De beste koelbox van 2023. 5x de beste koelboxen

Laatste ge-update in door Stijn

Met het ontbreken van verre reizen, is het aantal Nederlanders dat binnen Nederland of korter bij huis op vakantie gaan, sterk toegenomen. Met de onzekerheid van de komende tijd, is het maar de vraag of dit gaat veranderen. Daarom hebben we hier de beste koelboxen van 2023 voor je op een rij gezet.

We hebben de koelboxen vergelijken op basis van prijs, inhoud, koeltechniek en aansluiting. Daar is de Bo-Camp Autokoelbox als beste uit de test gekomen. Ben je benieuwd naar de andere koelboxen die we hebben opgenomen? Wij hebben hier de vijf beste koelboxen van 2023 voor je!

Bo-Camp Autokoelbox Bekijk prijzen
Koeltechniek: Isolatie
Aansluiting: Geen
Inhoud: 12 Liter
Hierom zijn we fan:
Autokoelbox – Handvat – Smal & licht formaat – Vaatwasserbestendig
Let hierop:
Niet elektrisch – Koelelementen

Te beginnen met de beste autokoelbox van 2022, Bo-Camp autokoelbox. We hebben de koelbox in verschillende auto’s geprobeerd, maar door het handige en kleine formaat is het enorm gemakkelijk om de koelbox in vrijwel elke auto achter de stoel te plaatsen. Hierdoor kun je deze altijd meenemen.

Het handige handvat zorgt ervoor dat je de koelbox ook gemakkelijk kunt dragen, bijvoorbeeld als je een dag naar het strand gaat of als je onderweg bent naar Center Parcs of een verdere bestemming. Het handvat is daarnaast ook de manier om de koelbox af te sluiten of weer te openen.

Wat we daarnaast gemerkt hebben tijdens het tillen, is dat de koelbox erg licht is. Door het smalle formaat is deze ook erg geschikt om op te bergen en hoef je geen grote ruimtes te reserveren voor de koelbox. De afmetingen van de koelbox zijn als volgt:

 • Hoogte: 29 centimeter
 • Lengte: 17 centimeter
 • Breedte: 41 centimeter

De koelbox is daarnaast nog vaatwasserbestendig. Toch adviseren we wel om de koelbox met de hand schoon te maken. Dit kun je het beste doen met normale zeep en wat water. In dat geval weet je zeker dat de koelbox niet gaat lekken of dat de rubbers kapot gaan.

Koeltechniek

Qua koeltechniek wordt er gebruik gemaakt van isolatie. Dit wil zeggen dat de koelbox niet zelf koelt, maar koelelementen nodig heeft om het koud te houden. Neem je de koelbox voor langere tijd mee, dan zouden we adviseren om bijvoorbeeld bevroren flessen water mee te nemen.

In dat geval heb je namelijk voor langere tijd koude producten in de koelbox liggen en zijn koelelementen minder snel nodig. Ga je echt op langere reizen naar Zuid-Europa, dan moet je er rekening mee houden dat de koelbox niet de hele dag koel blijft.

Een ideale autokoelbox door het compacte en smalle formaat!

Verkrijgbaar bij:
Curver Koelbox Bekijk prijzen
Inhoud: 20 Liter
Koeltechniek: Isolatie
Aansluiting: Geen
Hierom zijn we fan:
Groot – Geschikt voor auto – Verschillende maten
Let hierop:
Isolatie – Zwaar

Nadat we verschillende koelboxen getest hebben, is deze Curver koelbox als beste uit de test gekomen. Dit komt allereerst door het grote formaat van de koelbox, aangezien deze ruimte biedt voor maar liefst 20 liter. Hierdoor heb je genoeg ruimte om eten en drinken voor 4 personen mee te nemen.

Daarnaast is deze enorm geschikt voor de auto. Ondanks dat deze wel wat groter is dan de hierboven genoemde koelbox, kan deze nog prima achter de bijrijders- of bestuurdersstoel geplaatst worden. Je kunt deze koelbox dus makkelijk mee op reis nemen.

De koelbox kun je daarnaast helemaal naar wens aanpassen. Je kunt namelijk de koelbox in verschillende kleuren krijgen, waaronder blauw, zwart, groen en lichtblauw. Ook is deze nog in verschillende maten te krijgen. De volgende maten zijn beschikbaar:

 • 20 liter
 • 32 liter
 • 39 liter

Kijken we daarnaast nog naar de prijs van deze koelbox, dan is deze zeer voordelig geprijsd als we dit vergelijken met andere koelboxen. Het is niet voor niets de best geteste koelbox, aangezien we hierin ook de prijs hebben meegenomen.

De minpunten

Bij het gebruiken van de koelbox moet je wel met twee dingen rekening houden. Allereerst is het een koelbox met isolatietechniek. Dit wil zeggen dat je koelelementen nodig hebt om de spullen koel te houden. Het eten en drinken simpelweg uit de koelkast in de koelbox leggen is niet genoeg.

Daarnaast kan deze aan de zware kant worden als je besluit om de volledige 20 kilo te gebruiken. Hoewel het handvat in dat geval een oplossing is, blijft het zwaar als je de koelbox voor langere stukken moet dragen. Ons advies, zorgt dat je een vriend of vriendin bij je hebt die sterk genoeg is!

De best geteste koelkast die in allerlei smaken verkrijgbaar is!

Verkrijgbaar bij:
Travellife TL32 Thermo-Elektrische Koelbox Bekijk prijzen
Inhoud: 25 Liter
Koeltechniek: Thermo-elektrisch
Aansluiting: Autolader/Netstroom
Hierom zijn we fan:
Formaat – Thermo-elektrisch – Auto/Netstroom - Verwarmt
Let hierop:
Prijs - Vriesstand

De beste camping koelbox is deze Travellife TL32. Wat deze zo geschikt maakt voor de camping is het grote formaat van maar liefst 25 liter. Hierdoor kun je deze als verkapte koelkast gebruiken, al moet je er wel rekening mee houden dat het wat langer duurt voordat de producten volledig koel zijn.

Doordat je de koelkast zowel op netstroom als in de auto kunt aansluiten, kun je op beide locaties genieten van koude producten. Het wisselen van netstroom naar 12- of 24 Volt is daarnaast snel gebeurt, waardoor je de koelbox in beide gevallen snel kunt aan- en afkoppelen.

We hebben de koelbox zelf gekocht en meegenomen op vakantie, waarbij het grote voordeel van dit formaat vooral is dat je de 1.5 literflessen gewoon rechtop kunt zetten. Het is niet nodig om deze schuin in de koelbox te zetten, waar we bij andere koelboxen flink wat ruimte verloren.

Koeltechniek

De koelbox werkt door middel van een thermo-elektrisch koelmechanisme. Dit wil zeggen dat je ook bij hogere temperaturen prima kunt koelen, terwijl je ook de mogelijkheid hebt om je producten te verwarmen. Daarover zegt de producent het volgende:

 • Koelen tot 20 graden onder omgevingstemperatuur
 • Verwarmen tot 65 graden
 • Vriesstand ontbreekt

Het grote voordeel van het koelen tot 20 graden onder omgevingstemperatuur is dat deze koelbox daardoor erg geschikt is voor je reizen naar Zuid-Europa. Zelfs bij 30 graden geniet je in dat geval nog van heerlijke koudere dranken.

Als ander klein minpunt willen we nog graag de prijs vermelden. Vergelijken we dit namelijk met de andere koelboxen in deze review, dan is dit de duurste koelbox. Ondanks dat je er enorm veel voor terugkrijgt, is het nog steeds een prijzige koelbox.

Een ideale koelbox die gebruikt kan worden in Zuid-Europa

Verkrijgbaar bij:
Mobicool MV26 Thermo-electrische Koelbox Bekijk prijzen
Inhoud: 25 Liter
Koeltechniek: Thermo-elektrisch
Aansluiting: Autolader/Netstroom
Hierom zijn we fan:
Formaat –– Netstroom/Autostroom – Verwarmingsfunctie
Let hierop:
Prijs – Wieltjes

Ben je op zoek naar de beste compressor koelbox voor in de auto, dan ben je bij de Mobicool MV26 aan het juiste adres. Met deze thermo-elektrische koelbox kun je zowel genieten van koude producten in de auto als bij de caravan. Je kunt namelijk gebruik maken van netstroom of van 12Volt in de auto.

Daarbij valt het formaat van de koelbox in positieve zin op. Je hebt met 25 liter meer dan genoeg ruimte om voor vier personen eten en drinken mee te nemen. Gelukkig heeft de fabrikant ook nog andere modellen in het aanbod. Je kunt namelijk kiezen uit:

 • 25 liter
 • 29 liter
 • 48 liter

Wij hebben zelf gekozen voor de 25 liter, aangezien de 29 liter niet verkrijgbaar was en de 48 liter echt enorm is. Hoewel er in de productbeschrijving staat dat de 25 liter variant over wieltjes beschikt, is dit in werkelijkheid niet het geval. Hier moet je dus wel rekening mee houden. Dit is alleen bij de 48 liter variant.

Door het formaat kun je wel 1 liter flessen rechtop in de koelbox zetten. Vergelijken we dit met de vorige koelbox, dan is dit net wat kleiner. Toch is deze koelbox weer een stuk breder, waardoor je juist in die richting wat meer producten kwijt kunt.

Prijs

Ook bij deze koelbox is de prijs wat ons betreft aan de hoge kant. Hoewel het niet de duurste uit de review is, zijn er ook andere koelboxen die goedkoper. Toch krijg je voor deze prijs wel weer een koelbox die ook beschikt over een verwarmingsfunctie. Helaas ontbreekt de functie om producten te vriezen.  

De beste koelbox voor in de auto door de 12 Volt aansluiting!

Verkrijgbaar bij:
EDA Koelbox Bekijk prijzen
Inhoud: 20 Liter
Koeltechniek: Isolatie
Aansluiting: Geen
Hierom zijn we fan:
Smal & Compact – Handvat – Prijs – Gewicht
Let hierop:
Wieltjes – Isolatie

Laten we afsluiten met de beste passieve koelbox van 2022, de EDA koelbox. Ook dit is weer een koelbox die lekker compact en smal van formaat is. Hierdoor kun je deze gemakkelijk achter de bestuurdersstoel zetten of meenemen als je een dagje naar het strand gaat.

Daarbij komt het handvat goed van pas. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om de koelbox te dragen, maar zorgt er tevens voor dat de koelbox volledig wordt afgesloten. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de kou ontsnapt als de koelbox op de campingtafel staat of als je deze naar de auto draagt.

Ook de prijs van de koelbox valt op. Het is niet de goedkoopste koelbox, maar voor de prijs heb je wel een prima koelbox waar maar liefst 20 liter in kan. Vind je dit te groot of te klein, dan is de koelbox ook nog in andere varianten beschikbaar:

 • 8 Liter
 • 32 Liter

Het gewicht is daarbij een groot voordeel, maar we moeten daarbij wel vermelden dat deze niet te vol geladen moet worden. In dat geval is het gewicht erg zwaar en zien we het als een verbeterpunt ten opzichte van andere koelboxen.

De verbeterpunten

Helaas ontbreken de wieltjes. Bij de koelbox van dit formaat is dit nog geen probleem, maar bij een koelbox van 32 liter vinden we dit wel een must. Vooral het dragen over langere afstanden is een beperking in dat geval. Zelfs nu hadden we op langere afstanden al moeite met het gewicht.

Doordat er gebruik wordt gemaakt van isolatie, is het daarnaast wel een stuk moeilijker om de producten koud te houden als de koelbox de hele dag in de zon staat. Vooral op het strand hebben we hier last van gehad. Hier moet je dus wel rekening mee houden.

De beste passieve koelbox is de EDA koelbox, extreem geschikt voor dagjes naar het strand.

Verkrijgbaar bij:
Product Inhoud Koeltechniek Aansluiting
Bo-Camp Autokoelbox Bo-Camp Autokoelbox
Beste koop koelbox
12 Liter Isolatie Geen Bekijk prijzen
Curver Koelbox Curver Koelbox
Best geteste koelbox
20 Liter Isolatie Geen Bekijk prijzen
Travellife TL32 Thermo-Elektrische Koelbox Travellife TL32 Thermo-Elektrische Koelbox
Beste elektrische koelbox
25 Liter Thermo-elektrisch Autolader/Netstroom Bekijk prijzen
Mobicool MV26 Thermo-electrische Koelbox Mobicool MV26 Thermo-electrische Koelbox
Beste koelbox voor in de auto
25 Liter Thermo-elektrisch Autolader/Netstroom Bekijk prijzen
EDA Koelbox EDA Koelbox
Beste passieve koelbox
20 Liter Isolatie Geen Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: dinsdag 21 maart 2023
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.