Hoe maak je beach waves met een krultang?

Dat mooie kapsel dat je krijgt nadat je een dagje naar het strand bent gegaan. Ken je dat? Die heten beach waves. Hoe komt het dat je die natuurlijke golven in je haar krijgt? Kan ik dat ook zonder zeewater krijgen? Ik beantwoord het allemaal in dit artikel.

Waardoor krijg je van nature beach waves?

Als je uit de douche komt, droogt je haar natuurlijk niet zo mooi op. Maar waarom dan?
Wanneer je haar nat is met zeewater komt er zout onder de haarschubben. Zodra je haar droogt bereikt het zout de schubbenlaag en vormt het kleine microscopische vezeltjes tussen de cellen. En om die reden vormen je krullen eenvoudiger. Het zout laat je haar ook voller en steviger eruit zien. Je haar krijgt textuur, volume en definitie. Klinkt geweldig, toch?

Hoe krijg ik beach waves zonder de zee?

Er zijn natuurlijk manieren om die mooie haren buiten de zee te krijgen. Bijvoorbeeld:

  • Door het maken van een vlecht:  je krijgt het beste resultaat als je ermee slaapt!
  • Het gebruiken van een krultang: je kunt natuurlijk je krultang gebruiken om mooie golven in je haar te maken. Gebruik een kleinere diameter krultang en zorg ervoor dat de krullen erg losjes zijn. Zodra je klaar bent, schudt je nog even door je haar en voilà: beach waves.
  • Het gebruiken van een stijltang: ja, je hoort het goed. Je kunt óók beach waves maken met een stijltang. Je gebruikt het in principe als een krultang. Je draait je haar om de stijltang heen.
  • Het gebruiken van een haarband: deze techniek is nogal lang om uit te leggen. Bekijk hier de video!

Als je op een snelle manier gegarandeerd mooie beach waves wilt hebben dan zou ik je aanraden een krultang aan te schaffen. Je vindt hier onze lijst met de top 10 beste krultangen van 2021!