Wat kost een kruimeldief?

Stofzuigen is belangrijk om je huis schoon te houden, maar soms is je vloer nog vrijwel spik en span, maar heb je toch op een bepaalde plaats gemorst met kruimels of andere rommel. In dat geval is er gelukkig de kruimeldief, een kleine handzame stofzuiger. Maar wat betaal je nou voor zo’n kruimeldief en is dat de investering waard?

Wat kost een kruimeldief?

Kruimeldieven komen in verschillende prijsklassen. In principe kunnen we stellen dat ze te koop zijn vanaf een bedrag rond de 80 euro tot zelfs bijna 200 euro. Daarmee zijn ze niet per se goedkoper dan een gewone stofzuiger, maar wel goedkoper dan bijvoorbeeld een robotstofzuiger, die je ook aanvullend op je gewone stofzuiger gebruikt. Al is van die laatste het voordeel dat ‘ie ook automatisch werkt.

Hoe weet je of een kruimeldief zijn geld waard is?

Je weet of je kruimeldief het waard is om te kopen, wanneer deze een bepaalde functionaliteiten heeft. Je moet hier dus goed op letten wanneer je een kruimeldief koopt. Hieronder hebben we een lijst van enkele belangrijke kenmerken en functies voor een kruimeldief opgesteld:

  • De accuduur van de kruimeldief zou minimaal 9 minuten mee moeten gaan om een goede kruimeldief te zijn. Een kruimeldief die al na een paar minuten niet meer werkt is je geld niet waard.
  • Een kruimeldief maakt bij voorkeur niet te veel lawaai. Meer dan 85 decibel is bijvoorbeeld erg luid.
  • Een kruimeldief moet handzaam zijn en weegt bij voorkeur maximaal 1,5 kilogram.
  • De zuigkracht van de kruimeldief moet sterk zijn. Zo kun je mogelijk ook zwaardere voorwerpen zoals kleine spijkertjes of glas opzuigen.
  • Een kruimeldief die ook nat vuil kan opzuigen is je geld meer waard dan alleen kruimeldief voor droog vuil.