Beste krabpaal kat 2023

Laatste ge-update in door Sarah

Wil jij het allerbeste voor jouw kat? Natuurlijk wil je dat. En stiekem wil je ook het beste voor je meubels en je behang, waar katten nogal graag aan krabben. De meeste katten hebben deze drang van nature. Buiten doen ze dit vooral aan bomen, maar deze heb je waarschijnlijk niet in je huiskamer staan. Doe je kat daarom een groot plezier met een leuke krabpaal. Hiermee kan je kat de nagels scherpen en lekker zijn energie kwijt.

Je wilt een katten krabpaal kopen, maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Welke moet je nou kiezen? Wij zochten het voor je uit door verschillende soorten krabpalen te testen en te reviewen.

De NumberOne® grote krabpaal katten is als beste uit onze test gekomen, doordat deze betaalbaar, maar toch erg uitgebreid is met maar liefst 5 ligplekjes, 3 speelballetjes en verschillende delen om aan te krabben.

Heb jij een wat hoger budget of zoek je juist een simpelere krabpaal? Ook daar hebben we rekening mee gehouden. Lees vooral alle reviews om een goed beeld te krijgen van de beste katten krabpalen.

Happysnoots krabpaal voor katten Bekijk prijzen
Ligplekken en speelmogelijkheden: 4 ligplekken en 2 speelballetjes
Hoogte: 130 cm
Dikte van de sisal: Onbekend
Materiaal: Hout (spaanplaat), kunststof (pluche), sisalw
Hierom zijn we fan:
Stabiel voor grote katten
Geschikt voor meerdere katten
4 ligplekken waar je kat lekker kan luieren
2 speelballetjes om mee te spelen
Robuust sisal, wat goed is voor de klauwverzorging
Gemakkelijke te monteren
Let hierop:
De paal is 130 cm, wat laag is voor een kat die graag hoog ligt
Dikte van het sisal is niet bekend

De beste krabpaal voor grote katten is de Happysnoots krabpaal voor katten, doordat deze geschikt is voor katten tot 20 kg. De paal is 130 cm hoog en heeft een oppervlak van 50 x 50 cm. Door de anti-tip bescherming en de massief houten spaanplaatpanelen is de krabpaal erg stabiel voor grotere katten en speelse kittens.

Er kunnen meerdere katten tegelijk in de stevige krabpaal klimmen, spelen en liggen, doordat de paal maar liefst 4 niveaus heeft met verschillende lig- en speelplekjes. De palen zijn omgewikkeld met robuust en stevig sisal, wat goed is voor de klauwverzorging van je kat en veel grip biedt tijdens het klimmen. De precieze dikte van het sisal aan deze krabpaal is helaas niet bekend.

Het monteren van de krabpaal is erg gemakkelijk, dus je kat kan vrijwel direct spelen na het aanschaffen van de paal. Ligt jouw kat graag hoog? Dan is deze krabpaal misschien niet helemaal geschikt, vanwege de hoogte van 130 cm.

Handig voor: 

  • Mensen met een grote kat

Misschien niet helemaal voor: 

  • Mensen met een kat die graag hoog ligt
Verkrijgbaar bij:
RHRQuality Corner Coon krabpaal voor grote katten Bekijk prijzen
Ligplekken en speelmogelijkheden: 6 ligplekken maar geen speelmogelijkheden
Hoogte: 150 cm
Dikte van de sisal: 12 cm
Materiaal: ABS kunststof gevulde stammen met ingegoten schroefdraad M8, sisal, pluche
Hierom zijn we fan:
Beschikbaar in verschillende kleuren
Sisaldikte van 12 cm, waardoor de krabpaal lang meegaat
De krabpaal is stabiel en hoog, dus ideaal voor grote katten
Geschikt voor meerdere katten tegelijk
Gemakkelijk te monteren
Let hierop:
De krabpaal is prijzig door de hoge kwaliteit
Geen speelmogelijkheden

De RHRQuality Corner Coon krabpaal voor grote katten is de beste krabpaal voor een Maine Coon, doordat deze 150 cm hoog en erg stabiel is door de stevige bodemplaat. Dit is ideaal voor grote katten, zoals een Maine Coon, een Noorse Boskat of een Pers. De krabpaal kan bovendien met gemak 5 katten tegelijk aan.

Met maar liefst 12 sisalpalen kunnen katten eindeloos spelen en krabben aan deze stevige krabpaal. Na het spelen heerlijk luieren? Dat kan in de twee hangmatten, die stevig genoeg zijn voor grote katten. Door de verschillende niveaus kan ook een kleine kat overal bij komen en zich helemaal uitleven in deze krabpaal.

Alle plateaus zijn gestoffeerd met fijn, zacht pluche en de 12cm dikke krabpalen zijn omwikkeld met stevig dik sisaltouw. Hierdoor gaat de krabpaal een lange tijd mee. Dit maakt hem helaas wel erg prijzig.

De RHRQuality Corner Coon krabpaal voor grote katten heeft geen speelmogelijkheden en is uitsluitend geschikt om te krabben en de luieren. Houd je kat juist van spelen? Dan kun je er extra speeltjes bij kopen of kiezen voor een krabpaal die wel speelmogelijkheden heeft, bijvoorbeeld de Krabpaal Kilimandjaro voor grote katten of de NumberOne® grote krabpaal katten.

Handig voor: 

  • Mensen die een krabpaal zoeken die lang meegaat

Misschien niet helemaal voor: 

  • Mensen die een krabpaal zoeken met speelmogelijkheden
Verkrijgbaar bij:
Petrebels Maine 90 krabpaal Bekijk prijzen
Ligplekken en speelmogelijkheden: Nee
Hoogte: 90 cm
Dikte van de sisal: 5,2 mm
Materiaal: Sisal en pluche
Hierom zijn we fan:
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Relatief dik sisal
Stevige bodemplaat die bedekt is met pluche
Luxe uitstraling
Neemt weinig ruimte in beslag
Duurzame keuze, doordat losse onderdelen vervangbaar zijn
Let hierop:
Minder geschikt voor grote katten door de hoogte en sisaldikte
Geen lig- of speelmogelijkheden

De Petrebels Maine 90 krabpaal is de beste goedkope krabpaal voor katten, doordat deze erg betaalbaar is en toch een hoge kwaliteit heeft. De stam is maar liefst 90 cm lang en heeft een dikke bodemplaat, waardoor de paal geschikt is voor de kleine tot medium kat. Door de hoge kwaliteit sisal met een dikte van 5,2mm kan je kat zich lekker uitleven. De bodemplaat is bedekt met hoogwaardig pluche en daardoor superzacht.

Helaas is de krabpaal uitsluitend geschikt om te krabben en ontbreekt het aan speelmogelijkheden. Hierdoor neemt de paal wel weinig ruimte in, wat ideaal is voor in kleinere huizen of ruimtes.

Is er een onderdeel van de krabpaal kapot? Dan hoef je niet direct een nieuwe krabpaal te kopen, doordat elk losse onderdeel te vervangen is.

Handig voor: 

  • Mensen met een laag budget

Misschien niet helemaal voor: 

  • Mensen met een grote kat
Verkrijgbaar bij:
NumberOne® grote krabpaal katten Bekijk prijzen
Ligplekken en speelmogelijkheden: 5 ligplekken en 3 speelballetjes
Hoogte: 210 cm
Dikte van de sisal: Onbekend
Materiaal: Houten plank, sisal, pluche
Hierom zijn we fan:
5 ligplekken om lekker te luieren
3 speelballetjes om mee te spelen
Ideaal voor grote katten
Door de hoogte kan je kat lekker hoog liggen
Erg stevig door de sterke bodemplaat
Geschikt voor meerdere katten tegelijk
Let hierop:
Dikte van het sisal is onbekend
De montage neemt wat tijd in beslag

De NumberOne® grote krabpaal katten is de beste grote krabpaal voor katten, doordat hij maar liefst 210 cm hoog is en beschikt over 6 niveaus om lekker te liggen, klimmen en spelen. De sterkte bodemplaat zorgt voor veel stevigheid, waardoor meerdere katten tegelijk gebruik kunnen maken van deze speelpaal en ook zwaardere katten er prima in kunnen spelen.

Het grootste gedeelte van deze stevige krabpaal is bedekt met voldoende sisal, waardoor je kat bijna overal lekker kan krabben om de nagels te scherpen. De verschillende ligplekken zijn bedekt met zacht pluche, waardoor je kat hierin heerlijk kan luieren. De 3 speelballetjes boven in de krabpaal zijn ideaal om lekker mee te spelen.

Het is onbekend hoe dik de sisal van deze krapbaal precies is, dus we kunnen je niet vertellen hoe lang de krabpaal ongeveer meegaat. Daarnaast neemt de montage van deze krabpaal wat tijd in beslag, waardoor jouw kat er niet direct na het aanschaffen mee kan spelen.

Handig voor:

  • Mensen met een kat die graag hoog ligt

Misschien niet helemaal voor: 

  • Mensen met weinig ruimte in huis
Verkrijgbaar bij:
Krabpaal Kilimandjaro voor grote katten Bekijk prijzen
Ligplekken en speelmogelijkheden: 4 ligplekken en speeltouw
Hoogte: 192 cm
Dikte van de sisal: 12 cm
Materiaal: ABS kunststof, pluche , sisal
Hierom zijn we fan:
Geschikt voor grote katten
9 verschillende sisalpalen
4 ligplekken om heerlijk te slapen
Speeltouw om mee te spelen
Luxe uitstraling en mooie kleur crème
Let hierop:
Prijzig door de hoge kwaliteit
Neemt veel ruimte in beslag

De beste luxe krabpaal voor katten is de Krabpaal Kilimandjaro voor grote katten, vanwege de hoge hoogte en eindeloze speel- en ligmogelijkheden. Doordat de krabpaal maar liefst 192 cm hoog is, kan je kat zich helemaal uitleven. Na het spelen lekker luieren? Dat kan op de verschillende slaapplekjes die bedekt zijn met zacht pluche.

In tegenstelling tot alle andere krabpalen uit onze reviews, heeft deze een dik speeltouw waar je kat lekker aan kan hangen en een groot ‘bed’ om lekker in te slapen.

Deze mooie krabpaal heeft stevige sisalpalen en een grote bodemplaat en is daardoor erg stabiel, waardoor meerdere katten tegelijk in de krabpaal kunnen klimmen en spelen. Ideaal aan deze krabpaal is dat de kussens en hangmat uitneembaar en wasbaar zijn. Ook zijn alle onderdelen los te koop, waardoor je deze makkelijk vervangt zonder dat je meteen een hele nieuwe krabpaal hoeft te kopen.

Doordat de krabpaal zo uitgebreid is, neemt het geheel veel ruimte in beslag en is de prijs aan de hoge kant. Hierdoor is dit model niet geschikt voor mensen met weinig ruimte of een laag budget. Wil je toch graag een soortgelijke krabpaal, maar dan beter betaalbaar? De NumberOne® grote krabpaal katten is een goed alternatief voor deze krabpaal.

Handig voor: 

  • Mensen met een kat die graag klimt en klautert

Misschien niet helemaal voor: 

  • Mensen met een laag budget en weinig ruimte
Verkrijgbaar bij:
Product Ligplekken en speelmogelijkheden Hoogte Dikte van de sisal Materiaal
Happysnoots krabpaal voor katten Happysnoots krabpaal voor katten
Beste krabpaal voor grote katten
4 ligplekken en 2 speelballetjes 130 cm Onbekend Hout (spaanplaat), kunststof (pluche), sisalw Bekijk prijzen
RHRQuality Corner Coon krabpaal voor grote katten RHRQuality Corner Coon krabpaal voor grote katten
Beste krabpaal maine coon
6 ligplekken maar geen speelmogelijkheden 150 cm 12 cm ABS kunststof gevulde stammen met ingegoten schroefdraad M8, sisal, pluche Bekijk prijzen
Petrebels Maine 90 krabpaal Petrebels Maine 90 krabpaal
Beste goedkope krabpaal katten
90 cm 5,2 mm Sisal en pluche Bekijk prijzen
NumberOne® grote krabpaal katten NumberOne® grote krabpaal katten
Beste grote krabpaal katten
5 ligplekken en 3 speelballetjes 210 cm Onbekend Houten plank, sisal, pluche Bekijk prijzen
Krabpaal Kilimandjaro voor grote katten Krabpaal Kilimandjaro voor grote katten
Beste luxe krabpaal katten
4 ligplekken en speeltouw 192 cm 12 cm ABS kunststof, pluche , sisal Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: maandag 27 maart 2023
Door:
Sarah

Sarah – die als kind eigenlijk bakker wilde worden, zodat ze haar eigen taartjes kon opeten – is ruim vijf jaar geleden als professional in de pen gekropen. Van jongs af aan hebben woorden en teksten haar geboeid. Ze hoefde dan ook niet lang na te denken wanneer ze een studiekeuze ging maken: ze heeft de opleiding media, informatie en communicatie afgerond en heeft zich tijdens haar opleiding gespecialiseerd in tekstschrijven. Als Sarah niet aan het schrijven is, staat ze in de keuken of wandelt ze met haar hond Moes in de bossen.