Beste klopboormachine 2023. 5x klopboormachines

Laatste ge-update in door Jasper

Of je nu dagelijks op de bouwplaats staat of een doe het zelver bent, een goede klopboormachine mag niet ontbreken. Deze zorgt er namelijk voor dat je efficiënt gaten kunt boren in bijvoorbeeld baksteen of beton. Het maakt de boormachine beter geschikt voor de zwaardere klussen. Om je een handje te helpen bij het kiezen van de juiste klopboormachine, hebben we deze review opgesteld.

In deze review van beste klopboormachine van 2023 hebben we de verschillende klopboormachines vergeleken op basis van het aantal slagen per minuut, meegeleverde accessoires, stroomaandrijving en natuurlijk de prijs. Daar is uiteindelijk de Makita HP488DWE als beste klopboormachine van 2023 naar voren gekomen. Benieuwd naar de rest? Wij vertellen je er alles over!

Beste koop klopboormachine
Makita HP488DWE
Coolblue
Makita HP488DWE
Best geteste klopboormachine
Makita HP457DWE
Coolblue
Makita HP457DWE
Beste klopboormachine met snoer
Bosch EasyImpact 550
Bol.com
Bosch EasyImpact 550
Beste klopboormachine low budget
Powerplus POWC10100
Bol.com
Powerplus POWC10100
Makita HP488DWE Bekijk prijzen
Aantal slagen per minuut: 21.000
Accesoires: Koffer - Acculader
Stroomaandrijving: Accu
Hierom zijn we fan:
Snelspanboorkop - Opbergkoffer - Variabele snelheid - Gewicht
Let hierop:
Boren - Handgreep

Laten we maar direct beginnen met het grootste voordeel van de Makita HP488DWE, de aanwezigheid van de snelspanboorkop. Dit stelt je namelijk in staat om enorm snel van boor te wisselen, zodat je ook direct met de volgende klus aan de slag kunt. Daarbij komen we ook direct op één van de twee nadelen van de boormachine.

Dat is namelijk het feit dat er maar één boor wordt meegeleverd. Kijken we namelijk naar de andere klopboormachines in deze review, dan zien we dat er meerdere boren meegeleverd worden, waardoor je deze ook voor veel meer verschillende doeleinden kunt gebruiken. Je moet dus extra boren kopen als je meer klussen gedaan wilt krijgen.

Beste klopboormachines

De meegeleverde koffer geeft je wel de mogelijkheid om je klopboormachine op de juiste manier op te bergen. Dit zorgt er namelijk voor dat:

 • De boormachine niet beschadigt
 • Er geen vochtschade kan optreden
 • De boormachine niet toegankelijk is voor kinderen

Daarnaast is de variabel in te stellen snelheid een van de grote voordelen. Je kunt daarmee de snelheid afstemmen op de toepassing van de boormachine. Wil je op de juiste snelheid boren, dan hebben we hier een advies over welke boorsnelheid je het beste kunt gebruiken bij de verschillende materialen.

Ook het gewicht is een van de belangrijke voordelen. Doordat de klopboormachine een gewicht heeft van maar 1,8 kilogram, kun je deze zonder problemen voor langere tijd gebruiken. Ook als je er bijvoorbeeld voor kiest om de boormachine boven de macht te gebruiken, hebben we geen enkel probleem ervaren.

Handgreep

Nog een klein minpunt is dat er momenteel een handgreep ontbreekt. Een handgreep wordt normaal gesproken gebuikt voor meer precisie tijdens het boren. Doordat deze ontbreekt, schiet je wat gemakkelijker van het boorgat af, zeker als je deze nog maar net hebt uitgetekend. Hier moet je dus goed op letten.

De beste klopboormachine van 2022 vanwege de meegeleverde koffer, het lichte gewicht en de variabel in te stellen snelheid!

Makita HP457DWE Bekijk prijzen
Aantal slagen per minuut: 21.000
Accesoires: Koffer - Acculader
Stroomaandrijving: Accu
Hierom zijn we fan:
Twee accu's - Schroeven en boren - Variabele elektrische toerenregeling - Duurzaam
Let hierop:
Prijs - Koolborstelloze motor

Na verschillende tests gedaan te hebben met allerlei verschillende klopboormachines, is deze Makita HP457DWE als beste uit de test gekomen. Dit komt allereerst doordat je met deze klopboormachine niet alleen kunt boren, maar ook de mogelijkheid hebt om te schroeven. Dit maakt bijvoorbeeld een accuboormachine overbodig!

Accu platform

De boormachine maakt daarnaast gebruik van het Makita accu platform. Dit wil zeggen dat je deze accu van 18 Volt ook op andere apparaten kunt aansluiten die gebruik maken van hetzelfde platform. Aangezien je bij deze klopboormachine twee accu's geleverd krijgt, heb je altijd voldoende werkruimte.

Daarnaast kun je het aantal toeren gemakkelijk zelf instellen. Hierdoor kun je het toerental veel beter afstemmen op de klus die je te doen staat. Heb je een bijna dolle schroef, dan is het vaak beter om een lager toerental te gebruiken. Moet je door hard materiaal, dan kan een hoger toerental weer een stuk beter zijn.

We hebben ervaren dat de klopboormachine ook nog eens erg lang mee gaat. Deze krachtige klopboormachine heeft namelijk geharde stalen tandwielaandrijving, waardoor het materiaal een stuk minder snel slijt en je langer kunt blijven boren. In de hand voelt de klopboormachine erg stevig aan, waardoor je minder snel het gevoel hebt dat het apparaat snel kapot kan.

Koolborstelloze motor

Helaas is er bij deze klopboormachine geen gebruik gemaakt van een koolborstelloze motor. Een koolborstelloze motor kan je tijdens het werken enorm veel voordelen bieden:

 • Motor is energiezuiniger
 • Motor wordt minder snel warm
 • De accu gaat langer mee

Een laatste punt dat we nog even willen benadrukken is de prijs. Hoewel je een koffer krijgt meegeleverd met daarin twee accu's, is de prijs wel aan de hoge kant. Je moet er namelijk rekening mee houden dat je ook nog bitjes en boren moet aanschaffen om de (klop)boormachine te kunnen gebruiken. Dit kan de prijs aardig doen oplopen.

De best geteste klopboormachine van 2022 vanwege de twee accu's, de koffer en de variabele elektrische toerenregeling!

Bosch EasyImpact 550 Bekijk prijzen
Aantal slagen per minuut: 33.000
Accesoires: Handgreep - Diepteaanslag - Koffer
Stroomaandrijving: Snoer
Hierom zijn we fan:
Extra handgreep - Compacte constructie - Koffer - Functieschakelaar
Let hierop:
Boren meegeleverd - Vermogen

Ben je op zoek naar een klopboormachine die niet afhankelijk is van de accu? Dan is deze Bosch EasyImpact 550 boormachine met snoer wellicht waar je naar op zoek bent. Deze klopboormachine beschikt namelijk over een functieschakelaar, wat deze enorm geschikt maakt voor allerlei verschillende klussen. Je schakelt eenvoudig tussen:

 • Schroeven
 • Boren
 • Klopboren

Een nadeel van de boormachine is wel dat je verder niet veel meegeleverd krijgt. Zo krijg je, in tegenstelling tot de hierboven genoemde set van Makita, bijvoorbeeld geen bits- en borenset meegeleverd. Deze moet je dus nog wel los aanschaffen, wat de totaalprijs aardig kan doen oplopen. Heb je zelf nog zo'n set thuis, dan is het natuurlijk geen probleem.

Het vermogen

Helaas zien we wel dat het vermogen van deze klopboormachine aan de lage kant is. Het nominale vermogen komt namelijk uit op 550 Watt, normaal gesproken geschikt voor het boren in zachtere materialen en hout. Wil je dus in metaal, tegels of bakstenen gaan boren, dan is deze klopboormachine minder geschikt. Hier heb je minimaal 900 watt voor nodig.

Het boren

Tijdens het boren is het wel opgevallen dat je gebruik kunt maken van de extra handgreep. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om kracht te zetten, terwijl je ook veel accurater kunt boren. De rubberen handgreep zorgt voor meer grip en precisie, iets wat de voorgaande klopboormachines dus niet had.

Ook is het een erg compact apparaat, waardoor je deze ook gemakkelijker in de kleinere ruimtes gebruikt. Let er daarbij wel op dat je bij slecht verlichte plekken lastig kunt zien waar je boort, aangezien er geen gebruik is gemaakt van verlichting. Ben je klaar met boren, dan kun je de boormachine opbergen in de koffer, die voorkomt dat de boormachine beschadigd of wordt aangetast door vocht.

De beste klopboormachine met snoer vanwege de meegeleverde koffer en de handige functieschakelaar!

Verkrijgbaar bij:
Powerplus POWC10100 Bekijk prijzen
Aantal slagen per minuut: 41.000
Accesoires: Hulphandgreep - Boorkopsleutel
Stroomaandrijving: Snoer
Hierom zijn we fan:
Prijs - Extra handgreep - Slagen per minuut - Toerental instelbaar
Let hierop:
Vermogen - Boorcapaciteit

En tot slot hebben we dan nog een klopboormachine die speciaal geschikt is voor de doe het zelvers en af-en-toe klussers. Dat is de PowerPlus POWC10100 Elektrische klopboormachine. Dat komt allereerst doordat de prijs van het product enorm voordelig is, zeker als we dit vergelijken met de andere klopboormachines in deze review.

Onze ervaring

Toch is dat lang niet het enige voordeel. De extra handgreep zorgt er namelijk voor dat je veel meer grip hebt en veel preciezer kunt boren. Kies je voor de kloppende beweging, dan kun je ook veel meer kracht zetten en de boor beter op zijn plek houden. Hiermee onderscheidt het zich van de andere apparaten.

Daarnaast is het aantal slagen per minuut een groot voordeel. Met maar liefst 41.000 slagen per minuut, is dit enorm hoog en kom je gemakkelijker door dikkere en hardere materialen heen. Hierbij moeten we wel direct vermelden dat het vermogen met 500 Watt aan de lage kant is. Dit maakt het product geschikt voor:

 • Boren in hout
 • Boren in MDF
 • Boren in zachtere materialen

Doordat het om een kleiner en goedkoper apparaat gaat, is de boorcapaciteit ook een stuk minder. Je boort bijvoorbeeld maar tot 13 millimeter in hout, terwijl verschillende andere klopboormachines in deze review tot wel 38 millimeter komen. Dit is wel een belangrijk verschil.

Instelbaar toerental

Om het een stuk gemakkelijker te maken, kun je het toerental van de klopboormachine wel aanpassen. Hierdoor is het makkelijker om het toerental af te stemmen op de klus die je gaat doen. Om te voorkomen dat het hout gaat splinteren, is het bijvoorbeeld aan te raden om hiervoor juist een lager toerental te gebruiken.

De beste goedkope klopboormachine van 2022 die zeer geschikt is voor doe het zelvers en af-en-toe klussers!

Verkrijgbaar bij:
Product Aantal slagen per minuut Accesoires Stroomaandrijving
Makita HP488DWE Makita HP488DWE
Beste koop klopboormachine
21.000 Koffer - Acculader Accu Bekijk prijzen
Makita HP457DWE Makita HP457DWE
Best geteste klopboormachine
21.000 Koffer - Acculader Accu Bekijk prijzen
Bosch EasyImpact 550 Bosch EasyImpact 550
Beste klopboormachine met snoer
33.000 Handgreep - Diepteaanslag - Koffer Snoer Bekijk prijzen
Powerplus POWC10100 Powerplus POWC10100
Beste klopboormachine low budget
41.000 Hulphandgreep - Boorkopsleutel Snoer Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 3 juni 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit