Beste kattenvoer 2023. 5x het beste kattenbrokken

Laatste ge-update in door Eva

Het eerste bewijs dat katten als huisdier werden gebruikt dateert al van 900 voor Christus. Inmiddels voeren we onze kat jaarlijks tussen de 75 en 110 kilo kattenvoer. Dit kan zowel natvoer, droogvoer of brokjes zijn. Om je te helpen het beste voer voor jouw kat te kiezen, hebben we verschillende soorten kattenvoer met elkaar vergeleken.

Zo keken we in de voeding naar de koolhydraten, eiwitten en smaak, zoals kip. Ook vergeleken we merken als Whiskas en Royal Canin én legde we kattenbrokken naast katten natvoer. Ook keken we voor wie de brok geschikt was en maakte we daarvan een lijst: de top 5 kattenbrokken. Daar is de Royal Canin Fit 32 als beste kattenvoer van 2023 gekomen. Benieuwd naar andere goede soorten kattenvoer? Hier lees je er alles over!

Royal Canin Fit 32 Bekijk prijzen
Type voer: Droogvoer
Geschikt voor: Alle katten
Graanvrij: Nee
Hierom zijn we fan:
Grote verpakking
Geen haarballen
Gezonde urinewegen
Let hierop:
Droog
Prijs

Geschikt voor: Mensen met katten tussen 1 en 7 jaar die van een grootverpakking willen profiteren.

Laten we maar meteen beginnen met het beste kattenvoer van 2022, de Royal Canin Fit 32 grootverpakking. In deze verpakking zit maar liefst 12 kilogram eten, waardoor je lange tijd met de zak kunt doen!

Beste kattenbrokken

Volgens ons zijn het de beste kattenbrokken vanwege de ingrediënten die gebruikt zijn. De uitgebalanceerde voedingsstoffen die gebruikt zijn zorgen namelijk voor de volgende voordelen:

 • Minder kans op haarballen
 • Gezonde urinewegen
 • Goed verteerbare eiwitten

De specifieke voedingsvezels zorgen ervoor dat je kat eenvoudiger van de ingeslikte haren afkomt. Deze worden ingeslikt bij het verzorgen van de vacht. Doordat deze haren gemakkelijker worden afgevoerd, heeft de kat ook minder last van haarballen.

De vitaminen en mineralen die gebruikt worden, zorgen daarnaast voor gezonde urinewegen. Hierdoor kan je kat blijven urineren en ontstaan er geen ontstekingen.

De aandachtspunten

Kies je ervoor om deze droge brokjes aan je kat te geven, dan is het aan te raden om altijd vers water in de buurt te hebben. Zo kan het vocht aangevuld worden dat je kat nodig heeft om het eten goed te verteren.

Daarnaast is ons ook de prijs van de zak opgevallen. Ondanks dat je een grote zak koopt waar je lang mee kunt doen, ligt de prijs een stuk hoger. Zeker als je dit bijvoorbeeld met Felix Original Mix selectie vergelijkt, waar je 44 blikjes krijgt voor een vierde van de prijs.

Het beste kattenvoer van 2022 vanwege de grootverpakking en de vele voedingsstoffen die gebruikt worden.

Felix Original Mix Selectie Bekijk prijzen
Type voer: Natvoer
Geschikt voor: Katten die alles lusten
Graanvrij: Nee
Hierom zijn we fan:
Zakjes voer
Kunstmatige toevoegingen
Verschillende smaken
Prijs
Let hierop:
Houdbaarheidsdatum
Meer verpakkingen per dag

Geschikt voor: Mensen die hun kat meer vocht willen geven door natvoer te gebruiken

Wil je jouw kat extra vocht toedienen met voer, dan kan Felix Original Mix selectie je uitkomst bieden. Hier krijg je maar liefst 44 zakjes met kattenvoedingen, bestaande uit 11 verpakking met:

 • Rund
 • Kip
 • Tonijn
 • Zalm

Beste kattenvoer

Een groot voordeel van het kattenvoer is dat er geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen gebruikt worden. Daarnaast is het een essentiële bron van Omega-6 vetzuren, hoogwaardige ingrediënten en vitaminen en mineralen.

Doordat het kattenvoer in zakjes wordt aangeleverd, is de portiegrootte direct bepaalt. Voor een gemiddelde volwassen kat worden er gemiddeld 4 zakjes per dag aanbevolen, terwijl er voor een gesteriliseerde kat 3 zakjes per dag worden geadviseerd.

Dit is direct ook een van de nadelen. De portiegrootte komt namelijk niet overeen met één zakje. Zo is een portiegrootte bij veel katten twee zakjes tegelijkertijd. Hier moet je dus wel rekening mee houden.

Goede kattenbrokken voor een goede prijs

De prijs van het kattenvoer is een groot voordeel. Per verpakking betaal je namelijk maar €0,34, waardoor je per dag maar €1,36 kwijt bent aan kattenvoer. Met één verpakking kun je gemiddeld zo'n 10 dagen vooruit.

We adviseren daarbij niet om meerdere verpakkingen tegelijkertijd te kopen. Dit komt omdat er altijd een beperkte houdbaarheidsdatum op natvoer zit. Schaf je meerdere verpakking tegelijkertijd aan, dan kan het zijn dat het voer over datum gaat.

Het best geteste kattenvoer van 2022 vanwege de eenvoudige verpakking in vier verschillende smaken!

Almo Nature Hfc Bekijk prijzen
Type voer: Natvoer
Geschikt voor: Alle katten
Graanvrij: Ja
Hierom zijn we fan:
Tonijn
Natvoer
Toegevoegde stoffen
Calorieën
Let hierop:
Prijs
Gewicht

Geschikt voor: Katten die graag tonijn eten en met natvoer meer vocht binnen moeten krijgen

Natvoer is enorm geschikt voor katten vanwege de hoeveelheid vocht die in het voer zit. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee:

 • Minder risico op urinewegproblemen;
 • Lagere kans op blaasgruis of blaasstenen
 • Katten die weinig drinken
 • Voer met weinig calorieën

Geen plantaardige eiwitten

Een van de belangrijkste voordelen van natvoer is dat het ten opzichte van droogvoer veel minder calorieën bevat, mede doordat er veel vocht is toegevoegd. Dit maakt het natvoer ook geschikt voor katten met overgewicht.

Daarnaast zijn er ook zeer weinig toegevoegde stoffen bij dit kattenvoer. Ten opzichte van de minst gezonde kattenvoeding zien we geen kleurstoffen, conserveringsmiddelen of toegevoegde stoffen. Door de plantaardige bijproducten en dierlijke eiwitten is het zeer goed kattenvoer.

Beste natte kattenvoer

Een nadeel van dit natvoer is wel dat de prijs erg hoog ligt, zeker als je bedenkt dat er wordt aangeraden om ook nog droogvoer aan te schaffen. De verhouding natvoer ten opzichte van droogvoer bedraagt namelijk 60/40.

Daarnaast is het ons ook nog opgevallen dat het gewicht van 70 gram per blijke wat weinig is. Zeker als je kat maar twee keer per dag eet, moet je meerdere blikjes tegelijkertijd geven. Het blikje zorgt er trouwens ook voor dat de prijs van het product wat hoger ligt.

Het beste natvoer van 2022 vanwege de natuurlijke stoffen en het lage aantal calorieën.

Pro Plan Cat Sterilised Kip Bekijk prijzen
Type voer: Droogvoer
Geschikt voor: Voor gesteriliseerde of gecastreerde volwassen katten
Graanvrij: Nee
Hierom zijn we fan:
Toegevoegde voedingsstoffen
Behoudt lichaamsgewicht
Tandplak en Tandsteen
Immuunsysteem
Let hierop:
Prijs per kilo
Alleen kip

Geschikt voor: Volwassen katten die recentelijk gecastreerd of gesteriliseerd zijn.

Voor de volwassen katten hebben we de Pro Plan Cat, kattenvoer dat speciaal geschikt is vanwege de:

 • Behoudt lichaamsgewicht
 • Voorkomen tandplak en tandsteen
 • Ondersteuning van het immuunsysteem

Gezonde voedingsstoffen

De voedingsstoffen in het kattenvoer zijn extreem geschikt voor gevoelige katten. Zo zorgen de grote hoeveelheid voedingsstoffen ervoor dat de spijsvertering van je kat optimaal werkt.

Ook is de voeding geschikt voor katten die zojuist gesteriliseerd of gecastreerd zijn. Het hoge eiwitgehalte zorgt er namelijk voor dat de spiermassa van je kat behouden blijft, terwijl ook het lichaamsgewicht in orde blijft.

Ook het voorkomen van tandplak en tandsteen zijn twee bijkomende voordelen. Dit komt door de textuur van de brokken. Door de manier waarop deze langs de tanden van je kat gaan, heeft je kat minder last van tandsteen. Op de lange termijn voorkomt dit een ongezond gebit.

Let er bij het aanschaffen van het kattenvoer wel op dat de prijs per kilo een stuk duurder is dan vergelijkbare kattenbrokken. Zo ligt de prijs per kilo bij Royal Canin Sterilised 37 en Royal Canin Fit 32 een stuk lager.

Smaak kattenvoer

Heb je een kieskeurige kat, dan is dit wellicht niet het geschikte kattenvoer. Dit komt namelijk doordat dit kattenvoer alleen in de smaak kip verkrijgbaar is. Wil je bijvoorbeeld zalm of tonijn, dan is Felix Original een goede optie.

Het beste kattenvoer voor oudere katten vanwege het voorkomen van tandsteen, het behoudt van het lichaamsgewicht en het versterken van het immuunsysteem.

Royal Canin Sterilised 37 Bekijk prijzen
Type voer: Droogvoer
Geschikt voor: Gesteriliseerde katten
Graanvrij: Nee
Hierom zijn we fan:
Hoog eiwitgehalte
Mineralen
Gezonde urinewegen
Combinatie natte voeding
Let hierop:
Prijs
Grootverpakking

Geschikt voor: Katten die gesteriliseerd zijn en aan moeten sterken.

Is je kat zojuist gesteriliseerd en moet deze aansterken, dan is het Royal Canin Sterilised 37 het beste kattenvoer voor jouw kat. Het kattenvoer is namelijk verrijkt met L-carnitine, dat er samen met het hoge eiwitgehalte voor zorgt dat je kat spiermassa blijft behouden.

Goed kattenvoer

Dat het goed kattenvoer is, wordt vooral duidelijk door de ingrediënten die gebruikt zijn. Op die manier weet je zeker dat je je kat het beste van het beste geeft. Zo vinden we bijvoorbeeld veel mineralen en vitamines terug in het voedsel.

Al deze ingrediënten dragen niet alleen bij aan een gezond gewicht, maar ook aan gezonde urinewegen. Dit voorkomt dat je kat blaasgruis of blaasstenen krijgt. Hou de kattenbakvulling goed in de gaten als je het vermoeden krijgt dat je kat hier wel last van krijgt. Dit kan vaak alleen verholpen worden door naar de dierenarts te gaan.

Als laatste voordeel willen we nog benoemen dat Royal Canin ook natvoer heeft ontwikkeld voor katten die gesteriliseerd zijn. Door deze twee soorten voeding te combineren, weet je zeker dat je kat snel hersteld is!

De grote verpakking

De grote verpakking zien we als een van de grote nadelen. Hoewel het prijsvoordelen met zich meebrengt, neemt deze veel ruimte in beslag en ligt de prijs ook direct erg hoog. Gelukkig kun je dit kattenvoer ook in kleinere formaten krijgen, zoals:

 • 400 gram
 • 2 kilogram
 • 4 kilogram
 • 10 kilogram

Het beste droogvoer voor gesteriliseerde katten vanwege de verrijking met L-carnitine en het hoge eiwitgehalte.

Product Type voer Geschikt voor Graanvrij
Royal Canin Fit 32 Royal Canin Fit 32
Beste koop kattenvoer
Droogvoer Alle katten Bekijk prijzen
Felix Original Mix Selectie Felix Original Mix Selectie
Best geteste kattenvoer
Natvoer Katten die alles lusten Bekijk prijzen
Almo Nature Hfc Almo Nature Hfc
Beste natvoer katten
Natvoer Alle katten Bekijk prijzen
Pro Plan Cat Sterilised Kip Pro Plan Cat Sterilised Kip
Beste kattenvoer voor volwassen katten
Droogvoer Voor gesteriliseerde of gecastreerde volwassen katten Bekijk prijzen
Royal Canin Sterilised 37 Royal Canin Sterilised 37
Beste kattenvoer gesteriliseerde kat
Droogvoer Gesteriliseerde katten Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 22 maart 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.