Beste Keukenmachine 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Stijn

Het kneden van deeg, het kloppen van slagroom en het mixen van alle mogelijke ingrediënten voor de lekkerste koekjes: het is een heerlijkheid om weer een keukenmachine in je keuken te hebben staan, maar tegelijkertijd ook een klein drama om er één uit te zoeken. Zo heb je het vermogen van de keukenmachine, de gewenste inhoud van de mengkom en de mogelijke extra accessoires waar je rekening mee moet houden. Met wat slecht researchwerk kan je met een inferieur product komen te zitten waarmee al je baksels bij voorbaat gedoemd zijn te mislukken.

Daarom vergeleken we vijf verschillende keukenmachines om te kijken welke goed deeg konden bereiden en welke een grote mengkom hadden. Maar vooral: welke de beste koop keukenmachine was. We waren geen fan van de Kitchen Art en werden aangenaam verrast door de KitchenAid KSM175PSECA. Deze heeft een stevige metalen behuizing en een sterke, directe aandrijving.

Best geteste keukenmachine
Bosch MUM58243
Coolblue
Bosch MUM58243
Beste keukenmachine voor deeg
Domo DO9070KR
Bol.com
Domo DO9070KR
Beste keukenmachine grote inhoud
KitchenBrothers
Bol.com
KitchenBrothers
KitchenAid KSM175PSECA Bekijk prijzen
Vermogen: 300 Watt directe aandrijving
Verschillende standen: 10
Inhoud: 4,8 liter
Hierom zijn we fan:
Directe aandrijving - Extra mengkom - Metalen behuizing - Softstart
Let hierop:
Extra accessoires - Prijs

De echte fans zullen 'm wel herkennen, de KitchenAid Artisan keukenmachine. Deze krachtige keukenmachine is ook wel bekend van Heel Holland Bakt. Ook wij hebben de keukenmachine na uitgebreide tests benoemd tot beste keukenmachine van 2022. Dit komt allereerst door de metalen behuizing die opvalt als je het apparaat uitpakt. Niet alleen ziet dit er goed uit, ook is dit enorm stevig.

Krachtige keukenmachine

Deze krachtige keukenmachine beschikt over een directe aandrijving van 300 Watt. Dit is vergelijkbaar met andere keukenmachines met een indirecte aandrijving van 800 watt of meer. Met dit wattage kun je de keukenmachine onder meer gebruiken voor:

 • Kloppen
 • Kneden van deeg
 • Mixen

Doordat er een extra mengkom is meegeleverd, hoef je de eerste mengkom niet uit te wassen om aan je volgende mix te kunnen beginnen. De mengkom kun je gewoon in de vaatwasser doen trouwens. Daarnaast krijg je verschillende andere accessoires, waaronder een flexi-klopper, menghaak, mengkom en kneedhaak.

Ook de softstart is een belangrijke features die we nog even willen benoemen. Dit zorgt er namelijk voor dat je bij vloeibare ingrediënten niet direct uit de kom vliegen als je de keukenmachine aan zet. Zelfs als je begint op vol vermogen, zal deze door middel van de softstart langzaam opbouwen.

De nadelen

Helaas hebben we ook een tweetal minpunten die we nog willen benoemen. Allereerst is dit namelijk de prijs van het apparaat. Het is namelijk de duurste keukenmachine van deze review, waardoor deze ook niet voor iedereen geschikt is. Hier moet je dus rekening mee houden.

Daarnaast zijn er nog enorm veel accessoires bij te verkrijgen, alleen moeten deze dus allemaal los aangeschaft worden. Hierdoor kan het uiteindelijk nog duurder uitvallen dan alleen de initiële prijs van het product. In dat geval zijn er goedkopere keukenmachines verkrijgbaar waar je voor kunt kiezen.

De beste keukenmachine van 2022 vanwege de directe aandrijving en stevige metalen behuizing die gebruikt is!

Bosch MUM58243 Bekijk prijzen
Vermogen: 1000 Watt
Verschillende standen: 7
Inhoud: 3,9 liter
Hierom zijn we fan:
Krachtige motor - Extra accessoires - Opbergtas - Kantelbare kop
Let hierop:
Kleine mengkom - Deksel

De Bosch keukenmachine is de best geteste keukenmachine van dit moment. Deze Bosch MUM 58243 beschikt namelijk over een zeer krachtige motor met 1000 Watt vermogen. Hierdoor kun je de keukenmachine ook gebruiken om bijvoorbeeld deeg te kneden, te kloppen of te blenden. Toch stopt het hier niet!

Beste multifunctionele keukenmachine

De keukenmachine kun je namelijk nog voor veel meer dingen gebruiken dan alleen het kneden van deeg. Dit komt door de meegeleverde accessoires bij het apparaat, die bijvoorbeeld een staafmixer of slowjuicer overbodig maken. Deze accessoires geven je namelijk de mogelijkheid om te:

 • Blenden
 • Persen
 • Raspen
 • Snijden

Helaas valt het in vergelijking met andere keukenmachines wel op dat er gebruik is gemaakt van een kleinere mengkom. Deze is namelijk maar geschikt voor één cakebeslag tegelijk, waardoor deze minder geschikt is voor de bereiding van meerdere cakes tegelijk. In dat geval zou een grote mengkom wat beter zijn.

We willen ook nog de kantelbare kop benadrukken. Dit zorgt ervoor dat je veel makkelijker toegang hebt tot de kom en er dus ook sneller ingrediënten aan kunt toevoegen. Daarnaast kun je de mengkom hierdoor ook veel makkelijker uit het apparaat halen.

Bescherming van de keukenmachine

Qua bescherming van het apparaat én van je mixtuur, hebben we een voor- en een nadeel weten op te merken. Het grote voordeel is dat je een uitstekende opbergtas meegeleverd krijgt. Zo kun je niet alleen de accessoires opruimen, maar kun je ook de keukenmachine wegzetten. Op die manier wordt het geen rommel in je keukenkastjes.

We moeten daarbij wel vermelden dat er géén deksel is meegeleverd. Hierdoor kan het zijn dat je mixtuur over de rand gaat als je er te veel in doet. Veel concurrenten maken wel gebruik van een deksel, waardoor je beslag veel beter in de kom blijft, ook als je de keukenmachine op volle toeren draait.

De beste koop keukenmachine vanwege de meegeleverde accessoires, de opbergtas en de kantelbare kop!

Domo DO9070KR Bekijk prijzen
Vermogen: 1000 Watt
Verschillende standen: 8
Inhoud: 4,5 liter
Hierom zijn we fan:
Vermogen - Softstart - RVS mengkom - Grote mengkom
Let hierop:
Extra accessoires - Zware keukenmachine

Ben je van plan om verschillende soorten deeg te gaan kneden, dan is de DOMO DO9070KR de keukenmachine voor jou. Deze is namelijk zeer geschikt voor verschillende soorten deeg, waarbij je moet denken aan:

 • Zwaar deeg
 • Brooddeeg
 • Pizzadeeg

Het vermogen van de keukenmachine valt in positief opzicht op. Met een vermogen van 1000 watt is deze geschikt voor verschillende ingrediënten. Zo kun je lichte ingrediënten mixen met de klopper en garde, terwijl je de mixer kunt aanpassen in acht verschillende standen als je de zwaardere ingrediënten wilt mengen. Kijken we naar de prijs van deze keukenmachine, dan is de uitstekende prijs kwaliteitverhouding een punt dat nog opvalt.

Het gebruik

Tijdens het gebruiken van de keukenmachine is het ons opgevallen dat er gebruik wordt gemaakt van een RVS mengkom, waardoor dit erg stevig aanvoelt. Het is daarnaast een erg grote mengkom met een inhoud van maar liefst 4,5 liter. Hierdoor kun je ruim 1,5 cakebeslag mengen in de mengkom.

Daarnaast zorgt de softstart ervoor dat de ingrediënten niet uit de kom schieten als je bijvoorbeeld cakebeslag gaat maken. Ook al zet je de keukenmachine op vol vermogen, dan nog zal deze langzaam naar dit vermogen opbouwen. Dit voorkomt enorm veel gespetter op je keukenblad. Helaas is het niet de beste traploze keukenmachine, aangezien je niet alles kunt verstellen.

Goede keukenmachine

Ondanks dat het een goede keukenmachine is, misschien we wel een aantal punten. Zo zien we dat het aantal accessoires ontbreekt. Het aantal accessoires is namelijk te vergelijken met de bourgini classic kitchen chef, terwijl de prijs wel een stuk hoger ligt. Het aantal accessoires had wat ons betreft wat hoger mogen liggen.

Daarnaast is het ook nog eens een vrij zware keukenmachine, waardoor je deze minder snel verplaatst of opbergt. Dit maakt de keukenmachine geschikt om op het aanrecht te laten staan, maar niet om telkens te blijven verplaatsen.

De beste keukenmachine voor zwaar deeg vanwege het vermogen en de grote mengkom die gebruikt is.

KitchenBrothers Bekijk prijzen
Vermogen: 1800 Watt indirecte aandrijving
Verschillende standen: 6
Inhoud: 6 liter
Hierom zijn we fan:
Pulsstand - Inhoud - Kantelbare kop - Spatscherm
Let hierop:
Accessoires - Aluminium behuizing

Met deze Kitchenbrothers KB723 KB964 hebben we de keukenmachine met de grootste inhoud voor je gekozen. Met een inhoud van maar liefst 6 liter heb je meer dan genoeg ruimte om beslag voor 2 cakes tegelijk te mixen. Dit is ook direct het grootste voordeel ten opzichte van de andere keukenmachines in deze review.

Pulse stand

We zien daarnaast ook dat deze keukenmachine als een van de weinige beschikt over een zogenaamde pulse-functie. Dit zijn korte, krachtige mixbewegingen, extra handig voor bijvoorbeeld:

 • IJs crunchen
 • Noten fijnmalen
 • Beslag gladder maken

Dit maakt bijvoorbeeld een staafmixer al vrij snel overbodig. Let er wel goed op dat je de keukenmachine goed reinigt na gebruik. Hier hebben we een aantal tips hoe je dat het beste kunt doen zonder het apparaat te beschadigen.

Wil je een nieuwe keukenmachine kopen, dan zouden we de kantelbare kop meenemen in je beslissing. Ook de KitchenBrothers keukenmachine beschikt hierover. Het geeft je de mogelijkheid om sneller nieuwe ingrediënten toe te voegen of om de kom gemakkelijker onder het apparaat uit te halen.

Let wel op het feit dat het bij deze keukenmachine gaat om een aluminium behuizing. Hoewel het stevigheid biedt en zorgt voor een goede prijs kwaliteitverhouding, is het toch een fragieler materiaal dan wanneer we dit vergelijken met de stalen RVS behuizing die veel van de andere keukenmachines gebruiken.

De accessoires

Qua accessoires hebben we een groot voordeel en een groot nadeel. Door het meegeleverde spatscherm is de keukenmachine ideaal om op hoge snelheid te draaien. Het maakt daarbij niet uit dat het direct hard gaat, aangezien het spatscherm ervoor zorgt dat er niets buiten de kom beland.

Helaas zien we wel dat dit een van de weinige accessoires zijn die is meegeleverd. Je vindt in de doos namelijk niet veel anders dan een platte menghaak, pannenlikker, garde en deegkrabber. Vergelijken we dit met verschillende merken in deze review, dan is dit toch wel een van de grote nadelen.

De beste goedkope keukenmachine van 2022 met verschillende snelheden en een puls-actie functie!

Verkrijgbaar bij:
KitchenAid 5KSM125EFG Bekijk prijzen
Vermogen: 300 Watt directe aandrijving
Verschillende standen: 10
Inhoud: 4,8 liter
Hierom zijn we fan:
Directe aandrijving - Handgreep - Beschikbare accessoires - Kantelbare kop
Let hierop:
Extra accessoires - Extra mengkom

De beste KitchenAid Artisan keukenmachine is deze Artisan Mixer 5SKM125EFG. Ook deze keukenmachine maakt gebruik van een direct aandrijving, wat wil zeggen dat een krachtig vermogen van de motor direct wordt overgebracht op de machine. Hierdoor heb je minder vermogen nog om toch zwaar deeg te kneden.

Accessoires

Qua accessoires zien we dat er twee belangrijke dingen zijn die opvallen. Allereerst zien we dat de KitchenAid keukenmachine enorm veel verschillende accessoires heeft die je erbij kunt kopen. Hierdoor kun je het apparaat flink uitbreiden, wat andere keukenapparatuur overbodig maakt. Daarbij moet je bijvoorbeeld denk aan:

Helaas komen we dan ook direct bij een van de grote nadelen van deze keukenmachine. Er worden standaard namelijk maar weinig accessoires meegeleverd, waardoor je vrij beperkt bent in je mogelijkheden. Zo zien we bijvoorbeeld ook dat er geen extra mengkom is meegeleverd. Ondanks dat deze wel in de vaatwasser kan, kun je dus niet meerdere mixen tegelijk maken.

Beste keukenmachines

Toch behoort de keukenmachine wel tot een van de beste koop keukenmachines van 2022. Dit komt onder meer door de handgreep die gebruikt is bij de kom. Het geeft je namelijk de mogelijkheid om de kom met één hand vast te pakken, zodat je bijvoorbeeld in je andere hand een spatel kunt houden. Dit is een groot verschil ten opzichte van de andere keukenmachines.

Ook de kantelbare kop is een van de grote voordelen van deze keukenmachine. Je kunt hierdoor namelijk de mengkom gemakkelijk onder het apparaat vandaan halen, terwijl het ook een stuk gemakkelijker is om tijdens het mixen andere ingrediënten aan het beslag toe te voegen. Dit maakt het een stuk makkelijker om de keukenmachine te gebruiken.

De beste keukenmachine van KitchenAid van 2022 vanwege de directe aandrijving en de beschikbare extra accessoires die er leverbaar zijn!

Product Vermogen Verschillende standen Inhoud
KitchenAid KSM175PSECA KitchenAid KSM175PSECA
Beste koop keukenmachine
300 Watt directe aandrijving 10 4,8 liter Bekijk prijzen
Bosch MUM58243 Bosch MUM58243
Best geteste keukenmachine
1000 Watt 7 3,9 liter Bekijk prijzen
Domo DO9070KR Domo DO9070KR
Beste keukenmachine voor deeg
1000 Watt 8 4,5 liter Bekijk prijzen
KitchenBrothers KitchenBrothers
Beste keukenmachine grote inhoud
1800 Watt indirecte aandrijving 6 6 liter Bekijk prijzen
KitchenAid 5KSM125EFG KitchenAid 5KSM125EFG
Beste Kitchenaid
300 Watt directe aandrijving 10 4,8 liter Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: donderdag 30 maart 2023
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.