Wat is het voordeel van een mini-keukenmachine?

Door: Stijn
Laatste update: 11 november 2021

Keukenmachines zijn handige apparaten in de keuken om bijvoorbeeld eten te hakken, pureren of mixen en met name om op een professionele manier deeg te kneden. Veel keukenmachines zijn echter erg groot en nemen een enorme hoeveelheid ruimte in, in de keuken. Daar is gelukkig een oplossing voor gevonden: de mini-keukenmachine. Ontdek hier alle voordelen van deze kleinere keukenmachines.

Een mini-keukenmachine is beter voor een kleiner gezin en keuken

Een keukenmachine biedt plaats aan een enorme hoeveelheid deeg. In een mengkom van een grote keukenmachine kan bijvoorbeeld een inhoud passen van zo’n 6,9 liter. Dat is natuurlijk geweldig als je een heleboel koekjes wilt bakken, maar lang niet iedere bakker heeft deze ambities. Met een kleiner apparaat zoals de KitchenAid Mini heb je dezelfde mogelijkheden qua kracht en vermogen als een groot apparaat met een mengkom van bijna 7 liter, maar kun je makkelijker een kleiner aantal koekjes bakken of een kleinere pizza of brood maken. De mengkom van het kleinste model heeft een inhoud van 3,3 liter. Dat is ideaal voor mensen die niet zoveel magen hebben om te vullen. Een ander voordeel is dat de machine veel minder ruimte inneemt, waardoor deze makkelijker in de keuken past dan een machine met een grotere mengkom.

De nadelen van een kleiner apparaat

Hoewel een kleiner apparaat net als een grote keukenmachine geschikt is om koekjes te bakken en net als grotere apparaten 10 standen biedt om te mixen, kloppen en kneden, zijn ze zeker niet zo professional als grotere modellen en dus minder geschikt voor de fervente thuisbakker. Dat komt doordat het kleinste model enkele belangrijke kenmerken mist die grotere keukenmachines wel hebben, zoals:

  • Een mini-keukenmachine heeft een veel lager vermogen dan een grote machine
  • De kleine keukenmachine is minder geschikt om deeg te kneden en meer bedoeld voor kleine bereidingen

Over de auteur

Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Verder kun je bij Stijn niet a... Lees meer