Beste koekenpan 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Jasper

De koekenpan is een vast onderdeel van de pannenset in je keuken. Bak ’s morgens een lekker eitje of pannenkoekjes en gebruik de pan ’s avonds om een stukje vlees te bakken. Is jouw koekenpan hard aan vervanging toe? Dan merk je al snel dat er heel veel pannen te koop zijn. Hoe kies je daar nou de beste koekenpan uit? Met een beetje hulp van ons! Wij hebben 5 koekenpannen voor je getest. Bekijk de reviews hieronder en gebruik ze bij je keuze.

Hoe gebruik je een koekenpan?

Een koekenpan gebruik je elke dag bij het koken. Je zet de pan op het vuur, of op je inductie kookplaat. Een scheutje boter of olie erin en bakken maar. Wil je het eten in de koekenpan wat langer warm houden? Zet de pan dan nog even in de oven. Pas wel op, want niet alle koekenpannen zijn hiervoor geschikt.

Hoe kies je de beste koekenpan?

In onze Koopgids kun je lezen op welke eigenschappen je moet letten als je een nieuwe pan wilt kopen. Wordt het handvat bijvoorbeeld heet, of juist niet? En waar is de antiaanbaklaag van gemaakt? Het laatste wat je wilt is een rare smaak aan je eten of schadelijke stoffen binnenkrijgen. Kies dus altijd voor pannen zonder stoffen als PFOA of PFAS. Als alternatief kun je kiezen voor een antiaanbaklaag van titanium of keramiek.

Een andere eigenschap die best belangrijk is bij de keuze van een goede koekenpan, is jouw manier van koken. Of je kookt op gas, inductie, halogeen of een elektrische kookplaat, maakt soms uit voor de keuze van een pan. Het valt bijvoorbeeld niet mee om een goede koekenpan voor een inductie kookplaat te vinden.

Een koekenpan voor gas of inductie

Als je de beste koekenpan voor gas al in gebruik hebt, dan kun je die meestal niet zomaar gebruiken op een inductiekookplaat. Door een gasvlam kan de bodem van de pan namelijk iets vervormen. Gebruik je deze pan op een inductiekookplaat, dan krijg je snel krassen op je kookplaat. Niet doen dus. Denk ook altijd na over de grootte van de pan. Kook je voor een gezin, dan heb je al snel een pan nodig met een doorsnede van 28 cm of meer. Of kies voor een braadpan, daarin kun je nog meer kwijt. Kook je alleen voor jezelf? Dan zijn kleinere pannen ook geschikt. In onze koekenpan top 5 staan verschillende pannen die we hebben getest. Neem dus snel een kijkje!

# Product Geschikt voor Vaatwasserbestendig Ovenbestendig Prijs v.a.
1 Tefal Expertise Koekenpan 28 cm
Beste koekenpan uit de test
Inductie, keramisch, gas, elektrisch € 35,95
2 Le Creuset Les Forgées Koekenpan 28 cm
Beste koekenpan voor inductie
Inductie, keramisch, gas, elektrisch € 104,95
3 Tefal Ceramic Control White Koekenpan 28 cm
Beste keramische koekenpan
Inductie, keramisch, gas, elektrisch € 32,65
4 Tefal Virtuoso Koekenpan 24 cm
Beste koekenpan voor gas
Inductie, keramisch, gas, elektrisch € 28,95
5 Tefal Hard Titanium+ Koekenpan 28 cm
Beste Tefal koekenpan
Inductie, keramisch, gas, elektrisch € 29,75
Laatste prijs-update: vrijdag 19 februari 2021
Jasper van Campen
Door: Jasper
Jasper is samen met Joel verantwoordelijk voor de categorie Elektronica.

Socials: Jasper
LinkedIn - Facebook - E-mail