Geluiddempende koptelefoons

Door: Jasper
Laatste update: 24 augustus 2023

Je kent heus wel dat gevoel dat wanneer je naar muziek aan het luisteren bent, je toch nog de achtergrond hoort. In de trein, of in een drukke straat, je blijft het toch nog horen. Er is een nieuwe technologie die dit tegengaat. Tegenwoordig heb je geluiddempende koptelefoons!

image

Wat is een geluiddempende koptelefoon?

Geluiddempende koptelefoons zijn koptelefoons die ruis neutraliseren om de drager een meer serene, stille omgeving te bieden.

Het ruisonderdrukkingsproces werkt door te luisteren naar omgevingsgeluid via een microfoon en een omgekeerde geluidsgolf af te spelen tegen het oorspronkelijke geluid. Het betekent dat wanneer de ene golf de andere ontmoet, ze elkaars amplitude (volume) opheffen. Het resultaat is een omgeving zonder geluid.

Wat zijn de voordelen van geluiddempende koptelefoons?

Ruisonderdrukkende koptelefoons zijn ontworpen om omgevingsgeluid te verminderen of te elimineren. Ze worden het meest gebruikt op de werkplek, waar ze een stillere werkomgeving kunnen bieden. Ze hebben ook veel voordelen, waaronder:

  • Ze bieden bescherming tegen geluid
  • Ze hebben een verbeterde geluidskwaliteit
  • Ze blokkeren irritante geluiden
  • Je kunt naar muziek luisteren zonder gestoord te worden door geluiden van buitenaf

Dit is een fantastische oplossing voor een probleem waar wij allemaal wel eens mee kampen. Je wilt naar muziek luisteren, er praten mensen op de achtergrond, en vervolgens zet je het volume harder. Niet meer doen! Hierdoor beschadigen wij onze oren en dat moeten we niet hebben.

Verschillende soorten geluiddempende koptelefoons

Je hebt over het algemeen 3 soorten geluiddempende koptelefoons. Dit zijn:

  • Passief geluiddempend: deze koptelefoon dempt het geluid met behulp van fysieke attributen.
  • Actief geluiddempend: deze koptelefoon dempt het geluid met behulp van fysieke attributen en geavanceerde technologie.
  • Adaptief geluiddempend: deze koptelefoon dempt het geluid afhankelijk van hoe hard of zacht het achtergrond geluid is. Hoe luider de achtergrond, hoe sterker de geluiddempende functie en vice versa.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer