Koptelefoon splitters

Door: Eva
Laatste update: 16 december 2021
image

Soms wil je met z’n tweetjes naar iets luisteren op hetzelfde apparaat, maar je hebt maar één audio-aansluiting… Daar is tegenwoordig een mooie oplossing voor.
Een koptelefoon splitter is een apparaat dat vaak als onderdeel van het pakket wordt geleverd wanneer je een koptelefoon koopt. Dit apparaat splitst een audio-aansluiting in twee, zodat twee mensen naar dezelfde audiobron kunnen luisteren zonder oordopjes te gebruiken.

Verschillende soorten koptelefoon splitters

Koptelefoons zijn er in alle soorten en maten, net als een koptelefoonsplitter, zoals:

  • 6-Way Snowflake Shaped Headset Hub (Perfect voor een groep van 6 mensen)
  • Dual Headphone Jack (De voordeligste voor 2 mensen)
  • Jack Audio Splitter (Perfect voor een groep van 5 mensen)
  • 3.5mm Stereo Audio Jack Adapter (De voordeligste voor 3 mensen)
  • 3.5mm Y-Splitter Cable Adapter (Ondersteunt ook microfoons)

Voor wie is een koptelefoon splitter geschikt?

Een koptelefoon splitter is eigenlijk voor iedereen wel handig. Maar voor een aantal mensen is dit uiterst handig! Denk aan mensen die samen muziek willen luisteren, mensen die samen gamen, of youtubers en mensen die podcasts maken.

Waar moet je op letten voordat je een koptelefoon splitter koopt?

Zoals hierboven besproken heb je een hoop verschillende koptelefoon splitters. Hier zijn een aantal dingen waar je op moet letten voordat je zo je splinternieuwe splitter koopt:

  • Dual of multi splitters (Ga je voor 2 of meerdere audio-aansluitingen?)
  • Wel of geen audio mixing (Dit is een goeie feature voor mensen die muziek maken!)
  • Splitter voor een koptelefoon of headset (Je moet met een headset één aansluiting met de koptelefoon en de andere met een microfoon kunnen verbinden)
  • Metalen beplating op de connectoren (Een gouden beplating is het meest non-reactieve en het is een goede geleider van elektriciteit)

Deze fantastische nieuwe inventie brengt ons letterlijk dichter bij elkaar. Maar je hebt wel eerst een goede koptelefoon nodig. Bekijk onze top 5 Beste Koptelefoons van 2022. En dan ben je helemaal compleet!

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer