Koelkast met glazen deur? De nieuwste trend!

Door: Jasper
Laatste update: 14 augustus 2023

Een koelkast met een glazen deur zien we over het algemeen vaak terug in de horeca of bij feestjes en festivals. Eén van de grote voordelen van een koelkast met een glazen deur is dat je in één oogopslag kunt zien wat er in huis is.

Zit jij er ook aan te denken om een koelkast met een glazen deur aan te schaffen? Na het lezen van deze tekst ben jij helemaal op de hoogte van de voor- en nadelen én weet je waar je terecht kunt om een koelkast met een glazen deur te kopen.

Voordelen van een koelkast met een glazen deur

In de horeca is een koelkast met een glazen deur niks nieuws. Ook wanneer je een koelkast gaat huren voor een feestje zien we hem vaak terug. Het grote voordeel is dan ook dat je direct kunt zien wat er wel en niet op voorraad is. Superhandig dus.

Het tweede voordeel heeft te maken met energieverspilling. Aangezien je snel kunt bekijken wat er in de koelkast staat zonder dat je hem opent, wordt er niet onnodig in de koelkast gekeken wanneer het gewenste product er niet meer in staat. De deur van de koelkast kan op deze manier vaker dicht blijven.

Nadelen van een koelkast met een glazen deur

Niet iedereen vindt het aanzicht van een koelkast met een glazen deur even mooi. En dan hebben we het voornamelijk over het scenario dat de koelkast met glazen deur in de keuken staat. Je kunt immers de gehele inhoud van buiten bekijken. Iets wat anderen juist wél weer kunnen waarderen.

Nog een nadeel is dat de glazen deur van de koelkast erg kwetsbaar kan zijn. Het risico op een kapotte koelkast wordt daardoor vergroot.

Waar kun je een koelkast met een glazen deur kopen?

Een koelkast met een glazen deur kun je op verschillende plekken kopen. Een aantal leveranciers van een koelkast met een glazen deur:

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer