Nespresso capsules

Door: Eva
Laatste update: 22 juni 2020

De meest voorkomende vraag is: waarom kan ik de capsules van Nespresso niet gewoon in de supermarkt vinden? Het zou toch zo veel makkelijker zijn als je bij je wekelijkse boodschappen een pakje Nespresso capsules mee kunt nemen? Nespresso heeft daar het volgende antwoord op.

Waarom vind je de Nespresso capsules niet in de supermarkt?

Nespresso geeft aan dat ze de capsules niet in de supermarkt verkopen omdat ze garant willen staan voor optimale service en kwaliteit. Als ze via de supermarkt verkocht worden, dan hebben ze hier minder controle over. Nespresso wil het beheer van de capsules in eigen hand houden, om zo de best mogelijke kwaliteit te waarborgen en te kunnen garanderen.

Dat klinkt heel goed, maar hier zit nog wat meer achter. Nespresso is in de jaren 80 begonnen, toentertijd wilden supermarkten de capsules van Nespresso niet verkopen. En was Nespresso gedwongen om de capsules via eigen kanalen te verkopen. Mede hierdoor is Nespresso exclusief en ook succesvol geworden. Door de capsules ook vandaag de dag niet in de supermarkt aan te bieden, behoudt Nespresso deze vorm van exclusiviteit.

Wat is de houdbaarheid van Nespresso capsules?

Nespresso capsules

Alle Nespresso capsules worden hermetisch afgesloten om de aroma’s van de koffie optimaal te behouden. Dit is het grootste verschil met alle andere koffiezetapparaten. De capsules zijn tot een jaar na productie houdbaar. De houdbaarheid staat ook op elke capsule aangegeven. Je kunt de houdbaarheid zelf testen door het zilverkleurig membraan van de capsule zacht in te drukken. Een capsule is nog houdbaar als de zilverkleurige membraan opnieuw bol komt te staan.

Hoeveel cafeïne bevat een capsule?

Het cafeïnegehalte in een bereide Espresso capsule is ongeveer 55 tot 65 mg. Omdat de Lungo koffies 20% meer koffie bevatten, varieert de hoeveelheid cafeïne tussen 77 en 89 mg per capsule.
– Een Espresso (40 ml) bevat ongeveer 55-65 mg cafeïne
– Een Lungo (110 ml) bevat ongeveer 77-89 mg cafeïne
– Cafeïnevrije koffies bevatten tussen de 2 en 3 mg cafeïne

Hoe maakt Nespresso cafeïnevrije koffie?

De groene koffie wordt ongeveer een uur lang ondergedompeld in warm water met een temperatuur van 80°C. De cafeïne wordt door het water opgelost. Vervolgens wordt de koffie uit het water verwijderd en wordt er koolstof aan het water toegevoegd om de cafeïne eruit te halen. De koffie wordt opnieuw in het water gelegd om de natuurlijke aroma’s terug op te nemen en te bewaren. De bonen worden hierna ingedroogd. Waarna de gebruikelijke malings- en brandingsmethoden worden toegepast.

Het onttrekken van de cafeïne gebeurt dus op een natuurlijk wijze. Uiteindelijk is er volgens Nespresso 99.9% van alle cafeïne uit de koffiebonen verwijderd.

Zijn er ook capsules voor thee of warme chocolademelk?

Nespresso wil zich alleen op de beste kwaliteit koffie concentreren, daarom biedt Nespresso geen andere capsules aan. Om het aanbod gevarieerd te houden, zijn er elk jaar nieuwe limited edtitions en variation capsules verkrijgbaar. Naast de limited editions zul je merken dan Nespresso een ruim aanbod aan smaken heeft. Nespresso heeft een handige keuze hulp om smaken die bij jou passen te ontdekken.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer