Koptelefoon Consumenten test

De Consumentenbond brengt maandelijks een magazine uit waarin diverse tests worden weergegeven van verschillende producten. Omdat de koptelefoon zo populair is en blijft, wordt deze ook regelmatig door de Consumentenbond getest. In totaal zijn er ruim 160 modellen getest van onder andere Sony, Bose, JBL, Sennheiser en Philips. Nieuwsgierig wat uit de test van de Consumentenbond kwam? Lees dan snel even verder!

Groot verschil in kwaliteit koptelefoons

De Consumentenbond heeft ruim 160 verschillende koptelefoons getest. Van draadloze koptelefoons tot aan oordopjes met draad. De Consumentenbond geeft aan dat sommige dure koptelefoons tegenvallen, terwijl sommige betaalbare modellen tegen de verwachtingen in goed klinken. De beste koptelefoon heeft een 9.1 gekregen, terwijl de slechste een 3,1 heeft gekregen. Allebei van het merk Sony overigens. In onderstaande video geeft de Consumentenbond je een aantal tips voor het aanschaffen van een koptelefoon. 

Best getest koptelefoon Consumentenbond

De Consumentenbond heeft net als wij de Sony WH-1000XM3 als beste getest. Goed om te weten is dat de geluidskwaliteit zeer goed is, het geluid krijgt van de Consumentenbond maar liefst een 9.6! Dankzij de app kun je de koptelefoon goed instellen op je persoonlijke voorkeuren, denk maar aan het geluid en de noise cancelling.

Sony WH-1000XM3

De Sony WH-1000XM3 is de beste noise cancelling koptelefoon van dit moment. De over-ear koptelefoon van Sony heeft een erg goede, warme klank. Dankzij de active noise cancelling functie, wordt het geluid altijd afgestemd op de situatie.

Koop bij Bol.com

Beste koop koptelefoon

De JBL is met 7.0 de beste koop. Met de beste koop haal je een koptelefoon in huis, die doet wat hij moet doen. Hij scoort niet op alle onderdelen even hoog, maar heeft een goed gemiddelde. Daar komt bij dat de prijs-kwaliteitsverhouding erg goed is.

JBL E65BT NC

De JBL E65BT NC is de beste koop draadloze koptelefoon met noise cancelling. Het is een prima koptelefoon die je dagelijks gebruiken kunt. De kwaliteit van muziek is goed, de bass is vooral fijn. De batterij is in 2 uur opgeladen en gaat 15 uur mee.

Koop bij Wehkamp

Slechtste uit de test Consumentenbond

De Sony MDR-ZX110NA heeft van de Consumentenbond een 3.1 gekregen. Deze koptelefoon heeft dit heeft dit cijfer gekregen omdat de geluidskwaliteit zeer slecht was. Het geluid kreeg het schrikbarende cijfer 1.1! Ook is het draagcomfort met 5.0 onvoldoende.

Ben je nog op zoek naar een nieuwe koptelefoon? En de best getest of beste koop is niet wat je zoekt? Kijk dan eens in de top 10 met de beste koptelefoons van dit moment!

Bose QuietComfort 35 serie II

Als je aan een noise cancelling koptelefoon denkt, dan denk je al snel aan de Bose QuiteComfort 35. Jarenlang domineerde deze koptelefoon de markt. Dat is natuurlijk niet zomaar. De Bose heeft een hoog draagcomfort en de noise cancelling werkt goed.

Koop bij Bol.com
Sennheiser PXC 550

De PXC 550 koptelefoon van Sennheiser is een goede koptelefoon voor mensen die van muziek houden. Je kunt het geluid perfect naar voorkeur instellen met de CapTune App. Deze app biedt je veel mogelijkheden. De accu van deze koptelefoon gaat 30 uur mee.

Koop bij Bol.com
Philips SHB3075

De Philips SHB3075 is een draadloze koptelefoon die opgeladen ongeveer 12 uur meegaat. Deze koptelefoon blinkt uit in de prijs en in het bas geluid. Dankzij de lage tonen ervaar je een vol geluid.

Koop bij Bol.com