Hoe kan je een kruimeldief schoonmaken?

Door: Jasper
Laatste update: 15 augustus 2022

Je kruimeldief is een handig apparaat om snel rommel zoals stofvlokken, haren of kruimels op te zuigen. Helaas wordt het apparaat zelf ook wel eens vies. Dat betekent dat je het schoon moet maken, anders kan het wel eens zijn zuigkracht verliezen. Maar hoe maak je de kruimeldief goed schoon?

Zo maak je de kruimeldief schoon

Je kruimeldief schoonmaken is niet heel complex, al zat het afhangen van het model dat je gekocht hebt. De meeste modellen hebben een vakje waar het vuil in terecht komt, wat je waarschijnlijk met regelmaat leegt. Dit vakje kun je schoonmaken met water en misschien wat zeep, maar achter dit vakje zit meer om schoon te maken:

  • Was ook het filter, waar dat ook zit in jouw model. Het filter vangt veel zeer fijn stof op en mag je ook in (warm) water en zeep wassen.
  • Laat alles drogen op bijvoorbeeld een handdoek
  • Gebruik een borsteltje om andere plaatsen waar mogelijk wat stof of vuil zit schoon te maken.
  • In sommige gevallen zit er ook een hoofdstuk bij je kruimeldief, maak ook dit goed schoon, maar pas wel op dat je geen accu of motor beschadigt.
  • Als alles is opgedroogd kun je alle onderdelen weer bevestigen en werkt je kruimeldief weer zo goed als nieuw.

Hoe vaak moet je de kruimeldief schoonmaken?

Sommige mensen maken hun kruimeldief iedere drie maanden schoon, maar het verschilt per persoon en hangt af van jouw verwachtingen van de kruimeldief hoe vaak je deze schoon wilt maken. Zorg er wel voor dat zelfs als je de kruimeldief maar af en toe schoonmaakt, dat je wel altijd het stofbakje goed leegt en eens in de zoveel tijd je filter controleert op fijn stof.

Welke kruimeldief moet ik kopen?

Het vinden van de beste kruimeldief is een lastige klus omdat er veel is om op te letten bij de aanschaf. Hoe makkelijk de kruimeldief is schoon te maken is doorgaans geen criterium voor de aanschaf. In principe worden alle kruimeldieven even vies na verloop van tijd.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer