Hoe vaak kan ik mijn krultang gebruiken?

We weten langzamerhand allemaal wel dat we ons haar niet al te vaak moeten stylen. Je haar heeft van nature allerlei oliën en proteïnen wat door de hitte van een krultang helaas wordt ontdaan. En dat willen we niet hebben!

Wat is een krultang?

Een krultang is een hitte stylingstool die je haar krult. De moderne krultang bestaat al heel lang – al vanaf 1872! Een Franse kapper genaamd Marcel Grateau kwam met het idee. Sindsdien kunnen we niet meer zonder deze handige tool.

Verschillende krultangen

Er zijn allemaal verschillende krultangen op de markt van tegenwoordig, zoals:

Er is dus een krultang voor iedereen. Als je zelf even wilt rondspeuren, kun je hier onze lijst vinden met de top 10 beste krultangen van 2021.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een krultang?

Je kunt natuurlijk de eerste beste krultang kopen die je vindt. Maar als je echt voor een langere tijd plezier ermee wilt hebben, raad ik je aan om op de volgende dingen te letten:

  • Temperatuur
    Des te dunner je haar, hoe lager je de temperatuur wilt hebben en vice versa.
  • Opwarmtijd
  • Ionentechnologie
    Heb je veel last van pluizig haar? Dan zou ik voor krultangen gaan met deze technologie. Deze krultangen maken je haar antistatisch!
  • De diameter
    Wil je je krullen klein of groot?

Hoe vaak krullen is aanbevolen?

image

Over het algemeen moet je je haar niet vaker dan één keer per week krullen. Alhoewel, als je gezond haar hebt kan dit natuurlijk vaker. Maar denk eraan dat je je haar gezond wilt houden. Gebruik heat protectant spray en zorg ervoor dat je haar altijd droog is voordat je het krult.