De beste koptelefoon volgens de consumentenbond

Door: Eva
Laatste update: 22 juni 2020

De Consumentenbond test regelmatig veel producten. De koptelefoon is ook een product dat de Consumentenbond vaak test. Ze hebben 82 koptelefoons getest, van maar liefst 25 verschillende merken. Nieuwsgierig wat uit de test van de Consumentenbond kwam? Lees dan even verder!

Wat de Consumentenbond voor 2020 verwacht

De Consumentenbond verwacht dat de prijzen van draadloze koptelefoons in 2020 gaan zakken. Dit omdat er steeds meer aanbieders komen. Ook in het lage segment, voornamelijk uit Chinese webwinkels. De beste koptelefoons met noise cancelling zullen in 2020 steeds meer competitie krijgen. Waardoor de consument meer keuze krijgt en een goede koptelefoon steeds betaalbaarder wordt.

Zo test de Consumentenbond

Het is leuk om te zien hoe de Consumentenbond de producten test. In onderstaand filmpje neemt de Consumentenbond je mee achter de schermen en laat de Consumentenbond zien hoe ze producten test:

Groot verschil in kwaliteit koptelefoons

De Consumentenbond heeft ruim 160 verschillende koptelefoons getest. Van draadloze koptelefoons tot aan oordopjes met draad. De Consumentenbond geeft aan dat sommige dure koptelefoons tegenvallen, terwijl sommige betaalbare modellen tegen de verwachtingen in goed klinken. De beste koptelefoon heeft een 9.1 gekregen, terwijl de slechtste een 3,1 heeft gekregen. Allebei van het merk Sony overigens. In onderstaande video geeft de Consumentenbond je een aantal tips voor het aanschaffen van een koptelefoon. 

Best getest koptelefoon Consumentenbond

De Consumentenbond heeft net als wij de Sony WH-1000XM3 als beste getest. Goed om te weten is dat de geluidskwaliteit zeer goed is, het geluid krijgt van de Consumentenbond maar liefst een 9.6! Dankzij de app kun je de koptelefoon goed instellen op je persoonlijke voorkeuren, denk maar aan het geluid en de noise cancelling.

Beste koop koptelefoon

De JBL is met 7.0 de beste koop. Met de beste koop haal je een koptelefoon in huis, die doet wat hij moet doen. Hij scoort niet op alle onderdelen even hoog, maar heeft een goed gemiddelde. Daar komt bij dat de prijs-kwaliteitsverhouding erg goed is.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer