Beste kittenvoer 2023. 5x het beste voer voor kittens

Laatste ge-update in door Eva

Wist je dat een kitten in de eerste levensweek week twee keer zo zwaar wordt door het drinken van moedermelk? Als je kitten acht weken oud is, weegt ze acht keer zo veel als bij de geboorte. Daarom is goed kittenvoer belangrijk voor een goede en gezonde ontwikkeling van je kitten. Maar wat is het beste kittenvoer?

Om erachter te komen wat het beste kittenvoer van 2023 is, vergelijken we in deze review verschillende soorten droogvoer en natvoer. De Royal Canin Kitten - In Gravy heeft daarbij de eerste plaats gekregen.

We kwamen tot deze conclusie nadat we vijf soorten kittenvoer met elkaar hebben vergeleken. Hierbij hebben we speciaal gelet op de prijs, de voedingswaarde, gebruiksgemak en smakelijkheid voor kittens. Kijk dus snel welke merken en soorten voer we getest hebben en wat we ervan vonden.

Royal Canin Kitten Bekijk prijzen
Natvoer: Ja
Extra eigenschappen: Ondersteunt de afweer
Leeftijd: 2-12 maanden
Hierom zijn we fan:
Kittens eten het graag – Bevat de juiste voedingsstoffen – Ondersteunt het imuunsysteem
Let hierop:
Niet graanvrij – Veel afval door portieverpakking

Heb je een kitten van ongeveer 2-4 maanden oud? Dan is het belangrijk dat je je kitten goed voert om de overgang van moedermelk naar vaste voeding goed te laten verlopen. Dit voer is speciaal bedoeld voor kittens van 2-12 maanden. Het is perfect is afgestemd op jonge katjes. Daarom vinden wij dit de beste koop kittenvoer.

Dit Royal Canin Kitten - In Gravy voer bestaat uit kleine, smakelijke vleesplakjes in saus. Het zit verpakt in portiezakjes. Zo hoef je niets af te wegen en krijgt je kitten precies genoeg voer. Het voer blijft ook goed vers in deze zakjes. Je scheurt ze makkelijk open en het voer glijdt zo in het voerbakje.

Voor een kitten van 4 maanden adviseert Royal Canin om 3 zakjes voer per dag te geven. Dat zijn dus heel wat lege zakjes in je prullenbak. Als je dat liever niet hebt, kun je ook bijvoeren met speciale kittenbrokjes of ander kattenvoer wat geschikt is voor kittens. Het voer is helaas niet graanvrij.

Beste koop kittenvoer met de juiste voedingsstoffen

Het is belangrijk dat je kitten al op jonge leeftijd goed leert eten. In Royal Canin Kitten Instinctive in Gravy zitten de juist ingrediënten in de juiste verhouding, zodat je kitten niets tekortkomt. Kittens eten het graag, omdat de vleesplakjes een goede smaak, reuk en structuur hebben.

Hier zijn een paar extra redenen waarom wij dit de beste koop kittenvoer vinden:

 • bevat een complex van antioxidanten als vitamine E, vitamine C, taurine en luteïne voor gezonde groei en weerstand
 • de brokjes zijn makkelijk kauwbaar voor kittens
 • het voer mag ook door de moederpoes gegeten worden

Wil je een kwalitatief kittenvoer dat de juiste voedingsstoffen bevat en makkelijk gegeten wordt? Kies dan voor Royal Canin Kitten - In Gravy.

De speciale structuur van de vleesplakjes is voor kittens makkelijk te kauwen.

Sam's Field Cat Kitten Bekijk prijzen
Leeftijd: 2-12 maanden
Natvoer: Nee
Extra eigenschappen: Ondersteunt de spijsvertering
Hierom zijn we fan:
Je kunt dit voer tot 12 maanden voeren – Kittens kauwen goed op de brokjes
Let hierop:
Bevat groenten, planten en fruit – Geen grootverpakking

Sam’s Field Cat Kitten voer is geschikt om aan je kitten te geven tot deze 12 maanden oud is. Zo kun je steeds hetzelfde voer blijven geven, tot je kitten kan overschakelen op voer voor volwassen katten. Dit voer vinden we niet voor niets het best geteste kittenvoer. We leggen hier uit waarom.

Granen zorgen vaak voor spijsverteringsproblemen bij katten. In het hiervoor geteste Royal Canin Kitten - In Gravy zaten granen. In Sam’s Field Cat Kitten zit geen tarwegluten maar wel een beetje rijst. Dat wordt ook vaak gebruikt in puppybrokken en geeft minder spijsverteringsproblemen.

Er zit 48% kip in dit voer en dat sluit aan bij de natuurlijke voedingsbehoefte van je kitten. Daarnaast zit er een beetje rijst in, maar ook fruit, kruiden en groenten. Van nature eten katten geen fruit en groenten. We vragen ons wel af wat dit toevoegt voor onze kitten.

Best geteste kittenvoer

Kijken we nog even verder naar de ingrediëntenlijst, dan zien we dat de 4 belangrijkste ingrediënten van Kitten Chicken zijn:

 • Kip als voedingsbron voor gezonde spieren en botopbouw
 • Rijst als bron van vezels, vitaminen, vetzuren en energie
 • Kamille als antioxidanten met ontstekingsremmende eigenschappen
 • Zalmolie als natuurlijke bron van omega 3- en 6-vetzuren voor een gezonde huid en vacht

De brokjes zijn geschikt voor kittens. Ze moeten er wat meer op kauwen dan op natvoer en dat is beter voor het gebit en de spijsvertering.  Er zitten verder goede hoeveelheden vitaminen en mineralen in voor een gezonde groei.

Wil je een compleet droogvoer speciaal voor kittens? Dan zijn deze Sam's Field Cat Kitten brokjes een goede keus.

Door de zalmolie in Sam's Field Cat Kitten brokjes gaat je kitten mooi glanzen

Orijen Whole Prey Cat & Kitten - Kip & Kalkoen Bekijk prijzen
Leeftijd: 1-12 maanden
Natvoer: Nee
Extra eigenschappen: Voor kat & kitten
Hierom zijn we fan:
Graanvrij – Veel vers vlees – Zuinige dosering
Let hierop:
Plantaardige ingrediënten – Niet lokaal geproduceerd – Slechts één smaak verkrijgbaar

De laatste jaren is het een trend om katten zo natuurlijk mogelijk en graanvrij te voeren. Dit Orijen Whole Prey Cat & Kitten voer sluit perfect aan bij deze trend. Het kattenvoer is rijk aan scharrelkip en kalkoen, in het wild gevangen vis en scharreleieren. Het sluit aan bij het natuurlijke dieet van je kat.

Je kunt al beginnen met dit voer als je kitten één maand oud is. Omdat er bijna 70% vlees en vis in zit, zowel vers als gedroogd, krijgt je kitten alle juiste voedingsstoffen binnen. In dit voer zitten ook groentes en plantaardige ingrediënten, maar wel in hele kleine hoeveelheden. Het is graanvrij.

De brokjes zijn klein en vrij zacht, zodat je kitten ze makkelijk op kan eten. Kittens lusten dit voer graag omdat het erg smakelijk is. Heb je dus een lastige eter? Probeer dan dit voer eens, want misschien lust je kat dit wel. Heb je nog andere huisdieren? Bekijk dan hier onze andere reviews.

Het beste droogvoer voor kittens met veel energie

Dit voer geeft je kitten alles wat het nodig heeft om goed te kunnen groeien. Het voer doseert makkelijk en je hoeft niet veel te voeren. Op de verpakking staat de dosering en daarbij wordt rekening gehouden met de conditie van je kat. Zo voer je altijd de juiste hoeveelheid.

We vinden dit het beste droogvoer vanwege de hoge kwaliteit ingrediënten, zoals:

 • omega 3 en 6 olie voor een glanzende vacht
 • vitaminen en mineralen in de juiste hoeveelheden
 • veel vers vlees

Mocht je lokale productie belangrijk vinden, laat je dan niet misleiden door de verpakking. Daarop staat dat de ingrediënten van dit voer lokaal zijn geproduceerd. Maar nader onderzoek leert dat de grondstoffen voor dit voer uit Canada komen.

Wil je kwalitatief hoogwaardig graanvrij voer voor je kitten? Koop dan deze Orijen Whole Prey Cat & Kitten Kip&Kalkoen brokjes.

Doordat er meer dan 70% vers vlees en vis in dit voer is verwerkt, voer je je kitten zo natuurlijk mogelijk.

Edgard & Cooper Kip & ASC-Forel Kuipje Bekijk prijzen
Leeftijd: 1-12 maanden
Natvoer: Ja
Extra eigenschappen: Alleen natuurlijke ingrediënten
Hierom zijn we fan:
Graanvrij – Bevat veel vlees – Fijne structuur voor kittens
Let hierop:
Veel verpakkingsafval – Bevat fruit en kruiden – Je hebt minstens 2 kuipjes per dag nodig

Wil je je kitten graag natvoeding geven met zoveel mogelijk vers vlees? Dan is Edgard & Cooper Kuipje Kitten het beste natvoer voor je kitten. Deze kuipjes zijn klein en makkelijk in gebruik. Je bergt ze ook makkelijk op in de kast, zodat je een voorraadje kunt bewaren.

In dit natvoer zit minstens 65% eiwitrijk vlees wat je kitten als een echte vleeseter goed kan verteren. Daarnaast heeft de fabrikant kruiden, bessen, rozenbottel, rozenblaadjes en bosbessen toegevoegd. Het product is dus graanvrij maar bevat ook ingrediënten die katten van nature niet goed verteren.

Je kitten krijgt een mooie glanzende vacht door de omga 3 vetzuren die in dit voer zitten. Daarnaast zorgt taurine voor een scherp zicht en een goed hart. Kittens lusten dit voer graag door de verse kip en forel die erin zitten. En de zachte structuur is ideaal voor kleine kattentandjes.

Beste natvoer voor kitten

Dit natvoer van Edgard & Cooper is geschikt voor kittens met een leeftijd van 1-12 maanden. Zo kun je je kitten laten wennen aan vast voedsel  voordat je overschakelt op voer voor volwassen katten. De voeding is ook geschikt als je kitten gecastreerd of gesteriliseerd is.

De pluspunten van dit natvoer zijn:

 • bevat geen vlees- of vismeel en geen bewerkte of gedroogde ingrediënten.
 • veel vers vlees en verantwoord gevangen forel
 • graanvrij

De verpakking zorgt wel voor veel afval. De verpakking van dit voer is recyclebaar en 1% van de prijs gaat naar een goed doel. Als je dat belangrijk vindt, dan is dit een extra pluspunt van dit voer.

Door het hoge vleesgehalte is dit natvoer goed verteerbaar voor je kitten

Royal Canin Gastro Intestinal Kitten Bekijk prijzen
Leeftijd: 1-12 maanden
Natvoer: Nee
Extra eigenschappen: Special voor spijsverteringsproblemen
Hierom zijn we fan:
Speciaal voor spijverteringsproblemen – Geconcentreerd voer – Veel calcium en eiwit
Let hierop:
Duur voer – Advies dierenarts nodig – Bevat tarwegluten

Royal Canin ken je vast wel van het kwalitatieve hondenvoer. Ze hebben ook voer voor kittens en we testen hier het Veterinary Gastrointestinal Kitten kattenvoer. Dit voer is speciaal ontwikkeld voor kittens tot 12 maanden die spijsverteringsproblemen hebben.

Het voer wat we tot nu getest hebben, was niet speciaal gericht op maag- en darmproblemen bij kittens. Dit kittenvoer van Royal Canin helpt de spijsvertering van je kitten met vezels en prebiotica. Aangepaste calcium- en eiwitgehaltes laten je kitten gezond groeien.

Dit voer is erg geconcentreerd. Je hoeft dus maar een klein beetje te voeren. Door het hoge energiegehalte krijgt je kitten ook genoeg energie binnen als het niet zo’n zin heeft om te eten. Helaas bevat dit voer wel tarwegluten. Je kitten kan daar overgevoelig voor zijn.

Beste dieetvoer voor kittens met gevoelige buikjes

Bij dit voer word je wel geadviseerd om vooraf te overleggen met een dierenarts. Het voer is vooral geschikt als je kitten last heeft van:

 • braken
 • diarree
 • slechte opname van voedingsstoffen, slechte groei

Dit voer kun je in kleine porties voeren zodat het gevoelige maagdarmkanaal niet teveel belast wordt. Royal Canin Gastrointestinal Kitten is extra smakelijk en je kunt het voer ook eerst weken zodat je kitten het makkelijker opeet.

Dit voer is duurder dan gewoon voer, maar volgens het advies knapt je kitten na 1-2 weken goed op zodat je het maar kort hoeft te gebruiken.

Heeft jou kitten last van zijn spijsvertering? Bestel dan Royal Canin Gastrointestinal Kitten brokjes.

Door de lekkere smaak eten ook zieke kittens gemakkelijk dit Royal Canin Gastrointestinal Kitten voer.

Product Leeftijd Natvoer Extra eigenschappen
Royal Canin Kitten Royal Canin Kitten
Beste koop kittenvoer
2-12 maanden Ondersteunt de afweer Bekijk prijzen
Sam's Field Cat Kitten Sam's Field Cat Kitten
Best geteste kittenvoer
2-12 maanden Ondersteunt de spijsvertering Bekijk prijzen
Orijen Whole Prey Cat & Kitten - Kip & Kalkoen Orijen Whole Prey Cat & Kitten - Kip & Kalkoen
Beste droogvoor voor kitten
1-12 maanden Voor kat & kitten Bekijk prijzen
Edgard & Cooper Kip & ASC-Forel Kuipje Edgard & Cooper Kip & ASC-Forel Kuipje
Beste natvoer voor kitten
1-12 maanden Alleen natuurlijke ingrediënten Bekijk prijzen
Royal Canin Gastro Intestinal Kitten Royal Canin Gastro Intestinal Kitten
Beste dieetvoer voor kitten
1-12 maanden Special voor spijsverteringsproblemen Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: donderdag 30 maart 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.