Beste kinderstoel 2023. 5x de beste kinderstoelen

Laatste ge-update in door Marle

In 1972 kwam de Tripp Trapp stoel op de markt. De eerste kinderstoel waarbij kinderen dicht bij familie en in een comfortabele zithouding aan tafel konden zitten. 50 jaar later is de Tripp Trapp nog steeds enorm populair! Naast de Tripp Trapp zijn er vandaag de dag ontzettend veel goede kinderstoelen verkrijgbaar. Het vinden van de beste kan een behoorlijke zoektocht zijn. Om je op weg te helpen vind je in dit artikel de beste koop kinderstoel, de best geteste kinderstoel, de beste meegroei kinderstoel, de beste inklapbare kinderstoel en de beste babystoel.

Onze top-5 2023 heeft voor iedere nieuwe ouder wat wils. We hebben de kinderstoelen onder andere getest op veiligheid, verstelbaarheid en gebruiksgemak. De beste kinderstoel is en blijft toch wel de Stokke® TrippTrapp®. Benieuwd naar andere goede kinderstoelen? Je vindt ze hieronder!

Best geteste kinderstoel
Puck
Bol.com
Puck
Beste meegroei kinderstoel
Kidsmill Up!
Bol.com
Kidsmill Up!
Beste inklapbare kinderstoel
Maxi-Cosi Minla
Bol.com
Maxi-Cosi Minla
Stokke® Tripp Trapp® Bekijk prijzen
Verstelbaar: Ja
Groeit mee: Ja
Veilig te gebruiken: Ja
Gemakkelijk schoon te maken: Ja
Hierom zijn we fan:
Groeit mee met je kind - Stevig en robuust - Gemakkelijk schoon te maken - Mooie, nieuwe kleuren
Let hierop:
Niet inklapbaar - Vrij duur

Één van de meest populaire kinderstoelen is en blijft toch wel de Tripp Trapp. Vrijwel iedereen is ermee bekend of er zelfs mee opgegroeid. Één van de grootste voordelen van deze stoel is dat hij met je kindje meegroeit. Dit is dan ook waarom we de Tripp Trapp hebben gelabeld tot beste koop 2022 kinderstoel.

Je kunt de stoel gebruiken vanaf het moment dat je kindje geboren is tot en met diens tienerjaren. De stoel is zelfs zo aan te passen dat een volwassene comfortabel op de stoel kan zitten. Het enige dat door de jaren heen veranderd is, is het aantal kleuren waarin de stoel verkrijgbaar is. Waar de stoel voorheen enkel in een aantal simpele kleuren verkrijgbaar was, kun je hem nu ook in het mintgroen of warm rood kopen. 

Beste kinderstoel

Zoals we al benoemden is de Tripp Trapp een meegroeistoel. Dankzij de (los verkrijgbare) accessoires zoals de Stokke® Newbornset en de Stokke® Babyset kun je de stoel meteen na de geboorte van je kindje gebruiken. De stoel heeft hierdoor een streepje voor op zijn concurrenten. Je hoeft namelijk geen verschillende stoelen meer aan te schaffen. Zowel de voetensteun als de zitting zijn eenvoudig te verstellen; in de diepte en hoogte.

 • 0 tot 6 maanden: Met de newborn set kun je je kindje vanaf de geboorte al in de stoel zetten. Je klinkt de set gemakkelijk op de stoel.
 • 6 maanden tot 2 jaar: Zodra je kindje zelfstandig rechtsop zit, kun je overstappen op de babyset. Deze set heeft een rug- en buikleuning waardoor je kindje niet uit de stoel kan glijden.
 • Vanaf 2 jaar: Pas de zitting en voetensteun aan op de grootte van je kindje. Het verstellen ging bij ons snel en gemakkelijk.

  Wat we jammer vinden is dat de Tripp Trapp niet inklapbaar is. De stoel is hierdoor niet gemakkelijk mee te nemen op pad of ‘even snel’ weg te zetten. De hieronder beschreven Maxi-Cose Minla bijvoorbeeld, is wel inklapbaar. Ga je vaak op pad en wil je je kinderstoel mee kunnen nemen, dan is een inklapbare stoel wel zo handig. Daarnaast is de Tripp Trapp ook vrij prijzig.

  Een fijne kinderstoel die een levenlang gebruikt kan worden.

  Verkrijgbaar bij:
  Puck Bekijk prijzen
  Verstelbaar: Ja
  Veilig te gebruiken: Nee
  Groeit mee: Ja
  Gemakkelijk schoon te maken: Ja
  Hierom zijn we fan:
  Verstelbaar - Met vijfpuntsgordel - Verwijderbaar eetblad - Gemakkelijk mee te nemen op pad
  Let hierop:
  Groeit niet mee - Kan niet meteen vanaf de geboorte worden gebruikt


  De Puck kinderstoel kwam als één van de beste uit onze 2023 tests. Waar deze stoel in onze ogen in uitblinkt, is zijn veelzijdigheid. De stoel is licht van gewicht en eenvoudig uit elkaar halen. Erg handig voor weekeindjes weg of etentjes bij opa en oma.

  Gebruiksgemak

  Het verstellen van de stoel ging bij ons snel en gemakkelijk. Je kunt de lange delen van de stoelpoten eenvoudig los halen en weer bevestigingen. Je kunt de stoel hierdoor niet alleen gebruiken aan de eetkamertafel, maar ook aan de salontafel. De stoel heeft de volgende afmetingen:

  • Met lange poten: 58 x 59 x 88
  • Met korte poten: 58 x 59 x 53

   Uniek aan de Puck kinderstoel is de verstelbare voetensteun. Hierdoor worden de kinderbeentjes perfect ondersteunt. De stoel wordt geleverd met een verwijderbaar eetblad. Erg handig, na het eten kun je het eetblad gewoon in de vaatwassen wassen.

   Veiligheid

   De Tripp Trapp kan uitgebreid worden met een gordel, de Puck Kinderstoel is standaard voorzien van een vijfpuntsgordel. Dit vonden we wel een fijn idee; je kindje klimt niet zomaar uit de stoel. De stoel is te gebruiken voor kinderen die zelfstandig kunnen zitten, meestal vanaf een maand of 6 dus. Zodra je kindje een jaar of 3 is, is hij of zij de stoel uitgegroeid.

   Helaas groeit de stoel dus niet met je kindje mee zoals bij de Tripp trapp het geval is. Ook kan de stoel niet meteen vanaf de geboorte worden gebruikt. Daarnaast vonden we het jammer dat er geen kussen bijgeleverd werd. Al kun je deze wel los bijbestellen.

   De best geteste kinderstoel vanwege zijn veelzijdigheid en gebruiksgemak!

   Verkrijgbaar bij:
   Kidsmill Up! Bekijk prijzen
   Verstelbaar: Ja
   Veilig te gebruiken: Ja
   Groeit mee: Ja
   Gemakkelijk schoon te maken: Ja
   Hierom zijn we fan:
   Valbescherming  - Groeit mee met het kind - Verwijderbaar eetblad - Robuust
   Let hierop:
   Niet inklapbaar - Vrij prijzig

   Een tweede stoel die met je kindje meegroeit, is de Kidsmill Up! De stoel kan (in combinatie met het Newborn zitje) al gebruikt worden vanaf de geboorte. Wij denken dat je zeker jarenlang kunt genieten van deze stoere kinderstoel.

   Het nieuwste model is voorzien van wieltjes op de achterste poten. Als je kindje zich af zou zetten tegen de tafel, rolt de stoel naar achter in plaats van dat hij kantelt. Wel een fijn idee als je, net al ik, beweeglijke kinderen hebt. En, het maakt het verplaatsen van de stoel ook een stukje gemakkelijker.

   Groeit met je kindje mee

   De Kidsmill Up! is aan te passen op iedere levensfase van je kindje. Met het (apart verkrijgbare) kinderzitje kan je baby al vanaf de geboorte aan de eetkamertafel zitten. Je kunt de stoel uitbreiden met de volgende accessoires:

   • Babyset
   • Newborn set
   • Tuigje
   • Eetblad
   • Kunststoffen traytop

    Wat we ook erg handig vinden is het eetblad. Deze kun je in één beweging van voor naar achter klikken. Het houten blad wordt beschermd door een kunststoffen top die te wassen is in de vaatwasser. Dit maakt het schoonmaken van de stoel nog gemakkelijker.

    Wat we zelf wel jammer vonden is dat ook deze stoel niet inklapbaar is. Het is geen stoel die je gemakkelijk mee neemt op pad, zoals de Maxi-Cose Minla. Daarnaast is de stoel redelijk aan de prijs. Zeker als ook de newborn set, het kussen en andere accessoires aan wilt schaffen. Je komt in dat geval al snel boven de € 300,- uit.

    De beste meegroei kinderstoel die voorzien is van valbescherming en tegen een stootje kan.

    Verkrijgbaar bij:
    Maxi-Cosi Minla Bekijk prijzen
    Verstelbaar: Ja
    Veilig te gebruiken: Ja
    Groeit mee: Ja
    Gemakkelijk schoon te maken: Ja
    Hierom zijn we fan:
     Inklapbaar - Groeit mee - Mooi design - Met wieltjes
    Let hierop:
    Bekleding lastig te verwijderen - Hogere prijs

    Een stoel die wél gemakkelijk mee te nemen is op pad, is de Maxi-Cose Minla. De meeste mensen denken bij Maxi-Cosi aan een autostoel. Maar, ook voor een kinderstoel kun je bij dit merk terecht. De stoel is compact (en eenvoudig) in te klappen waardoor je hem gemakkelijk mee neemt in de auto. Ideaal voor uitstapjes en logeerpartijtjes bij opa en oma. Wij zijn fan!

    Verstelbaar

    Ook deze kinderstoel groeit mee met je kindje. Doordat je het zitje in een lighouding kunt klikken, kan je baby'tje al vanaf de geboorte van de stoel gebruikmaken. De zitting is verstelbaar en zou geschikt moeten zijn voor kinderen tot 6 jaar oud. Het op maat maken ging bij ons erg gemakkelijk. Je kunt de volgende onderdelen aanpassen:

    • Verstelbaar in hoogte (9 standen)
    • Verstelbare rugleuning (5 zit- en lig standen)
    • Verstelbare voetensteun
    • Verstelbare beensteun
    • Verstelbaar (en verwijderbaar) eetblad (4 standen)

     Tijdens het testen hebben we de hoezen verwijderd. Dit ging helaas wat minder gemakkelijk dan we gehoopt hadden. Vooral de onderste riem is wat lastiger te verwijderen. Jammer want het is wel zo fijn als je regelmatig de bekleding wassen kan.

     Deze kinderstoel blinkt in onze ogen echt uit dankzij zijn compactheid. Daarnaast is de stoel stijlvol en, dankzij de wieltjes, ook gemakkelijk te verplaatsen. Wel heeft ook deze stoel een redelijk hoge prijs. Voor het geld van één Maxi-Cose Minla kun je maar liefst vier Puck kinderstoelen kopen. Het voordeel is wel dat deze stoel jarenlang gebruikt kan worden.

     De beste inklapbare kinderstoel van 2022, ideaal voor onderweg!

     Babymoov Swoon Air Bekijk prijzen
     Verstelbaar: Ja
     Veilig te gebruiken: Nee
     Groeit mee: Ja
     Gemakkelijk schoon te maken: Ja
     Hierom zijn we fan:
     Te gebruiken vanaf geboorte - Gemakkelijk te verstellen - Vergrendelingssysteem - Met speelboog
     Let hierop:
     Enkel geschikt voor de allerjongsten - Niet inklapbaar

     De beste stoel voor baby’s is in onze ogen toch wel echt de Babymoov Swoon Air. De stoel is meteen vanaf de geboorte te gebruiken en gaat mee tot je kindje ongeveer een jaar oud is. Uniek aan deze stoel is dat je hem 360 graden kunt draaien. Je kunt vanuit iedere hoek in contact blijven met je kindje.

     Gemakkelijk aan te passen

     Ideaal vonden wij het, het verstellen van de stoel via de centrale knop. Het verstellen in hoogte gaat hierdoor razendsnel. Een stuk sneller dan bij de andere stoelen uit onze top-5. Naast de hoogte kun je ook de rugleuning en de zitting verstellen. Je kunt de stoel hierdoor gebruiken voor zowel het spelen als het doen van een dutje. En ook erg handig, dankzij het vergrendelingssysteem kunnen andere kinderen niet met de stoel spelen. Dat geeft mij toch wel een fijn gevoel.

     Perfect voor de allerkleinsten

     Dankzij het verkleinkussen is de stoel ook te gebruiken voor pasgeborenen. De stoel komt in ontzettend veel situaties van pas:

      De stoel heeft een afneembare speelboog en een natuurlijke wiegfunctie. Hij viel bij ons erg in de smaak!

      Wat jammer is, is dat deze stoel niet met je kindje meegroeit, zoals de Tripp Trapp en Kidsmill Up! dat doen. Hij is enkel te gebruiken in de eerste maanden. Daarnaast is het geen compacte stoel en is hij ook niet inklapbaar. Heb je, net als wij, een klein huis, dan kan hij behoorlijk in de weg gaan staan.

      De beste kinderstoel voor de allerkleinsten; om in te slapen en in te spelen.

      Verkrijgbaar bij:
      Product Verstelbaar Veilig te gebruiken Groeit mee Gemakkelijk schoon te maken
      Stokke® Tripp Trapp® Stokke® Tripp Trapp®
      Beste koop kinderstoel
      Bekijk prijzen
      Puck Puck
      Best geteste kinderstoel
      Bekijk prijzen
      Kidsmill Up! Kidsmill Up!
      Beste meegroei kinderstoel
      Bekijk prijzen
      Maxi-Cosi Minla Maxi-Cosi Minla
      Beste inklapbare kinderstoel
      Bekijk prijzen
      Babymoov Swoon Air Babymoov Swoon Air
      Beste babystoel
      Bekijk prijzen
      Laatste prijs-update: zaterdag 3 juni 2023
      Door:
      Marle

      Marle is drie jaar geleden begonnen als copywriter en schrijft nog steeds met veel plezier. Hoewel ze zich aan het begin voornamelijk richtte op het schrijven van product descriptions, schrijft ze ondertussen ook verschillende artikelen en reviews voor deBeste.com. Daar ze zelf graag in de keuken staat, vind ze het altijd erg interessant om meer te weten te komen over verschillende keukenaccessoires. En dat vanaf het prachtige, zonovergoten eiland Bali!