Wat is de beste keukenmachine voor met maken en kneden van deeg?

Door: Stijn
Laatste update: 11 november 2021

Een keukenmachine is een handige tool in de keuken. Het helpt jij bij het snijden, kneden en kloppen van je eten. Toch is iedere keukenmachine anders en is niet ieder apparaat geschikt voor dezelfde doeleinden. Sommige thuiskoks zijn op zoek naar een machine om groenten fijn te hakken, zoals ui of een lekkere verse pesto te maken terwijl andere thuisbakkers juist weer op zoek zijn naar een machine die deeg goed kneedt en de slagroom perfect klopt. In dat geval is de keukenmachine van KicthenAid een geliefde optie, want dit is de beste keukenmachine voor het maken en bereiden van deeg.

Waarom is KitchenAid de beste keuze?

De KitchenAid Artisan Mixer is de beste keuze als je graag in de keuken staat en taarten, broden, pizza’s of zelfs croissants bakt. Deze keukenmachine wordt zelfs gebruikt door de thuisbakkers van het TV-programma Heel Holland Bakt! Dus als deze bakexperts zelfs weglopen met de KitchenAid, dan zal het ongetwijfeld een goede machine zijn. De voordelen van de machine is dat deze rechtstreeks wordt aangedreven waardoor het vermogen van ‘slechts’ 300W gecompenseerd wordt. Het is door de kracht van de machine ook uitermate geschikt om een zwaar deeg zoals pizzadeeg te kneden. Andere voordelen van de machine zijn:

  • De machine heeft een deeghaak voor het kneden van deeg
  • Het apparaat wordt geleverd met draadgarde om slagroom of ei te kloppen
  • Het heeft een mooi design, dus het staat altijd mooi in je keuken
  • De mengkom wordt geleverd met een handige greep zodat je hem met een hand vast kunt pakken

Zijn er ook nadelen aan de KitchenAid?

Hoewel de KitchenAid een fantastische machine is voor het maken van deeg heeft het wel een aantal nadelen. Zo is het enigszins prijzig in de aanschaf en worden er geen alternatieve accessoires meegeleverd, waardoor het enkel geschikt is als machine om deeg te maken, maar het hakken of pureren van gerechten is niet mogelijk met het apparaat. Ook is de meegeleverde draadgarde helaas niet vaatwasserbestendig.

Over de auteur

Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Verder kun je bij Stijn niet a... Lees meer