Welke keukenmachine gebruikt Heel Holland Bakt?

Door: Stijn
Laatste update: 11 november 2021

Het ultieme bakprogramma van Nederland is natuurlijk Heel Holland Bakt. Thuisbakkers maken hier furore met schitterende broden, taarten en andere lekkere baksels. Het programma is de Nederlandse versie van de Britse The Great British Bake Off en wordt al jaar en dag door miljoenen mensen bekeken op de Nederlandse Publieke Omroep. Maar welke keukenmachine gebruiken de kandidaten in dit programma eigenlijk?

Heel Holland Bakt gebruikt KitchenAid

De kandidaten van Heel Holland Bakt maken hun baksels altijd met de apparatuur van KitchenAid. Dat is een mixer die precies bedoeld is waar het voor gebruikt wordt in het programma, namelijk het mixen en mengen van deeg voor broden, koeken, taarten en zelfs pizza. Deze keukenmachine heeft een vermogen van zo’n 300W, wat overigens niet heel hoog is, maar doordat de machine rechtstreeks wordt aangedreven is het wel een heel krachtig apparaat. De machine heeft een aantal voordelen zoals:

  • Er is een handgreep om de kom met een hand vast te pakken
  • De mengkom heeft een inhoud van 4,8 liter
  • Er is een deeghaak voor deeg en een draadgarde voor die heerlijke slagroom op je taart

Tips van de bakexperts over de keukenmachine van KitchenAid

De bakkers van Heel Holland Bakt gebruiken natuurlijk niet voor niets deze keukenmachine. Alles komt geweldig uit deze machine. Toch kan je natuurlijk altijd wat hulp gebruiken bij het gebruiken van het apparaat. Zo vertellen de bakexperts op de website van Heel Holland Bakt dat wanneer je de keukenmachine te lang laat mixen een cake te luchtig kan worden waardoor hij juist inzakt. Keukenmachines hebben volgens de bakexperts de neiging om niet alles van de bodem te mixen, waardoor je beslag nog harde klontjes kan bevatten. 

Hoewel deze mixer dus een goede opdracht uitvoert, is het alsnog belangrijk het apparaat een handje te helpen door tussen het mixen door af en toe de bodem af te schrapen met een spatel zodat alles goed door elkaar is gemengd en je een goede luchtige cake krijgt die nooit inzakt.

Over de auteur

Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Verder kun je bij Stijn niet a... Lees meer