Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een kruimeldief?

Door: Jasper
Laatste update: 15 augustus 2022

Je hebt besloten dat je een extra hulpmiddel in je huishouden nodig hebt om dagelijks kruimels en kleine vlokken stof op te zuigen. In dat geval kan een kruimeldief het ideale apparaat zijn voor je. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van dit apparaat? Hier lees je waar je het beste op kunt letten.

De factoren die een kruimeldief het kopen waard maken

Het aanschaffen van een kruimeldief lijkt een koud kunstje, maar er is veel om op te letten als je er eentje wilt kopen. Het is namelijk niet zo makkelijk als het op het eerste gezicht lijkt. Let bijvoorbeeld op de onderstaande punten als je een kruimeldief wilt kopen:

  • Hoe duur is de kruimeldief en welke functies worden er geleverd voor de prijs?
  • Wat is de zuigkracht van de kruimeldief en kan ik ook zwaardere spullen opzuigen?
  • Hoe lang gaat de accu mee? Over het algemeen zou een accu minimaal 9 minuten mee moeten gaan.
  • Kun je ook nat vuil opzuigen met de kruimeldief of is deze alleen geschikt voor droog vuil zoals stof en kruimels?
  • Heeft de kruimeldief een licht gewicht. Een goede kruimeldief zou niet meer dan 1,5 kilo mogen wegen.
  • Beschikt de kruimeldief over opzetstukken en kan het apparaat in een grotere staande stofzuiger geplaatst worden voor het zwaardere werk?
  • Wat is de inhoud van de zak of het bakje waar het vuil in terecht komt? Een kruimeldief moet handzaam en klein zijn, maar het bakje heeft bij voorkeur een redelijke inhoud.

Waar moet je nog meer op letten?

Let niet alleen op de functies van de kruimeldief zelf als je een kruimeldief wilt kopen, maar ook wt je doel is voor het gebruik van de kruimeldief. Wil je bijvoorbeeld juist dagelijks kruimels opzuigen in de keuken of heb je huisdieren zoals honden en katten en haal je graag dagelijks een kruimeldief over de bank of in hoekjes bij de plinten? Het is belangrijk de juiste kruimeldief te kopen voor jouw doel.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer