Nespresso capsules recyclen

Door: Eva
Laatste update: 22 juni 2020

Een kopje Nespresso koffie kun je met een hoop gebruikersgemak zetten. Met slechts een paar handelingen staat je koffie al klaar. Helaas zijn de capsules wel belastend voor het milieu. Gelukkig is Nespresso een recycle programma gestart. Hoe dit werkt en hoe ook jij jouw capsules kunt recyclen lees je hier.

De Nespresso capsule

Laten we eerst nog maar iets dieper duiken in de koffiecapsule zelf. Want waarom is het zo belangrijk om deze te recyclen? De capsule is van aluminium gemaakt. Het kost veel energie om aluminium te produceren. Met wereldwijd miljoenen mensen die Nespresso drinken, zijn dit al snel heel veel capsules. Dus waarom zou iedereen dit bij het restafval doen en waarom zou Nespresso steeds veel energie moeten produceren voor het maken van nieuwe capsules? Door wereldwijd de capsules te verzamelen, kunnen ze worden gerecycled en opnieuw worden gebruikt. Dit bespaart een hoop energie en is dus minder belasten voor het milieu!

Hoe kan ik mijn Nespresso capsules recyclen?

Als je een bestelling op nespresso.com plaats, kun je er een gratis recyclezak aan toe voegen. De hersluitbare reclyclezak van Nespresso is gemaakt van volledig recyclebaar materiaal; ABS met een chromen afwerking. Je kunt er tot 100 capsules in kwijt. De recyclezak heeft een diameter van 13,4 cm en is 32,4 cm hoog. Leeg heeft de recyclezak van Nespresso een gewicht van 630 g.

Nespresso legt de nadruk om de recylezak pas in te leveren als deze helemaal vol is. Dit om het milieu zo min mogelijk te belasten. Daarvoor begin je natuurlijk met recylen in de eerste plaats.

Waar kan ik mijn recyclezak inleveren?

Nespresso capsules recyclen

De recyclezak kan op drie manieren worden ingeleverd: in een Nespresso Boutique, bij het leveren van een bestelling of bij een DHL-punt.

1: Inleveren bij een Nespresso Boutique
Je kunt de volle recylcezak inleveren bij een Nespresso Boutique.

2: Ophaaldienst via DHL Parcel

Het is ook mogelijk om de gebruikte capsules te overhandigen DHL-leveringsdienst wanneer zij een bestelling komen leveren. Dit hoeft niet eens Nespresso bestelling te zijn. Let er op dat dit alleen geldt voor de koeriers van DHL en niet van een andere koeriersdienst.

3: Inleveren bij in een UPS Access Points of DHL Parcelshop
Het is ook mogelijk om de volle recylcezak in te leveren bij een UPS Acces Point en DHL Parcel. Via www.ups.nl of www.dhlparcel.nl kunt je het dichtstbijzijnde inleverpunt vinden.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer