekend, omdat het is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. De brokjes bevatten veel vlees, maar helaas ook een beetje suiker. Dit is slecht voor de tanden en kan diabetes veroorzaken.

We vonden het wel een pluspunt dat er geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen in dit voer zitten. Niet alle katten kunnen daar namelijk tegen. Alle mineralen en vitaminen zitten er in de juiste combinatie in, zodat je kat gezond blijft. De essentiële Omega 6-vetzuren geven je kat een mooie vacht.

Kies voor deze Felix Original Mix Selectie in Gelei als je smakelijk natvoer aan je kat wilt geven.

Door de vier verschillende smaken biedt dit kattenvoer veel variatie voor alle katten.

Plus- en minpunten
Hygiënische portieverpakking – Bevat de juiste voedingsstoffen – Zacht en mals
Veel afval door portieverpakking – Bevat suiker – Niet voor katten met een allergie
Royal Canin Sensible 33 Bekijk prijzen
Speciaal voor: Katten met gevoelige spijsvertering
Type voer: Droogvoer
Graanvrij: Nee

Sommige katten hebben een gevoelige spijsvertering waardoor ze last hebben van diarree of zachte ontlasting en spugen. Dan kun je als baasje vaak met de dweil en stofzuiger aan de slag. Daarom testen we dit Royal Canin Sensible 33 voer, wat speciaal is gemaakt voor katten met verteringsproblemen.

In dit voer zitten speciale eiwitten die zeer goed verteerbaar zijn, waardoor er minder kans is op verteringsproblemen. Verder zit in dit voer:

 • bietenpulp
 • Fructo-Oligo-Sacchariden

Deze ingrediënten zorgen voor een evenwichtige darmflora en verbeteren de spijsvertering van gevoelige katten.

Het best geteste kattenvoer voor volwassen katten

Dit Royal Canin Sensible 33 voer is geschikt voor katten vanaf 3 jaar. Is je kat jonger, dan kun je dit voer helaas niet gebruiken. Het voer is geschikt voor outdoor katten. Katten die nooit buiten komen, kunnen snel te dik worden van dit voer. De katten eten het erg graag.

Vanwege de kwaliteit, smakelijkheid en de gunstige werking op de spijsvertering beoordelen we dit voer als “best getest”. Het voer is duurder dan andere soorten kattenvoer. Daar staat tegenover dat je misschien minder vaak naar de dierenarts hoeft met een zieke kat.

Heeft jouw kat vaak last van buikpijn? Probeer dan eens de kattenbrokjes van Royal Canin Sensible 33.

De speciale, zeer goed verteerbare eiwitten maken dit voer geschikt voor katten met een gevoelige spijsvertering.

Plus- en minpunten
Goed verteerbaar – Hoog energiegehalte, weinig nodig – Smakelijk voer
Voor katten vanaf 3 jaar – Alleen voor buitenkatten – Duur voer
Almo Nature Hfc Cat Natural Bekijk prijzen
Speciaal voor: Volwassen katten
Type voer: Natvoer
Graanvrij: Nee

Omdat katten niet altijd goed reageren op kunstmatige toevoegingen aan het voer, besloten we om dit Almo Nature Hfc Cat Natural voer ook te testen. Almo Nature kattenvoeding bestaat volgens de fabrikant zoveel mogelijk uit hoogwaardige en natuurlijke grondstoffen. In het voer zitten geen kleurstoffen, conserveringsmiddelen en andere stoffen waar een kat slecht op kan reageren.

Het beste natvoer voor katten die natuurlijk voer willen

Het enige minpuntje van dit Almo Nature kattenvoer is dat er 1% rijst in dit voer zit. Het is dus niet graanvrij. Als je kat daarop reageert, dan kun je de kruimeldief weer pakken. Dit voer bestaat uit:

 • 75% verse zeevis
 • 24% visbouillon
 • 1% rijst

Er zit dus heel veel vis in dit voer. Na opening kun je dit voer helaas niet zo lang bewaren.

Dit voer is niet het goedkoopste natvoer wat we getest hebben, maar de kwaliteit is erg goed. Volgens reviews van gebruikers zijn katten dol op dit voer en is het zeer geschikt voor katten met een slecht gebit. We denken zelf dat dit voer bij alle katten wel in de smaak zal vallen vanwege het natuurlijke karakter.

Zoek je een natuurlijk en smakelijk natvoer voor je kat? Dan is dit Almo Nature Hfc Cat Natural voer iets voor jou.

Dit voer bevat alleen natuurlijke ingrediënten en wordt daardoor graag gegeten door katten.

Plus- en minpunten
Geen kunstmatige toevoegingen – Bevat 75% verse vis - Smakelijk
Niet graanvrij - Niet geschikt voor jonge katten – Beperkt houdbaar na opening
Royal Canin Fit 32 Bekijk prijzen
Speciaal voor: Volwassen katten
Type voer: Droogvoer
Graanvrij: Nee

Een standaard kattenvoer mag natuurlijk niet ontbreken in onze test. Deze kattenbrokken van Royal Canin zijn speciaal samengesteld om volwassen katten van 1 tot 7 jaar elke dag mee te voeren. Elke kat heeft tenslotte goede voeding nodig om gezond te blijven.

Dit voer is een compleet voer met alle vitamines en mineralen die een kat nodig heeft. Helaas is dit voer niet graanvrij, want het bevat:

 • tarwe
 • maïs
 • rijst

Het voer is wel zo samengesteld dat je kat makkelijker van de haarballen af kan komen. Heeft je kat de neiging om snel dik te worden? Dan helpen deze kattenbrokken om je kat op gewicht te houden. Zoek je ook voer voor je hond? Neem dan een kijkje bij onze hondenvoer test.

De beste kattenbrokken voor gezonde urinewegen

Katten krijgen snel last van hun urinewegen. Ze kunnen bijvoorbeeld blaasstenen krijgen. We hebben dus gekeken of dit voer daartegen helpt. In Royal Canin Fit 32 zit een uitgebalanceerde hoeveelheid vitaminen en mineralen die helpt om gezonde urinewegen te ondersteunen.

Wil je kattenbrokken die je kat elke dag fit en gezond houden? Kies dan voor Royal Canin Fit 32.

Met de speciale vezels in dit voer komt je kat makkelijker van zijn haarballen af.

Plus- en minpunten
Beschermt urinewegen – Kat komt makkelijker van haarballen af - Compleet voer
Niet graanvrij – Niet geschikt voor katten < 1jaar
Royal Canin Sterilised In Gravy Bekijk prijzen
Speciaal voor: Gesteriliseerde/Gecastreerde katten
Type voer: Droogvoer
Graanvrij: Nee

Als een kat wordt gesteriliseerd of gecastreerd, dan verandert de voerbehoefte. Daarom testen we hier Royal Canin Sterilised In Gravy kattenvoer. Dit is een natvoer wat bestaat uit vleesbrokjes in saus. Het is geschikt voor volwassen katten van 1 tot 7 jaar.

Het beste kattenvoer om je gesteriliseerde kat op gewicht te houden

Door castratie of sterilisatie worden katten minder actief en verandert de energiebehoefte. Je kat wordt dan al snel te zwaar. We hebben dus gekeken naar het energiegehalte en dit voer bevat minder vet.

Als je de juiste porties voert, dan blijft je kat mooi op gewicht. Elke portie zit wel los verpakt en dat zorgt voor redelijk wat afval. Als een zakje eenmaal is geopend, dan is het beperkt houdbaar.

Dit voer heeft de volgende eigenschappen:

 • Ondersteunt de urinewegen
 • Bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen
 • Bijzonder smakelijk

Het voer is verkrijgbaar in één smaak. Je kunt het wel combineren met Royal Canin Sterilised brokken of ander droogvoer.

Wil je graag speciaal voer voor je gesteriliseerd of gecastreerde kat? Dan is Royal Canin Sterilised In Gravy het beste kattenvoer.

De speciale mineralensamenstelling van dit voer ondersteunt de urinewegen van je kat.

Plus- en minpunten
Ondersteunt urinewegen – Houdt je kat op gewicht - Smakelijk
Losse zakjes dus veel afval – Na opening beperkt houdbaar – Eén smaak
Door: Agnes

Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.